Good girl gone bat

Miss Ruki Ver on hella bat!

Joskus minulle tulee sellainen olo, että todellisuus ei enää riitä tai se on liikaa. Silloin apuun rientävät kirjat, ihanat fantasiamaailmat ja eskapismi. Eskapismi on Wikipediassa määritelty näin:

"Eskapismi tarkoittaa todellisuuspakoisuutta.  – – Eskapistit usein tuntevat olevansa pettyneitä todellisen maailman arkipäivän stressiin ja pyrkivät "pakenemaan" sieltä mm. unien, päihteiden, taiteen, mietiskelyn, matkustelun ja/tai fantasioinnin kautta. Termiä voidaan käyttää kuvaamaan ihmisten toimenpiteitä masennuksen ja surullisuuden tunteiden lievittämiseksi."

Koska kaikki mitä Wikipediassa ja internetissä sanotaan on totta, uskokaamme tätä määritelmää. Mutta miten eskapismi liittyy vaatteisiin ja tyyliin, joista tässä blogissa kirjoitan? No olennaisesti, ihmiset! Mikään ei ole parempi tapa karata arkimaailmaa kuin vaihtamalla vaatteet ja pukeutumalla rooliasuun. Ei kaiken tarvitse aina olla niin aitoa tai vakavaa.

Military Batgirl meets Alucard

Tällä kertaa päätin pukeutua eräänlaiseksi hybridiksi: military-henkiseksi Batgirl-Alucardiksi. Olo on heti aivan erilainen kuin perus-MRV:llä. Minulta puuttuu enää sellainen musta, virtaviivainen moottoripyörä. Mutta eikö Jopo nyt aja melkein saman asian?

It's a bat, bat world out there.

Sain inspiraation vaatteisiini uudesta lempilempilempitakistani (yksi lempi ei riittänyt, ihan oikeasti), Queen of Darknessin uniformu-bolerotakista. Tämä takki sopii mihin tahansa asuun: kellomekkojen kaveriksi, jakkupukutyyliin korvaamaan jakkua, kesäisen minishortsit ja t-paita -yhdistelmään illan viilentyessä... Ihan mihin vaan. Hienointa on se, että takki on sopivan lyhyt, joten vyötärö jää näkyville. Minulla on usein bikertakkien kanssa se ongelma, että ne peittävät vyötärön ja usein pussittavat.

Bat jokes are the best.

Bat, batter, MRV.

Batman-topin ostin lomalta Miamista, mutta älkää vielä alkako säästää matkaa varten: EMP:llä on nimittäin kaikenlaisia Batman-kamoja. Jos Lepakkomies ei soittele kitaranne kieliä, aina voi valita sisäiseksi sankarikseen vaikkapa Supermiehen tai Tarantinon leffojen päähenkilöt. Pääasia, että sankari on omasta mielestäsi übercool.

Tyylin kruunaavat tietysti aurinkolasit. Elokuvat opettavat meille, että kaikilla cooleimmilla tyypeillä on aurinkolasit. Todistusaineisto: Blues Brothers, Neo ja Horatio. Nuf said. Itse käytän tässä Ozzy Osbourne -laseja, jotka saavat minkä tahansa asun näyttämään coolilta. Joku voisi tässä yhteydessä käyttää sanaa mielipuoli, mutta minä tykkään enemmän sanasta cool.

Arki - mikä ihana tekosyy

Batqueen of the Darkness

Mikään ei tosiaan piristä arkea paremmin kuin siltä karkaaminen. Harrastan eskapismia muutenkin kuin pukeutumisen muodossa, esimerkiksi lukemalla, matkustelemalla tai tekemällä arjesta epätodellista juhlaa omituisilla mutta hauskoilla jutuilla - tykkään yllättää ihmisiä ja toteuttaa hölmöjä juttuja. Uppoudun näihin juttuihin niin, että oikea ja todellinen elämä unohtuu. Usein eläydyn esimerkiksi kirjojen maailmaan niin täysin, että kun kirja loppuu, olo on tyhjä. Tämä on varmasti tuttua kaikille, jotka ovat joskus lukeneet hyvän kirjan. Sama homma joidenkin sarjojen tai elokuvien kanssa.

Joskus olen hullaantunut jostakin kirjasarjasta niin paljon, että olen unohtanut syödä. Välillä lukiessani hyvää kirjaa illalla lupaan itselleni, että tämän kappaleen jälkeen lopetan. En kuitenkaan lopeta. Seuraavaksi havahdun siihen, että kello on jo kahdeksan ja herätyskello soi. Ala-asteella väsymykseni aiheutti opettajissa paheksuntaa, yläasteella siihen oli jo totuttu ja lukiossa saattoi ihan hyvin lintsata koko päivän. Nyt yliopistossa voin skipata vaikka viikon. Töitä ei ikävä kyllä voi skipata, joten lukemismaratonini ovat vähän vähentyneet nyt kun minusta on tullut Vastuullinen ja Turvallinen Aikuinen.

Onneksi Vastuullinen ja Turvallinen Aikuinenkin voi viilettää kaduilla Batgirlinä. Tai ainakaan vielä ei kukaan ole tullut sitä paheksumaan.

Kategoriat: Ruki

Tagit: Aurinkolasit Bat Batgirl Batman bikertakki Military ozzy osbourne Queen of Darkness tuotteet uniformu | Pysyvä linkki

Jaa tuote: