Dragon Ball ei lähde kenestäkään hakkaamalla!

Arviolta viikko takaperin olivat kahvit lähellä mennä väärään kurkkuun, kun kuulin kaveriltani shokeeraavan uutisen: Uutta, viralllista Dragon Ball – animea on alettu tehdä. Vanhan liiton Dragon Ball miehenä en tietenkään moista uskonut, vaan ajattelin kaverin puhuvan jostain uudesta live-action räpellyksestä. Parhaimmillaankin se puhuu siitä DBZ-leffasta, joka tuli jo 2013, mutta jota harva on oikeastaan nähnyt. Tietystikään en asiaa jättänyt siihen, vaan keräsin kuulani ja menin interwebsiin. Kyllä, kesäkuussa 2015 alkoi pyöriä Dragon Ball Super, itsensä Akira Toriyaman kirjoittama jatko tälle legendaariselle sarjalle. On siis aika ottaa se ”final form” ja katsoa mikä tämän sarjan voimataso oikein onkaan!

Kyllä, se on reilusti yli 9000. Se on ollut yli 9000 jo 15 vuotta. Dragon Ball - asu, tulossa myyntiin EMP:lle lähiaikoina!

Internet ja yli 9000 portugalinkielistä versiota

Totta kautta Korinin viiksien, uutta Dragon Ballia ensimmäistä kertaa 18 vuoteen. Innoissani alan etsiä internetin syövereistä alkupään jaksoja englanninkielisillä tekstityksillä. Ikävä kyllä 15 vuotta animea ei ole tehnyt tehtäväänsä, enkä vieläkään ole oppinut japania vahingossa. Kummastuksekseni huomaan sarjan jääneen melko vähälle huomiolle, eikä subattuja jaksoja ole aivan tarjottimella, paitsi portugaliksi. Mutta mieleeni muistuu, kuinka lapsena juoksin kaverini luo puolen kilometrin päähän kotoa vain minuutteja ennen DBZ:n alkua ja heti ohjelman loputtua takaisin kotiin tunnaria hyräillen, ja nousen taas jaloilleni. Kaivan ensimmäiset jaksot esiin. Olen herännyt kuolleista, olen valmis taisteluun.

Mä näen tyhjän taistelukentän.                        Dragon Ball (King Kai) - t-paita

 

Dragon Ball Supertuttua

Hämmennys ja kummastus on suuri kun ensimmäinen jakso pyörii ja koen nähneeni sen ennenkin. Kuulen päässä mestarini sanat ja muistan taistelleeni tämän taistelun jo aiemmin. Sehän on sama, kovin överi hahmo Beerus, tuhon jumala. Pienellä tutkimuksella selviää, että Dragon Ball Super kertaa ensin elokuvan ”Battle Of Gods” tapahtumat. Sen jälkeen se kertaa vielä tuoreemman elokuvan ”Resurrection ’F’”. Hetkinen, siis tuoreemman elokuvan, joka on ilmestynyt elokuussa? Oloni on tyrmistynyt. Internet on pettänyt minut. Miksi minulle ei kulje tieto näistä? Miksi olen ollut niin sinisilmäinen?

Teen ainoan asian mikä on järkevää: Alan treenaamaan täysillä.  Dragon Ball (King Kai) - T-paita

Lohikäärmekuulien arvoitus

Toivuttuani pettymyksestä olen treenannut 150 kertaa kovempaa kuin tavallisesti. Olen nyt katsonut kymmenen ensimmäistä, kirjoitushetkellä 38 ilmestyneestä jaksosta. Vaikka tarina lähtee hyvin löysästi liikkeelle ja paikka paikoin Naruto - fillerien aiheuttamat arvet kehossani vihlovat kivuliaasti, on maailma kuitenkin tuttua Toriyamaa. Juoni on kummallinen, hahmot omia itsejään ja meno sulavaa. Ja kuten treenatessa, myös animessa toisto on tärkeintä, joten 24 minuutin jaksosta käytetään neljäsosa pelkästään vanhan kertaamiseen ja tulevan hehkuttamiseen. Silti, kun itse toiminta käynnistyy, niin kyllä siinä taas katsojaa viedään.

   

Mutta ketä viedään seuraavilla coneilla kun jollakulla on tämä päällään?  Dragon Ball (Kame) - mekko

Pakollinen nostalgiaosuus

Lapselliset hahmot hassuine reaktioineen, laadukas mutta ahh, niin yksinkertaistettu piirrostyyli, suun liikkeiden animoimatta jättäminen ja Ki-tasojen pitkäjänteinen nostattaminen. Sangen väkisin tulvahtavat mieleeni ajat, jolloin kaikki oli vähän yksinkertaisempaa, ja ne suurimmatkin konfliktit olivat ratkottavissa vetämällä toisia turpaan. Vaikka kaikki hahmot muistetaankin huolellisesti esitellä nimeltä, en ole lainkaan varma suosittelisinko tätä uudelle katsojalle. Toisaalta voin varauksetta suositella uudelle katsojalle pohjille Dragon Ball Kai - sarjaa, joka on remasteroitu versio alkuperäisestä Dragon Ball Z:sta. Mutta sinä, joka olet katsonut kaikki DBZ:t useampaan otteeseen, tottakai tartut tähän, koska tiedät totuuden: Aina löytyy joku vieläkin vahvempi.

Mutta et sinä, Piccolo.          Piccolo - Funko Pop!

 
Pysy kanavalla! - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: akira toriyama battle of gods dbz dragon ball dragon ball gt dragon ball super dragon ball z goku kakarot kame king kai korin LEFFAT, TV & PELIT lohikaeaermekuula piccolo resurrection f son goku voimataso | Pysyvä linkki

Jaa tuote: