Turkulainen Tampereella

Olen asunut Turussa kohta kuusi vuotta, ja vasta nyt alan tuntea itseni turkulaiseksi. Vahvistaakseni identiteettiäni olen yrittänyt opetella vihaamaan Tamperetta. Tämä ei oikein sujunut kunnolla, sillä en tajunnut, miksi tamperelaiset haisee. Siksipä lähdin Treelle opintoretkelle vakoilemaan, mistä tamperelaisten vastenmielisyys oikein koostuukaan ja miksi ne ovat niin kateellisia meille turkulaisille.

MRV:n aurinkolasit sopivat Tampereelle kuin nenä päähän - kaduilla laukkaavilla hevosilla on ihan samanlaiset.

Tyyli ennen kaikkea

Ennen kaikkea minun piti miettiä lookkiani, kerronhan reissustani tyyliblogissa. Yritin siis naamioitua tamperelaiseksi, jotta saisin rauhassa tarkkailla ympäristöni. Tätä varten minun piti päästä tamperelaiseen yksinkertaiseen maalaismieleen sisälle. Valkkasin EMP:n valikoimista päälleni tietenkin siis lappuhaalarit (eivät ole tuoteselostuksesta huolimatta sellaista pehmeää fleeceä vaan enemmänkin collarikangasta). Ikävä kyllä asustettuani haalarit tajusin niiden olevan übercoolit! Eihän sellainen tyylikkyys käynyt ollenkaan päinsä.

MRV tyylikkäänä Turussa. Kengät löydät täältä, takki on loppuunmyyty, mutta samankaltainen täällä.

Riisuin siis nahkatakin, hipster-pipon ja aurinkolasit yltäni, otin yrmeän kaupunkilaisilmeeni pois päältä ja laitoin suuhuni heinän. Asu toimi heti paljon paremmin, vaikka eihän minusta ihan kokonaan katu-uskotonta millään saa.

Lappuhaalarit on uusi musta!

Vakoilun alkeet

Olin varautunut reissuun myös erilaisin vakoiluvarustein. Tämän lehden tein ihan itse. Yritin laittaa siihen mahdollisimman paljon kaikkea tamperelaista. Ikävä kyllä käsitykseni tamperelaisista perustuu turkulaisilta kuulemiini stereotypioihin, joten kanteen pääsivät moro, musta makkara ja rotvallinreuna.

MRV tuntee tamperelaisten sielunelämän

Kun kuitenkin pääsin perille itse kaupunkiin, huomasin, että kaikki ennakkovarusteluni olivat olleet turhia. Kukaan ei tunnistanut minua! Minua, Miss Ruki Veria! Tampereen täytyy siis olla todella tuppukylä ja perähikiä, eihän tällainen sivistymättömyys muuten olisi millään mahdollista.

MRV on tarkkana kuin porkkana.

Tutkimuksen yllättävä lopputulos!

Tutkiskelin kaupunkia. En tajua, mitä sellaista siellä oli, että tamperelaisten täytyy jatkuvasti meille turkulaisille kettuilla :( Joku joki keskellä kaupunkia, big deal, Turussa on Aurajoki. Vanhoja rakennuksia. who cares, meillä on vielä vanhempia.

Tampereella oli ihan samanlaisia pimeitä kujia kuin Turussakin. Tosin Turussa ne sentään on fiksusti ängetty Varissuolle, Tampereella tämä pimeä tappokuja oli ihan keskustassa!

Tampereen pimeät kujat

Tamperelaisilla ei ole edes linnaa. Ehkäpä siksi he ovat rakentaneet tällaisen "palatsin" keskustaansa. Please Tampere, kukaan ei usko tiellä olevan Palatsia. Tulkaa ihan suosiolla vaan kesälomalla käymään Turun linnassa, siinä vasta on sitä jotakin. Ainakin tonneittain kiveä meinaan.

What the whaat?

Loppujen lopuksi ymmärsin, mistä tamperelaisten kateellisuudessa oli kyse. Linnan puuttuminen oli pikku juttu sen rinnalla, että heillä ei ollut Turun suurinta aarretta, kuuluisaa Bloggaajaa Miss Ruki Veria! Siksi kaikki teeskentelivät kaupungilla, etteivät tunteneet minua. Kun tämän ymmärsin, lämmin sääli valtasi mieleni. Voi Tampere-parkaa! Eihän tamperelaisia voi syyttää siitä, että heitä tällainen kansallispuute harmittaa suuresti. Hymyilin ohikulkeville ihmisille tietävästi, mutta en voinut auttaa heitä tässä suuressa surussa. Enhän voi asua kahdessa paikassa yhtäaikaa!

Kulttuurimatkalainen

Älkää siis kanssaturkulaiseni enää halveksuko Tamperetta. Heidän harminsa on aivan ymmärrettävää. Seuraavaksi, kun kohtaatte tällaisen elämän potkiman henkilön, voitte taputtaa häntä olalle ja sanoa: "Tiedän, veli/sisar hyvä, tiedän."

Kategoriat: Ruki

Tagit: Adidas emp black premium lappuhaalarit tampere tuotteet turku urban classics | Pysyvä linkki

Jaa tuote: