Kesä ja aurinkolasit

Viime postauksessa kerroin lentomatkastani Miamiin. Nyt on luvassa tarinaa itse perilläolosta! Sori pojat, mukana ei ole bikinikuvia minusta. Sen sijaan peitän itseäni vielä lisää ja kerron yhdestä kesän parhaista asioista, aurinkolaseista.

Alan aina käyttää aurinkolaseja heti, kun se ei näytä ihan dorkalta. Suomessa se aika alkaa ehkä tästä maaliskuun puolivälistä. Miamissa oli kuitenkin (tietenkin) aivan otolliset kelit aurinkolasien testailuun ja kesän mallin valintaan, joten testailin laseja siellä. Lasien valinta on kuulkaas tärkeä juttu! Aurinkolasit kulkevat rinnallasi koko kesän, niitä ei valita ihan heppoisin perusteluin. Pitää ottaa huomioon mm. aurinkolasien ulkonäkö (koko, muoto, väri, sopivuus omaan naamaan), suojaavuus ja käyttömukavuus.

Tällaisissa maisemissa aurinkolaseja testattiin!

Olin valinnut testiin tarkan seulan lävitse seuraavat arskat: Lennon/Ozzy-lasit, Vansin ralliruutukuvioiset lasit sekä klassiset peilipintaiset pilotit.

Aurinkolasit - jos haluat olla sekä tyylikäs että näkevä!

Kaikissa laseissa on loistavat suojakertoimet, joten en voinut tehdä valintaa sillä perusteella. Myös käyttömukavuus oli tyydyttävä jokaisen kohdalla: laseja pystyi pitämään pitempäänkin ilman että nenää alkoi painaa tai näkökenttää häiritä, eivätkä ne puristaneet päätä myöskään otsalle (vai ohimoille? päälaelle?) nostettuina. Siispä minulle ei jäänyt muuta valintaperustetta kuin ulkonäkö.

Lasien ulkonäkö onkin merkittävä ominaisuus. Parhaimmillaan arskoilla saa luotua harhavaikutelman cooliudesta ja Erittäin Tärkeästä Henkilöstä. Vaikutuksen tehostamiseksi lisää vielä huppu. Eppu Normaalikin laulaa seuraavaa laulussaan Minun aurinkolasit (huom! kieliopillisesti oikea muoto olisi aurinkolasini):

Kukaan ei tiedä

miltä tuntuu olla

ilman laseja

pelkkä nolla

Jos en kävelylle ota laseja mukaan

ei mua tunnista kukaan

Olin tietysti jo valinnut kaikki lasit niin, että tykkäsin niiden ulkomuodosta. Lasit näyttävät kuitenkin omalla naamalla ihan erilaisilta kuin toisten, joten niitä pitää kokeilla. Olen suhteellisen isopäinen ja -naamainen, joten Ozzyt olivat arkikäyttöön ikävä kyllä liian pienet. Kyllä niitä silti käyttäisin jonkun räväkän tyylin kanssa, kuten täällä. Kesälasien pitää kuitenkin olla sellaiset, että ne voi vetää päähän ja näyttää hyvältä, ilman meikkiä ja kikkailuja. Siispä jäin arpomaan Vansien ja pilottien välillä. Like a Horatio.

Miami ja aurinkolasit, en voinut vastustaa: Miss Ruki Ver, tuo Suomen Horatio!

Vansin ralliruutukuosi oli aivan ihana, mutta lopulta päädyin kuitenkin...

Ketkäs ne siinä!

...pilotteihin! Ne ovat vaan ihan hiton hyvännäköiset ja klassiset. Pilotit sopivat niin naisellisten mekkojen, nahkatakkien kuin rikottujen farkkujenkin kanssa. Lisäksi peilipinta antaa minulle mahdollisuuden katsella, minne tykkään, eikä kukaan saa tietää. Muut ihmiset voivat peilata itseään laseistani, ja minä voin naureskella, kun he tarkistavat, onko huulipunaa mennyt hampaisiin. Lasit ovat niin isot, että voin aivan huoletta jättää meikkaamatta helteillä ja näyttää silti skarpilta ja katu-uskottavalta. Joten kesä 2014, täältä tullaan! Olen varustautunut. Varustautukaa tekin, sillä Eputkin tietävät, että avain rakkauteen on kunnon aurinkolasit:
Mutta ilman laseja ei meistä pidä kukaan

Luinkin artikkelin, jonka mukaan

ilman aurinkolasien varjoa

ei fanit rakkauttaan tarjoa

Kategoriat: Ruki

Tagit: Aurinkolasit Lennon-lasit Ozzy-lasit Pilottilasit tuotteet Vans | Pysyvä linkki

Jaa tuote: