Fiftarityylit: Mad Men -sihteerilook

Kuinka moni teistä on katsonut Mad Meniä? Itse olen jaksanut sarjaa muutaman tuotantokauden katsoa, ihan puhtaasti pukeutumistyylin takia. Juonellisesti sarja on minusta vähän tylsä, mutta Christina Hendricks ja kumppanit ovat vain niin upeita! Inspiroiduin Mad Men -sihteerilookista ja ajattelin jatkaa fiftarityyli-opastuskierrostani, vaikka tyyli lähenteleekin ehkä enemmän 60-lukua kuin 50-lukua. Tarvitset vain kynähameen, neulepaidan, -takin tai muun söpön yläosan (minulla on tässä Voodoo Vixenin suloinen seilorihenkinen paita!) ja beehive-kampauksen. Asusteet ovat vapaavalintaisia. Kampaus on helpompi, kuin miltä se kuulostaa - älkää murehtiko, annan siihenkin seikkaperäiset ohjeet. Kohta näytätte yhtä näpsäkiltä kuin minä tässsä (-->) kuvassa!

Beehive-kampaus

Beehive- eli ampiaispesäkampaus näyttää upealta mutta onnistuu tumpeloltakin. Testattu on, sillä olen hiustumpelo. Tarvitset vain kamman, hiuslakkaa, pinnejä ja valkin, eli sellaisen vaahtomuovilla täytetyn pyöreän donitsin, joita nyt myydään melkein joka kaupassa. Tätä kampausta varten valkki pitää tosin leikata auki pötkyläksi (valmiiksi pötkylän muotoisia valkkejakin myydään, mutta ei välttämättä joka kaupassa), mutta pötkylää voi käyttää sitten myöhemmin esimerkiksi fake bettie bangs -kampauksen teossa.

Näytän hullun hyvältä!

Ensin tupeeraa tukkaa. Asettele valkki päälaelle ja kiinnitä se pinneillä. Sitten vedä hiuksia etupäälaelta valkin päälle ja kiinnitä pinnillä. Tee sama myös ohimohiuksille. Silottele päällimmäisiä hiuksia ja kiinnitä lakalla. Tadaa, etupuoli on valmis! Hiukset voi takaa jättää auki, kihartaa, laittaa banaaninutturalle tai jonkunlaiselle nutturan ja sykerön sekoitukselle. Tyyli on vapaa! Jätin oman pitkäksi kasvaneen etutukkani roikkumaan vähän silmille, ja lopputulos on ihan söpö, vaikka yleensä inhoankin sitä, kun kulmakarvani eivät näy.

Mad Men -lookin vaatteet

Kynähame kuuluisi jokaisen vaatekaappiin. Se sopii kellohameen tavoin jokaiselle vartalotyypille- ja koolle. Tämänkin tyylin kulmakivi on kynähame - itse puin mustan hameen sijaan vaihtelun vuoksi kukonaskelkuvioisen vintage-hameen, jonka olen joskus löytänyt kirpputorilta. Voodoo Vixenin pusero sopi siihen täydellisesti ja tuo asuun söpöä seilorihenkeä.

Mad Men -MRV

Asua täydentävät asusteet: tolppakorkoiset kengät, ohuet 20 denierin mustat stay up -sukat, vyötäröä korostava vyö ja pääkallorintakoru. Stay upit tai sukkanauhavyö ja sukat ovat minusta ihan pakolliset tähän asuun - vaikka kukaan ei vaatteiden alta eroa sukkahousuihin näekään, oma fiilis muuttuu ihan erilaiseksi. Pidin asun 60-lukulaisen mustavalkoisena, ja sen ainut väriläiskä onkin punaiset huulet ja posket.

Pääkallo rakastaa MRV:n rintamusta <3

Koruiksi riitti korvakorut (ankkuri-sellaiset, mutta ne taitavat kuvissa hukkua vähän taustaan) ja rintakoru. Rintakorun olen joskus ostanut Pori Jazzeilta, jonkun suomalaisen pienyrittäjän kopista. En nyt kuolemaksenikaan (hehheh) muista liikkeen nimeä. Pääkallo tuo vähän kapinaa muuten kilttiin ja söpöön asuun.

Mitäs tykkäsitte? Vaikka 50-luku onkin lähinnä sydäntäni, myös tällainen hiukan 60-lukuun vivahtava tyyli miellyttää omaa silmääni. No joo, tykkään myös hillitystä kasarityylistä ja ysäristäkin... 70-luku ei ole vielä ainakaan iskenyt. "Fiftarityyli" käsitteenä ei mielestäni kuitenkaan käsitä pelkästään 50-luvun tyyliä vaan enemmänkin sen nykyilmentymismuotoja, joihin kuuluu myös vähän 40- ja 60-lukua.

Kategoriat: Ruki

Tagit: Fiftari fiftarityyli Kampausohjeet Mad Men tuotteet Voodoo Vixen | Pysyvä linkki

Jaa tuote: