Lokakuun tyyli-idoli on Kaisa!

EMP:n ensimmäinen tyyli-idoli on valittu ja hän on - pappadapaaa - ihana Kaisa! Kolminkertaiset aplodit ja runsaat hurraahuudot! Teitä hakijoita oli paljon, ja sydäntäni särki, etten voinut valita kaikkia. Tästä lähtee kuitenkin käyntiin marraskuun idolikisa, joten lähettäkää vain hakemuksia tulemaan, joko uudelleen tai ekaa kertaa. Osallistua voi kuvalla ja pienellä selostuksella tyylistään blogiin (tähän alle vaan!) tai Facebookiin kommentoimalla tai ehkä helpoiten Instagramissa tägäämällä @empfi. Tägäyksen lisäksi laittakaa kuvaanne hashtag #emptyylikisamarraskuu. Kuvan voi myös lähettää osoitteeseen pinthefup@gmail.com. Hakuaikaa on 30.11. asti. Voittajalle luvassa esittely EMP:n blogissa sekä 100 euron lahjakortti EMP:lle!

Tällä kuvalla Kaisa vei MRV:n sydämen!

Tyyli-idolimme Kaisa

Kaisa ei kirjoita omaa blogia mutta on muuten ihan hyvä tyyppi. Valitsin hänet voittajaksi, sillä Kaisan tyyli oli omanlaisensa ja erottuva, muttei kuitenkaan liian alleviivaava. Hän yhdistää upeasti rennon hupparilookin tietynlaiseen herkkyyteen. Lisäksi Kaisa mainitsi PTFU:n olevan Suomen paras blogi kaikilla mittareilla - mikä ei tietenkään voinut olla vaikuttamatta armoitetun tuomarin mielipiteeseen, kröhöm kröhöm. No mutta tosissaan, Kaisan hyvä maku ulottuu siis vaatevalinnoista blogivalintoihin. Kehuskelu ei oikeasti vaikuttanut. Lupaan.

Kaisa kertoo aina rakastaneensa pukeutumista ja tyyleillä leikkimistä. Hänen pukeutumiseensa vaikuttaa vahvasti musiikkimaku, mutta hän ei kuitenkaan kopioi lookkiansa keneltäkään tietyltä julkisuuden henkilöltä. Tyyli-idolimme löytää inspiraationsa tähtien sijaan tavallisilta ihmisiltä kaduilla, kuppiloissa ja keikoilla. Hän nappaa persoonallisilta ihmisiltä ideoita ja soveltaa niitä omaan pukeutumiseensa.

Vau, mikä tyyliniekka <3

Tyylinsä Kaisa on rakentanut pikkuhiljaa.

Löysin teini-ikäisenä synkemmän musiikin ihanuuden ja melko luonnostaan aloin pukeutua pelkkään mustaan. Jossain vaiheessa tyylissäni tapahtui radikaali muutos ja vaatekaappini täyttyi hipahtavista, värikkäistä menninkäisvaatteista ja musta hiusväri muuttui kirkkaanpunaiseen. Tämä vaihe muuttui lähes yhtä radikaalisti kuin oli tullutkin ja parikymppisenä aloin etsiä tyyliä, joka tuntuu nyt löytäneen oikean muotonsa.

Onko sitten olemassa vaatteita tai tyyli, jota Kaisa ihailee, mutta johon ei itse pukeudu?

Ehkä sieltä lukioaikojen hippivuosista on jäänyt jokin kaihertamaan, koska jos jokin niin oikeanlaisen luonnonläheisen menninkäiskeijukaismetsänhenkityylin omaavat ihmiset kääntävät pääni joka kerta. Takkutukka, kerroksittaiset riekalehameet, sulat, nahkaremmit, korut, paljaat jalat... Tuo on kuitenkin tyyli, jonka koen olevan enemmän kuin ulkonäköasia, enemmänkin elämäntyyli. Ja minä en koe sitä elämäntyyliä edustavani, joten tuntuisi falskilta pukeutua sen mukaisesti silloin tällöin.

Kaisa innostaa MRV:nkin huppujen käyttöön <3

Kertakäyttökulttuuria vastaan

Idolimme on yhtä järkevä kuin tyylikäskin: hänelle on tärkeää tehdä fiksuja ostoksia.

Vaatehankintoja tehdessäni kiinnitän huomiota nimenomaan materiaaleihin ja vaatteen pitkäikäisyyteen. ”Rättibisnes” ja vaatteiden kertakäyttökulttuuri ahdistaa ja huolestuttaa minua enkä halua olla mukana siinä. Koen sen olevan ihan oikeasti valtavan suuri, globaali ja merkittävä ympäristöä ja ihmisoikeuksia polkeva ongelma, johon pitäisi saada muutos. Tästä syystä en edes astu sisään tätä kulttuuria vahviten tukeviin liikkeisiin. Tähän on kuitenkin sanottava, että en minäkään mikään vaatehankintapyhimys ole. Tulee sitä heräteostoksina hankittua niitä huonompia materiaaleja olevia, lyhytikäisiäkin vaatteita kun kohdalle jotain ihanaa sattuu, mutta nämä heräteostokset teen yleensä kirpputoreilla.

"Joskus on vaan parasta vetää se rakas rässiliivi bändipatcheineen ja mielenilmauksineen päälle!"

Kaisan viimeisin vaatehankinta on UFF:lta ostettu kotelomekko.

Ystävilleni naureskelin, että kai tässä iässä jo pitää kotelomekko omistaa, mutta tuo on hyvä esimerkki siitä järkevästä vaatevalinnasta. Mekko on kierrätetty, materiaaliltaan villaa, istuu täydellisesti ja vaikka en usko käyttäväni mekkoa päivittäin tai useinkaan, tulee se laadukkaana tuotteena varmasti palvelemaan minua vuosia eteenpäin. Ja koska mekko itsessään on hyvin yksinkertainen, voi sitä asustein muokata todella moneen suuntaan.

Mitähän tyyli-idolimme aikoo seuraavaksi ostaa? T. sopulilauma

En osaa sanoa mitä haluaisin hankkia seuraavaksi, koska millekään ei juuri nyt ole tarvetta. Pyörittelen päässäni ajatusta siitä, että hommaisin arkeen sopivan mekon, sellaista kun minulla ei oikein ole. Mutta kuten monien vaatehankintojen kanssa, pidän ajatuksen mielessä ja ostan kun sopiva tulee vastaan. Aika harvoin lähden aktiivisesti jotain tiettyä asiaa etsimään ja shoppailemaan.

Kaisa näkee vaatteiden olevan hyvä keino ilmentää persoonaa, maailmankuvaa ja aatteita.

Pukeutumisen sosiaalinen puoli kiehtoo minua ja vaikka univormumainen yhtenäispukeutuminen ihmisryhmien kesken onkin ajatuksena melko ahdistava, pidän siitä, että pukeutumisellaan voi viestittää jotain persoonastaan.

Mitä teet lahjakortillasi?

Jos Kaisa saisi valita kolme vaatetta EMP:n valikoimista, hän valitsisi neljä. Plus hulluna levyjä!

Nykyiset omistamani ovat jo vuosia vanhat ja kaipaisivat jo pikkuhiljaa eläkkeelle. Hakusessa on jo pidemmän aikaa ollut yksinkertainen toppi/mekko legginsien kanssa pidettäväksi, tämä voisi olla juuri se. Välillä on hyvä sen tutun ja turvallisen mustan lisäksi olla vaatekaapissa jotain muutakin. Joku muu tarkoittaa minun kohdallani lähinnä harmaata. :D Tässä myös ihanan rento, mutta omalaatuinen malli viehättää. Ja vielä on kyllä pakko sanoa, että haluaisin minä Rise Againstin paidankin. Kerrankin bändipaita, joka ei ole se perinteinen huonosti istuva t-paita pienellä pääntiellä.

Kiitoksia paljon osallistumisestasi ja rohkeudestasi, Kaisa! Inspiroit meitä kaikkia - minä sain ainakin pari hyvää ideaa kuviasi katsellessani sekä ajatuksiasi lukiessani. Tuhlaa lahjakorttisi viisaasti. Odotan innolla seuraavia osanottajia - etsin tässä kuussa taas hiukan erilaista idolia!

Kategoriat: Ruki

Tagit: baendipaidat kilpailu Legginsit lokakuu outer vision rise against spiral tuotteet tyyli tyyli-idoli | Pysyvä linkki

Jaa tuote: