Mekko kahdella eri tavalla

Kun aloitin bloggaamisen, en miettinyt tyyliäni tai blogini lajia. Oma tapa blogata on muodostunut pikkuhiljaa, ja siitä on tullut aikalailla minun näköiseni. Etenkin olen miettinyt ulkoista tyyliäni. Tykkään tehdä tyylikokeiluja, testata villejä meikkejä ja yhdistellä vaatteita tavoilla, jotka eivät välttämättä sitten kuitenkaan toimi - mutta onneksi sentään aika usein toimivat. Tärkeintä minulle kuitenkin on se, että vaatteet ovat käytännöllisiä ja toimivat arjessa. Mekko ei ole järkevä ostos, jos sitä käyttää kerran ja sitten se jää kaapin perukoille. Tämän vuoksi monet hankkivat kivoja perusvaatteita, joita voi käyttää missä ja miten vain. Tämä on toki fiksua ja ekologistakin, mutta loppujen lopuksi vähän tylsää. Juhlamekkokin taipuu arkeen, ja tavallinen mekko sopii oikein asustettuna vaikka keikalle. Halusin tehdä teille postauksen siitä, miten saman mekon voi pukea kahdella eri tapaa - ja näin moninkertaistaa sen käyttömahdollisuudet!

Arkisesti punk

Sama mekko työpaikalle ja keikalle

Lupailin teille viime postauksessani uutta mallia minun naamani lisäksi. Pikkusiskoni Sekopää esittelee tässä H&R Londonin Red Black Tartan-mekkoa. Tilasin mekon alunperin itselleni, mutta huomasinkin, että se on aika lyhyt - ja valtavat mamboni nostavat kaikkia mekkoja vielä ainakin 10 cm ylöspäin. Pyysin siis suosiolla Sekopäätä apuun.

Mekko on loistava esimerkki siitä, miten sama vaatekappale näyttää ihan erilaiselta, kun sen asustaa eri tavalla ja meikkaa erityylisen meikin. Ylläolevassa kuvassa asu on ihan kelvollinen työpaikalle - villaneule, matalapohjaiset kengät (esittelin ne jo täällä) ja meikittömyys hillitsevät sen punk-viboja.

Tyylin yksityiskohdat. Kengät olen esitellyt jo täällä, ja ne on valitettavasti loppuunmyyty, mutta toivotaan, että niitä tulee joskus ehkä lisää - olen aivan rakastunut niihin. Minulla on samat mustana ja tässä skottiruutukuosissa.

Kun sitten halutaan korostaa niitä punk-viboja, mekon voi pukea esimerkiksi maihareiden tai kiilakorkojen kanssa (ei tavallisten korkkarien, koska kyllähän keikoilla pitää jaksaa hyppiä). Erilaiset sukkahousut ja räväkämpi meikki tekevät paljon. Halutessaan (ja ilmojen niin vaatiessa) niskaan voi heittää vielä nahkarotsin.

Sain kunnian meikata Sekopään ihan vapaasti. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja tein hänelle oikein kunnon punk-meikin: silmämeikissä on punaiset rajaukset ja punaista luomiväriä, huulissa tummaa lilaa.

Jos helmasi on tosi lyhyt ja haluat riekkua, tässä hyvä vinkki, jonka kuulin työkaveriltani: pue mekon tai hameen alle minishortsit. Näin et vilauttele vahingossa ja voit keskittyä hyvään fiilikseen!

Juhlamekko myös arkeen

Koska monilla on ongelmia erityisesti juhlamekkojen kanssa, halusin erikseen myös havainnollistaa, miten juhlavaatteesta saa arkisen. Olen suuri kellomekkojen rakastaja ja puolestapuhuja - minun mielestäni ne sopisivat jokaisen ylle ja kaappiin. Moni kuitenkin ajattelee, että mekkoa tulee käyttäneeksi vain juhlissa - tämän ei tarvitse olla totta. Asustamalla arkisesti saa juhlamekonkin juhlavuutta häivytettyä.

Arjesta juhlaan - sama mekko

Huomaatteko kiireisen ponnarini, hämmästyneen ilmeeni ja täyteen ahdetun käsilaukkuni? Tällainen olen arjen keskellä. Juhlavuudesta ei ole tietoakaan, vaikka mekko on suoraan kuin Disney-prinsessan häistä. Mekko on H&R Londonin fiftarityylinen Audrey 50's, ja se arkistuu, kun sen yhdistää lyheen neuleeseen, mustiin tennareihin ja arkiseen meikkiin. H&R Londonin mekoissa on usein alustyllihame, joka on minun makuuni vähän liian pitkä - taidan pätkäistä sen lyhyemmäksi tästäkin mekosta.

Tyylin yksityiskohdat

Kun taas mekon yhdistää korkokenkiin, juhlavaan meikkiin ja kampaukseen, vaihtaa sukkahousut ja laukun ja laittaa hiukset vähän paremmin, on tyyli sopiva juhliin. Korkokengät ovat Bannedin Brocadet, ja voin antaa niihin liittyen vinkin: tilaa koko tai jopa kaksi suuremmat kengät kuin mitä jalkasi on. Sain nämä juuri ja juuri ahdettua jalkaani suurta väkivaltaa käyttämällä.

Ah, kyllä vain hameet ovat monikäyttöisiä vaatekappaleita. Sitten kun vielä jaksaisi illalla oikeasti miettiä, mitä seuraavana aamuna pukee päälleen, voisi useampanakin päivänä pukeutua helmoihin. Olen viime aikoina sortunut vähän liikaa siihen, että vedän ylleni eilisen farkut ja hupparin. Nyt lupaan itselleni taas tsempata - mikään ei voita sitä fiilistä, kun kävelee pitkin katuja ja tietää näyttävänsä tyylikkäältä.

 

Kategoriat: Ruki

Tagit: arki banned brandit Fiftarimekko fiftarimekot fiftarityyli H&R London juhlatyylit keikat kellomekko korkokengaet meikkivinkit mekko punk tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: