Miedosti punk

Teininä olin omasta mielestäni punkkari. Tai no, olin sellainen lame-ass-punkkari, joka oli liian kiltti kapinoimaan, mutta leikkasin kuitenkin housuihini pakaran kohdalle jättimäisen reiän ja anarkismin filosofia miellytti minua. Joskus muistelen häveten kaikkia dorkia asujani, mutta viime aikoina olen alkanut taas inspiroitua joistakin nuoruuteni jutuista. Merkitseeköhän tämä sitä, että punk-vaikutteet ovat tulossa taas muotiin? Huomaan, että mielestäni puna-musta ei ole enää niin mauton väriyhdistelmä kuin se oli vähän aikaa sitten. Olen alkanut kaipaamaan ruutuja, revittyjä housuja ja punaista silmämeikkiä. Kyllä, punaista! Se oli nuorempana vakiolookkini. Päätin heittäytyä muisteloihini oikein huolella ja kokeilla punk-hengen yhdistämistä muuten arkiseen ja yhteiskuntakelpoiseen asuun.

Nyt on meikissä kunnon old school punk -meininki! Olen jättänyt muun meikin minimiin, muta silmiin vedin huulisävytteellä punaista yltympäriinsä ja mustaa kajalia suttuisiksi rajauksiksi. Wildcatin Black Fairytale -feikkiseptum viimeistelee hillityn anarkian.

Punk-vaikutteita

Kuten olen täällä ennenkin paasannut, tärkeintä tyylissä on se, että se tuntuu omalta. En enää pukeutuisi rikkinäisiin sukkahousuihin, kirkkaanpunaiseen tyllihameeseen ja koiran kiristyspantaan kuten nuorempana, mutta voin käyttää lookkia inspiraationa ja yhdistää osia siitä nykyiseen tyyliini. Ihmisestä huomaa heti, jos hänen vaatteensa eivät tunnu omilta. Asu näyttää silloin nimenomaan asulta ja päälleliimatulta, epäluonnolliselta. Siksi neuvonkin, että uusia juttuja kokeillessa kannattaa vaihtaa yksi asuste tai vaate kerrallaan ja sovittaa se jo valmiiksi omistamiinsa vaatteisiin.

Itse valkkasin tämän asun jutuksi tuon punaisen ja mustan yhdistelmän. Silmämeikki on ehkä vähän överi, mutta muuten asu on aika maltillinen: maiharit, farkut, villaneule ja saparot eivät suoraan huuda "kapinallinen tässä", mutta pienillä jutuilla tyylistä saa kuitenkin sopivasti rankan. The Doorsin bändipaidan olen itse tuunannut topiksi jostain vanhasta t-paidasta.

Tämä asu on silmämeikkiä lukuunottamatta melkein salonkikelpoinen!

Liukuvärjäys ja okkultismi

Punk-hengen lisäksi asusta löytyy kolme alternative-trendiäkin: liukuvärjäystä, feikkiseptum-koru ja okkultismia. Lisäksi siinä on yksi ihan jokasyksyinen valtavirtatrendikin, nimittäin villatakki. Minulla ei ole pitkään aikaan ollut oikein kunnon muhkeaa jokapaikan neuletakkia, mutta tänä syksynä hommasin sellaisen. Urban Classicsin miedosti ysärihenkisessä neuleessa on isot kaulukset, rento leikkaus ja taskut - sen voi yhdistää mihin tahansa asukokonaisuuteen ja siihen kääriytyessä pääsee pakoon pahaa maailmaa. Neuletta saa myös harmaana ja viininpunaisena.

Sullen Clothingin hapsulaukku (hapsut! <3) tuo mystiset okkultismisymbolit osaksi arkipäiväistä lookkia. Se on muuten täydellisen kokoinen laukku, sillä saan sinne ängettyä juuri sopivasti iPadini. Jo pitkään alternative-muodissa näkyneet noitavaikutteet eivät tunnu väistyvän millään. Päinvastoin, olen bongannut niitä jopa parista ketjuliikkeestä! Tietenkin miedonnettuina, mutta silti. Ehkä se on tämän halloween-kuukauden aiheuttamaa.

Liukuvärjätyt maiharit ja farkut ne yhteen soppii.

Innostuin niin paljon liukuvärjäyksestä, että valkkasin sitä asuun kaksin kappalein: maiharit ja farkut. Molemmat ovat EMP Black Premiumin mallistosta, ja ilmeisesti suunniteltu yhteensopiviksi. Liukuvärjäystä on juuri sopivasti - ei mauttoman överisti mutta ei myöskään niin vähän, että sitä ei huomaa. Ruskeanpunainen osuus kiinnittää huomion ja sopii täydellisesti muuten täysmustaan asuun. Kengät olivat muuten aika naftia kokoa, joten jos ne miellyttävät silmää, neuvon tilaamaan kokoa isommat.

Minun syksyni punk-vaikutteet eivät jää tähän, eikä myöskään liukuvärjäysvillitys. Odottakaapas vaan! Mutta sillä välin: mitäs tykkäsitte tästä 26-vuotiaalle sopivasta miedosta punk -tyylistä?

Kategoriat: Ruki

Tagit: emp black premium farkut hapsut kaesilaukku Korut nenaerengas punk sullen clothing tuotteet urban classics wildcat | Pysyvä linkki

Jaa tuote: