Kalifornia-roadtrip, osa 4: Los Angeles

Kalifornian roadtrippimme neljäs ja viimeinen osa on täällä! Vuorossa Enkelten kaupunki eli Los Angeles. Nyyh, tuntuu melkein haikealta. Tämä osuus on tavallaan sekä matkan alku että matkan pää, sillä lähdimme ja saavuimme Los Angelesiin. Vietimme vielä matkan lopuksi pari yötä kaupungissa. Kaupunki ei kiinnostanut meitä yhtä paljon kuin vaikkapa San Francisco, mutta lopulta viihdyimme niin hyvin, että olisimme voineet jäädä vielä pariksi päiväksi.

Let's get lost in L.A.

Hollywood infected your brain

Losin pakollisiin tekemisiin kuului tietenkin Hollywood-kyltin katsastaminen ja sen edessä turistina heiluminen. Tämä toteutettiin itsestäänselvästi auringonlaskun aikaan, pitäähän kuviin saada vähän Hollywood-hohtoa.

Tulevaisuus suorastaan häikii Hollywoodissa! Taustalla Hollywood hills ja koirapuisto.

Tässä vaiheessa reissua olin jo melko väsynyt, joten en jaksanut kauheasti laittautua. Tähän tilanteeseen paras ratkaisu on kellomekko, tennarit, aurinkolasit ja huivi. Niillä saa kätevästi näytettyä siltä, kuin oikeasti olisi panostanut lookiin, vaikka niiden pukeminen ei oikeasti vie yhtään sen enempää aikaa. Tämä Rockabellan mekko on vieläpä niin kirkkaan värinen, että näytän heti reippaalta, vaikka oikeasti olo olisi kuin löysän makaronin. Sää nimittäin alkoi lämmetä lomamme loppua kohden alun viileästä sumusta, mutta onneksi ehdimme juuri pahimman helleaallon alta pois.

Tyylihavaintoja Losista ei sen enempää ole. Emme käyneet katsomassa niitä Hollywood-tähtiä tai tarkkailemassa ihmisiä Sunset stripillä, koska 2,5 viikon matkustus oli jo tehnyt tehtävänsä. Toisaalta vaikka energiaa olisikin ollut, emme olisi käyneet keskustassa muutenkaan - se ei kauheasti kiinnostanut. Sen sijaan vierailimme Universal Studios -teemapuistossa ja pääsimme myös Conan O'Brienin ohjelman yleisöksi!

Leffoista tutulla Santa Monica Pierillä vierailimme loman ekana päivänä

Universal Studios Los Angeles

Universal Studiosin jonoista varoiteltiin, mutta toisaalta paikkaa kehuttiin vierailemisen arvoiseksi. Monet olivat sanoneet sen olleen loman kohokohta, joten ajattelimme, että emme anna pienen väsymyksen haitata vaan jaksamme vielä painaa yhden päivän. Puisto aukesi yhdeksältä, mutta me olimme paikalla jo klo 8, sillä silloin nettilipun ostaneet pääsivät sisään uuteen Harry Potter -teemapuistoon. Aikainen herääminen oli hyvä vinkki, sillä harva laiskimusturisteista tai paikallisista oli vaivautunut paikalle ajoissa. Tai ei nyt harva, mutta harvempi. Pääsimme osaan laitteista suoraan jonottamatta ja ulos puistosta ehdimme jo kello kaksi - olimme käyneet kaikissa laitteissa.

Universal Studiosin Waterworld ja Harry Potter -teemapuisto

Eniten jonoa oli HP-puistossa, joka veti kyllä melko sanattomaksi. Alueelle oli luotu osa Harry Potterin maailmaa. Alueen yllä kohoavassa Hogswartsissa oli vuoristorata, minkä lisäksi sieltä löytyi Hogsmeade, Hogwarts Express ja Diagon Alley. Kojuista sai ostaa kermakaljaa ja ostin tuliaisiksi siskoilleni Bertie Bottin Joka maun rakeita. Siskoni ovat kirjojen ja leffojen faneja, ja toki olen itsekin. HP-puisto sai kyllä sellaisen fiiliksen aikaan, että päätin, että järjestän leffamaratonin jossain vaiheessa syksyä ja kenties luen kirjatkin uudelleen. Uuden kirjan myötä Potter-kuume on taas noussut ja fanikamaakin saa, joten nostalgiapäissäni pohdin, että ehkä syksyksi tilaan itselleni Rohkelikko-neuleen ja ruutuhameen.

Jos amerikkalaiset jotain osaavat, niin viihdyttämisen. Se tuli selväksi niin Harry Potter -teemapuistosta kuin Universal Studiosin muistakin laitteista. Erityisen upea oli Waterworld live stunt show, jossa yleisö kastui ja kasteltiin, näyttelijät heittelivät voltteja veteen, bensatynnyrit räjähtelivät ja yksi lentokoneturmakin taisi käydä. Kaikki tämä oikeasti yleisön silmien edessä. Toinen hieno (ja pakollinen) kohden Universalilla oli kiertoajelu, jossa pääsi tutustumaan lavasteisiin. Jenkkityyliin tämä oli toteutettu siten, että koko matkan sai istua bussissa. Kiertoajelu ei tosin ollut pelkkää katselua ja osoittelua, vaan katsoja sai kokemuksia ihan koko rahan edestä. Näimme mm. Tappajahain, tulva-altaan, metroturman ja 3D-dinosaurushyökkäyksen, jossa koko bussi tärisi ja heilui. Suosittelen tosiaankin Universal Studiosilla vierailua. Vaikka olin käynyt jo Floridan Universalilla, oli Los Angeles vielä paljon hienompi.

https://www.youtube.com/watch?v=V1PbvFtyIXg

Conan O'Brieniin pääsimme, koska olimme osanneet ajatella asiaa jo Suomessa. Liput olivat ilmaisia, niitä varten piti vain kirjoittaa hakemus netissä. Ilta oli mielenkiintoinen paristakin syystä: pääsimme näkemään amerikkalaisen television kulisseihin, saimme nähdä, millainen Conan O'Brien on livenä ja saimme illallemme hauskaa ohjelmaa. Tavallaan tosin show oli pieni pettymys - Conan ei ollut lainkaan niin symppis kuin olin kuvitellut. Höh.

Matkan alun harvoja aurinkoisia hetkiä!

Kaiken kaikkiaan Los Angeles -päivämme jäivät hiukan lyhyiksi. Jälkeenpäin ajateltuna olisimme voineet tosiaan olla vielä pari päivää kaupungissa, sillä huomasimme nauttivamme fiiliksestä. Liikennettä oli paljon ja kaupunginosasta toiseen liikkuminen vaati moottoriteitä, mutta ajaminen sujui ihan suhteellisen hyvin. Emme taida tosin ihan hetkeen palata Kaliforniaan, joten ehkä Losin tutkiminen jää myöhemäksi, ehkä jopa seuraavaan elämään. Reissuun olemme enemmän kuin tyytyväisiä, sillä se sisälsi niin paljon kaikkea, että koko aika tuntuu melkein unelta.

 

Kategoriat: Ruki

Tagit: fanittaminen fanituotteet harry potter kalifornia kellomekko los angeles matkatyyli roadtrip Rockabella tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: