E3 2017 - niputettu yhteenveto

E3 eli Electronic Entertainment Expo on kenties se suurin ja kaunein pelialan tapahtuma, johon osallistuvat niin kaikki konsolivalmistajat kuin isoimmat kehittäjätkin. Tilaisuudessa julkaistaan lisää tietoa tulossa olevista peleistä ja pelien lisäsisällöistä, sekä julkistetaan uusia, ei vielä tiedossa olleita pelejä. Kun julkistuksia tulee paljon ja hypejunia lähtee vähän joka raiteelta, on joskus vaikea pysyä mukana. Siksipä tässä tiivistettynä ne allekirjoittaneen mielestä tärkeimmät asiat!

Tässä vielä kuvaa, jossa Nintendon, Ubisoftin, Microsoftin ja Sonyn edustajat neuvottelevat, kuka järjesti parhaan E3 - shown.

E3 järjestetään joka vuosi, ja taas huomattiin, että vuosi on peliteollisuudessa hyvin lyhyt aika. Olisin nimittäin voinut käyttää viime vuoden E3 - yhteenvetoani, ja täydestä olisi mennyt. Vain pari noista viime vuonna listatuista peleistä on ehtinyt julkaisuun asti. Onneksi lisää odotettavaa kuitenkin saatiin:

 

Ikuisuusprojektit saivat uutta toivon kipinää

Half-Life 3. Vitsivitsi, ei tietenkään. Sen sijaan Kingdom Hearts 3 on peli, jota on odotettu E3 julkistettavaksi jo tolkuttoman pitkän ajan. Tänä vuonna Square-Enix siunasi meitä uudella trailerilla, jossa näytettiin jo suht valmista pelikuvaa ja kerrottiin, että seuraava traileri ilmestyy kuukauden kuluttua. Todennäköisesti siis uusi KH saadaan vuonna 2018! Toinen yhtä kauan, vaikkei aivan yhtä hartaasti odotettu tuttavuus oli Beyond Good & Evil 2. Valtavan harppauksen aikuisempaan suuntaan ottaneesta pelistä näytettiin yksi traileri, ja sen kerrottiin olevan prologi ensimmäiselle osalle. Pelin pääjehut olivat selkeästi huojentuneita ja jopa liikuttuneita, kun pääsivät vihdoin virallisesti julkistamaan projektinsa, mutta itse peliä tuskin voidaan olettaa vielä ensi vuodelle.

Mikki kiipelissä vol. 3298 pian saatavilla! Kingdom Hearts Group - t-paita

Zombiemättöä joka ruudulla

Elävien kuolleiden lahtaamiseen ja säikkymiseen intoutuneille E3 tarjosi useampia lupaavia pelejä. Jo edellisvuonna ilmoitettu PlayStation eksklusiivi Days Gone näyttäytyi trailerin ja 10 minuuttisen pelikuvan saattelemana. Tarinavetoisessa toimintapelissä zombit, jotka kulkevat nimellä Freakers, eivät suinkaan ole laahustavia ruumiita, vaan vikkeliä perkeleitä. Xbone ja Pc pelaajat sen sijaan pääsevät ensi keväänä selviytymään, rakentelemaan tukikohtaa ja keräämään kokemuspisteitä State of Decay - jatko-osan parissa. Roolipelielementeillä kulkeva peli toimii myös co-oppina, koska sivistyneen maailman loppu on kivempaa ystävän kanssa. Peruszombeilua kauheampaa kauhua tarjoilee vielä tänä vuonna ilmestyvä The Evil Within 2.

Elääkö sisälläsi pahuus, joka tyyntyy vain kahvilla? Silloin tarvitset kipeästi The Evil Within - mukin.

Haltioita, merirosvoja, salamurhaajia ja Hämähäkkimies

Merirosvoilua E3 tarjoili jopa kahden ison pelin verran. Jo pitkään huhuiltu kimppapurjehdus Sea of Thieves ilmestyy ensi vuoden alussa. Jäätävän kovan shown tänä vuonna vetänyt Ubisoft puolestaan ilmoitti omasta Skull and Bones - merirosvoilustaan, joka keskittyy seilailun sijaan piraattilaivojen välisiin taisteluihin. Taisteluihin päästään myös Mordorissa, kun Taru Sormusten Herrasta jatkuu jatkumistaan. Huippusuositun Shadow of Mordorin jatko-osa Middle-Earth: Shadow of War julkaistaan tämän vuoden lokakuussa. Toinen tarina, joka ei ota loppuakseen, on Assassins Creed. Salamurhailua lähdetään taas harrastamaan, ja tällä kertaa miljöönä toimii Egypti. Pelin nimi on Assassins Creed Origins, joten olettaa sopii, että palataan ihan tarinan alkulähteille. AC on kokenut vahvan inflaation viime vuosina, pystyykö uusi tulokas nostamaan sarjan jälleen kukoistukseen? Uutta kukoistusta hakee myös Hämähäkkimies ja kovin lupaavalta se näyttää. PlayStationille yksinoikeudella ensi vuonna saapuva Spider-Man on Insomniacin viritelmä aiheesta, ja pitkän gameplay-videon päätteeksi jäi usko siitä, että tämä on nyt SE Spider-Man peli, jota me olemme odottaneet.

Uuden pelin kunniaksi on aika ostaa, kuinkas muuten, Spider-Man sukkahousut!

Tähtien, natsien, titaanien ja punaniskojen sotaa

EA:n köykäisestä E3 esityksestä jäi käteen lähinnä lisähypeä tulevaa Star Wars Battlefront 2 kohtaan. Mutta jos ensimmäisestä osasta on mitään opittu, niin uskotaan vasta kun koetaan. Avaruudesta laskeudutaan iki-ihanalle maailmanlopun Venäjälle, kun Metro - sarja jatkuu Exodus - nimisen osan voimalla. Neuvostoliiton maisemista siirrytään amerikkalaiseen pikkukylään, jossa uskonto on sekoittanut ihmisten päät ja pelaajan täytyy ottaa ohjat omiin käsiin. Tämä siis ensi vuoden alussa ilmestyvässä Far Cry 5 - pelissä, josta saatiin mukavasti uutta pelikuvaa. Punaniskojen sijaan natsien perään taas lähdetään uudessa Wolfenstein 2: The New Colossus pelissä. Colossuksesta puheenollen Shadow of the Colossus saa HD Remaken pleikkarille. Titaanien tappamisen melskeessä jatkaa myös Kratos, kun uusi, upealta näyttävä God Of War peli saapuu alkuvuodesta 2018.

Jos olet heti herättyäsi äreä, kuin sodan jumala konsanaan, on aika juoda aamukahvisi God Of War - mukista!

Nintendo vei kuitenkin jälleen voiton

Fanipoika tai ei, täytyy tunnustaa, että Nintendo voitti E3 - showkisan tänä(kin) vuonna, toki hopealle jääneen Ubisoftin avustuksella. Nintendon ja Ubisoftin yhteistyöpeli Mario + Rabbids Kingdom Battle on sienimaailmaseikkailua ja XCOMia yhdistelevä peli, josta et ikinä olisi arvannut syttyväsi. Nintendon oma hieman hitaasti alkanut lähetys totesi Switchille saapuvan Fifa, Rocket League ja Arms. Tämän jälkeen alkoi paukkua: Nintendo ilmoitti, että kehitteillä on Metroid Prime 4 ja Switchille oma RPG - Pokemon seikkailu. Sen lisäksi saatiin runsaasti materiaalia Xenoblade Chronicles 2, Fire Emblem Warriors ja Kirby - peleistä. Sokerina pohjalle ilmoitettiin, että Marion uusin seikkailu Super Mario Odyssey ilmestyykin jo lokakuussa joulun sijaan. Oi onnea! Ja koska Metroid-faneja on niin kohdeltu niin kaltoin, niin pelkästään Metroid Prime 4 ei riittänyt: Metroid 2 palaa uudistettuna 3DS:lle syyskuussa. Kokonaisuudessaan tämä show oli kuin viesti Nintendon faneille: Meitä kuunnellaan kyllä.

Nintendo tuli, näki ja voitti E3:n. Ja joku vielä väitti, että koko firma vetelee viimeisiään! Like a Bows - muki

E3 yhteenvedon yhteenveto

Kaiken kaikkiaan E3 tarjoili taas runsaasti toinen toistaan laadukkaampia julkaisuja ja toivoa ikuisuusprojektien loppumisesta. Julkaisipa Microsoft myös uuden, maailman tehokkaimman konsolin Xbox One X, vastineeksi PS4 Prolle, joskaan tämä ei merkittävästi lisännyt kiinnostustani kyseisen firman tuotteita kohtaan. Kaiken kaikkiaan mielestäni tänä vuonna saatiin hyvä kattaus, ja videopelien ystäville on luvassa mahtavaa rahankulutuksen juhlaa! Nyt minun täytyy rientää Horizon Zero Dawnin kimppuun, sillä siihen saapuu lisäsisältöpaketti The Frozen Wilds vielä tämän vuoden puolella!

Tässä vielä videolla erittäin hyvin tiivistettynä koko tapahtuma, by Dunkey:

What a time to be alive, my body is ready! - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Assassin's Creed Bowser E3 Electronic Entertainment Expo God Of War Horizon Zero Dawn Kingdom Hearts LEFFAT, TV & PELIT Lord of the rings Metroid Microsoft nintendo playstation pokémon Sony spider-man star wars super mario xbox | Pysyvä linkki

Jaa tuote: