Assassin's Creed - salamurhaajaa veressä

Oletko pelannut Ubisoftin Assassin's Creed - pelejä? Prince of Persia - pelisarjasta kovasti esimerkkiä ottanut pelisarja kertoo salamurhaajista, tai kuten elokuvassa sanottiin "Assassiineista", jotka hyppivät talojen katolla, kävelevät ihmisten seassa huppu päässä ja tappavat lähinnä kirkon miehiä. Jo ensimmäisessä pelissä suhteellisen kaukaa haettu juoni DNA-aikamatkailusta ei kuulosta lupaavalta elokuvalle, joten elokuva ottaa suuren uskonloikan ja sarjan fanit ovat odottaneet pelolla. Jatkaako Assassin's Creed pelielokuvien kirotulla tiellä, vai muuttaako se alan täysin? Otetaan selvää!

Spoiler alert: Tämän pelaaminen on todennäköisesti hauskempaa kuin leffan katsominen. Assassin's Creed - monopoly

Heti alkuun on kerrottava, että ei tarvitse olla pelannut Assassin's Creed pelejä ymmärtääkseen sen, mitä juonesta nyt ylipäätään on mahdollista ymmärtää. Michael Fassbenderin (Ass Ass Fass, anyone?) esittämä Cal on tietämättään salamurhaaja ties monennessako polvessa, ja pääsee tämän vuoksi kuolemantuomion sijaan tähdittämään erittäin sekavaa palettia. Englantilaiset ilkeät temppeliherrat ovat nimittäin vailla muinaista artifaktia, EDENIN OMENAA (DOOOM!) ja nimenomaan Calin esi-isän uskotaan nähneen tuon ompun viimeisenä. Koska kuolemaantuomittuja Madridiin laitoshoitoon kuskaavat megasuuret korporaatiot eivät voi olla väärässä, Cal auttaa mielellään. Kolmen hektisen visiittimme aikana menneisyyteen Cal oppii taistelemaan ja ymmärtää olevansa itsekin Assassiini. Lopuksi väännetään kättä siitä, kuka tässä oikeastaan olikaan se pahis, ja sitten heitetään sellainen pohjustus kakkososalle että alta pois. Vaikuttaa siltä, kuin kuvaukset olisi jo saatu purkkiin, ja sitten tuotantoyhtiö olisi ilmoittanut tulevasta jatko-osasta, ja olisi käyty hätäisesti tekaisemassa vielä pohja kakkoselle ennen lounasta. "Jos tämä vaikka tulis hulluksi?". Hienosti.

Tämä on muuten Madrid. Jos luulit, että se on jotain lainsuojatonta erämaata, kuten elokuvassa annetaan olettaa.

History Channel: Assassin's Creed

Assassin's Creed elokuvan juoni on erittäin hämmentävä, eikä se edes ole suoraan peleistä lainattu. Tapahtumat ovat hyvin samankaltaisia, mutta elokuva haluaa silti jostain syystä toimia omana kokonaisuutenaan, ikään kuin se nostettaisiin pelien rinnalle. Se on kuitenkin parhaimmillaankin vain se ärsyttävä serkku, joka yrittää jatkuvasti tehdä taikatemppua siinä onnistumatta. Ohjaaja Justin Kurzel on omien sanojensa mukaan yrittänyt a) tehdä elokuvasta realistisemman, b) vältellyt liian selkeää eroa hyvän ja pahan välillä, koska kaikkihan me olemme erehtyväisiä ja c) nojannut fantasian sijaan historiaan. Täytyy tunnustaa, että Justin Kurzel on onnistunut tavoitteissaan erinomaisesti, eikä missään vaiheessa tule sellaista oloa, että nyt ampuu yli. Samallla hän kuitenkin pitää myös huolen siitä, että elokuva on tylsä, lattea ja sekava. Kun katsoja ei oikeastaan voi eikä halua asettua kenenkään puolelle, yhdenkään hahmon kohtalo ei varsinaisesti kiinnosta, taistelut on nähty jo ennenkuin ne alkavat ja loppu tuntuu historian luennolta, on paketti valmis. Ja eikun työstämään Assassin's Creed II: A Wild Ezio Appears.

Vitsi meni päälaelleen.

Tämä on se vanhanaikainen Frontside Ollie. Assassin's Creed - toppi

Ei se ota jos ei se annakaan

Tylsähän Assassin's Creed on, mutta ei nyt huonoin elokuva mitä on. Mitä tulee videopelielokuviin, niin se on jopa tyydyttävä, mutta ei nosta rimaa vielä mihinkään suuntaan. Se myös häviää tälläkin rintamalla esikuvalleen, sillä Prince Of Persia: The Sands Of Time oli osittain samanlainen, mutta suoraviivaisempi ja onnistuneempi kokonaisuus.  Lopuksi tahtoisin vielä heittää ilmoille top3 kysymystä heille, jotka elokuvaa jäivät vielä jälkikäteen pohtimaan:

  1. Elokuvan kuvauksia varten stunttimies Damien Walters teki todella vaarallisen stuntin, eli vapaapudotuksen 38 metristä. Oliko tämä riski tosiaan sen arvoinen?
  2. Miten on fysiologisesti mahdollista, että Fassbenderin hahmo teki kuperkeikkoja ollessaan kytkettynä Animukseen?
  3. Jos Assassiinit hokevat mantranaan, että kaikki on sallittua, miksi sitä sulttaanin poikaa ei vain lahdattu siinä taistelun melskeessä? Olisivat vain sanoneet, että "Templarit perkule".
 
Täältä tähän - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: AC Assassin's Creed Assassins Ezio LEFFAT, TV & PELIT Salamurhaajat ubisoft | Pysyvä linkki

Jaa tuote: