Goottihenkinen kesälook

Ah, miten rakastankaan kesää ja värejä! Hulmuavat helmat, yötön yö ja muu sellainen ovat erittäin lähellä sydäntäni. Silti kesälläkin tulee joskus tarve synkistellä. Toisaalta taas synkkäkään look ei näytä kesällä niin synkältä. Tykkään leikkiä tyyleillä, ja etenkin yhdistellä niitä. Tämä kesägootti-look on goottihenkisyyden, pin up -tyylin ja klassisen leidin fuusio. Kannustan kaikkia muitakin tyylikokeiluihin - elämä ei ole ollenkaan niin vakavaa, kuin väitetään!

Ah, mikä kohtalokas nainen goottihenkisessä asussaan!

Goottihenkinen pin up -tyyli

Olen joskus ollut ihminen, joka pysyy fundamentalistisesti yhdessä tyylissä ja määrittelee itsensä sen kautta. Siitäkin huolimatta, että itse välillä vaihdoin radikaalisti tyyliäni hiphop-henkisistä remmihousuista punkkariksi ja siitä fiftariksi. Nykyään pidän tällaista rajojen asettelua liian mustavalkoisena ja pukeudun, miten sattuu huvittamaan. Pesunkestävää goottia minusta ei saisi tekemälläkään, mutta tyylistä on kiva ottaa pieniä vaikutteita. Esimerkiksi pitsi ja dramaattisuus ovat lähellä minunkin sydäntäni. Goottihenkinen merkki Demonia tekee aivan ihania kenkiä muillekin kuin gooteille - esimerkiksi nämä ihanat pitsikorkkarit voisin yhdistää vaikka mihin asuun! Mielestäni on jo aikakin, että esimerkiksi työpaikkojen pukukoodi on rentoutunut: voisin hyvin kuvitella nämä kengät toimistoon istuvan kynähameen kaveriksi.

Demonian goottihenkiset korkokengät <3

Kengät sopivat siis myös klassiseen tyyliin. Sama pätee tähän Spiralin pikkumustaan kietaisumalliseen mekkoon, jonka malli on aivan ihana: sen laskostukset häivyttävät vatsaa mutta korostavat vyötäröä. Leikkaus luo kurveja kaikenlaisille vartaloille.

Goottivaikutteilla kesään! Kaulassa Alchemy Gothicin Thor-riipus.

Vaikka tykkään leikitellä tyyleillä, eniten lähinnä sydäntäni ovat kuitenkin aina fiftarityyli ja pin up. Siksi goottihenkinen asuni pitää sisällään myös pin upiin kuuluvaa leikkisyyttä ja seksikkyyttä. Mekon leikkaus ja korkokengät tuovat asuun ripauksen seksikkyyttä ja pilkkeestä silmäkulmassa vastaa Liquorbrandin Little Red -käsilaukku. Eikö ole muuten aivan ihana! Vähän leopardikuosia, satuestetiikkaa ja punaista väriä - mitä muuta voisi toivoa?

Goottihenkisyyttä puolestaan korostavat korut, pitsikengät ja auringolta suojaava pitsivarjo. Varjo on esteettisyyden lisäksi myös käytännöllinen! Olen siinä mielessä kai goottihenkinen itsekin, että varjelen ihoani auringolta. Kesällä minulla on joka paikassa mukanani jonkinlainen lippahattu ja aurinkolasit - ehkä rupean kantamaan mukanani myös tätä päivänvarjoa lisäsuojana!

Goottihenkiset asusteet ja yksi pirteä Punahilkka. Linnun kallo -käsikorukoru on Alchemy Gothicin, partaterä-käsikoru Mintin ja sormihaarniska etNoxin.  Teen koruista myöhemmin oman postauksensa!

Sopivasti synkkä!

Ihailen todella goottityylille omistautuvia tyylitaitureita, mutta minulle täysi goottilook ei sovi. Siksi tykkäänkin lieventää synkkää vaikutelmaa (kuten nyt tuolla Punahilkka-laukulla!). Vaikeus onkin siinä, missä menee raja sopivan synkkyyden ja teeskentelyn välillä. Olen huomannut goottivaikutteiden, okkultismiestetiikan ja yleisesti synkkien aiheiden olevan trendikästä nyt myös muiden alakulttuurien kuin goottien keskuudessa. Esimerkiksi fiftarimekkoja ja kellohameita saa nyt vaikka minkälaisissa luukuoseissa. Tykkään tästä tyylien sekoittelusta!

Jottei tämäkään postaus menisi liialliseksi synkistelyksi, täytyi sitä vähän keventää huumorin keinoilla. Siksi lähdimme ystäväni Stormiinan kanssa kuvailemaan tätä asua - mihinkäs muualle kuin - hautausmaalle! Kunnon goottihan pitää piknikkinsäkin hautakivien varjossa. Tuossa istumakivessä muuten luki dramaattinen teksti: Suru on rakkauden hinta. Syvällistä.

Gootti ja hautausmaa - mikä pari!

MRV:tä ja dramaattisuutta ei voi erottaa

Tiedän tiedän, olen kyllä aika ailahtelevainen ihminen  - ensin julistan pastellien olevan uusi musta, sitten kietoudun synkkyyteen ja olen goottihenkinen. Mutta elämässä onkin parasta mennä ääripäistä toiseen! Suosittelen siis lämpimästi tyylifuusioiden kokeilemista. Mutta suurin kysymys on: mitä tyylejä ei voi sekoittaa toisiinsa?

Kategoriat: Ruki

Tagit: Alchemy Alchemy Gothic demonia etnox fiftarityyli goottihenkinen Gothicana by EMP kaulakoru korkokengaet Korut liquorbrand pin up rannekoru sormus spiral tuotteet vaatteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: