Tervemenoa yövuoroon - Five Nights at Freddy's

Halloween, tuo upea amerikkalainen juhla, jolloin kaikki pukeutuvat pelottaviin asuihin (tai ihan vain asuihin) ja pelottelevat toisiaan luvan kanssa. Tätä perinnettä on tuotu Suomeen jo pitkään, ja aina vain sille löytyy vastarintaa. Itse en tänä vuonna pukeutunut, en edes klovniksi, vaan herätellä sisäistä paskahousuani kauhupeleillä. En ole pelannut lainkaan kauhupelejä sitten ensimmäisen Resident Evilin, lähinnä koska olen pelkuri. Joten mikäpä olisikaan parempi tapa tutustua genreen kuin jo kulttimaineen saavuttanut pelisarja Five Nights At Freddy's!  

Tiedän mitä ajattelet: Puuhamaa on paras paikka, Puuhamaa on iloinen...       FNAF - juliste

Kannusta nuorta hakemaan kesätöihin - vastaa seurauksista

Pelissä sinä tarvitset kipeästi taskurahaa Nintendon uusimman konsolin ostamista varten, joten päätät hakeutua yövartijaksi läheiseen pizzeriaan. Tuo lelutapulimainen ravintola on koko perheen iloinen ruokapaikka, jossa lapsiasi ovat viihdyttämässä monemoiset robottieläimet, kuten nalle, pupu ja tipu. Öiseen aikaan suljetussa ravintolassa nuo öllimöllit kuitenkin lähtevät vaeltelemaan, ja sinun tehtävänäsi on käytännössä pitää noita maskotteja silmällä ja selviytyä yön yli. Palkan saat kouraan, jos selviät kokonaiset viisi yötä työssäsi, onnea matkaan vaan. Itse pelimekaniikka on todella yksinkertainen, mutta yllättävän tehokas: Istut valvomossa ja katselet valvontakameroita, ja tarpeen vaatiessa vedät henkilökohtaisen bunkkerisi ovia kiinni. Säästösyistä (perhanan lama) käytössä on kuitenkin rajallisesti sähköä, joten varo pitämästä valoja tai sähkölukittuja ovia kiinni turhaa. "Hauskuus" alkaa, kun huomaat robottien liikahtaneen varastostaan ensimmäistä kertaa. Seuraavan kerran tunnet olosi turvalliseksi vasta aamulla. Jos selviät sinne.

   

Scott Cawthon ja pelottavat majavat

Oma ensimmäinen kertani yövartijana päättyi toisena yönä. Pelasin keskittyneesti, tottakai kuulokkeet päässä, mutta turvallisesti valot päällä. Koetin suhtautua peliin kyynisesti, ikäänkuin pelikriitikon kylmällä otteella, mutta se onnistui säikäyttämään minut niin, että aloin tosissani harkita striimaamista. Reaktioni nimittäin olisi varmaan ollut näkemisen arvoinen. Kauhuissani suljin pelin, ja aloin tutustua sen tarinaan Wikipedian kautta. Five Nights at Freddy's on saanut alkunsa, kun pelin luoja, Scott Cawthon, otti pelaajien palautteen tosissaan. Tämän hyvällä tarkoituksella tehty koko perheen seikkailupeli Chipper & Sons Lumber Co. nimittäin keräsi runsaan palautteen nimenomaan siitä, että sen sisältämät hassuiksi tarkoitetut hahmot olivat pelottavia. Scott sitten totesi, että jos nämä ihmis-eläin-robotit ovat kerta pelottavia, niin tehdään niille oma pelottelupeli. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että toimii.

 

Siis pelottavako? Miten niin? En ymmärrä mitä tarkoitat...

Minä vs. Five Nights at Freddy's - Round 2

Koska olen kuitenkin kaikesta pelkuruudestani huolimatta työlleni omistautunut bloggaaja, avasin kädet täristen pelisarjan kakkososan. Nyt Freddy's on muuttanut uusiin, isompiin tiloihin, eikä virrankulutus ole enää ongelma. Uudessa valvomossa vain on sisäänkäynnin lisäksi kaksi ilmastointihornia, eikä lainkaan ovia. Työntekijöiden huoli on kuitenkin johtoportaassa huomioitu, ja yövahti on saanut taskulampun ja päähineen, jonka pukemalla paikalliset ihmisen luomat tappajat eivät enää koe väkivaltaisia tuntemuksia pelaajaa kohtaan. Näitä kahta ei kuitenkaan voi käyttää samaan aikaan, lisäksi mystistä soittorasiaa täytyy pitää vedettynä kaiken aikaa. Lisäksi ravintolan uusin vetonaula, Foxy, ei välitä päähineestäsi... Pitkä tarina lyhyesti, kestin yhden yön, sen jälkeen hermot pettivät ja kyykin päähine päässä niin kauan, että oli liian myöhäistä.

Jotta ystäväsi traumat eivät koskaan unohtuisi.    Freddy Fazbear - huppari

Nahkurin orsilla tavataan

Pelisarjaa on tehty vielä kolmen pelin verran lisääkin, mutta minulle riitti kakkososan jälkeen. Olin jo psyykkisesti revitty sen verran hajalle, että voin jatkaa kauhupelien ääressä aikaisintaan seuraavana Halloweenina. Voin kuitenkin varauksetta suositella Five Nights At Freddy's:iä kaikille, jotka haluavat hieman haastaa itseään henkisesti, tykkäävät pelotella itseään, eivätkä ole kovin herkkiä painajaisille. Ehdottomasti K-16, mutta senkin jälkeen vain omalla vastuulla. Jatkossa myös tilaan pizzat aina kotiinkuljetuksella, ja yövartijaksi en ala.

 
Housut vaihtoon ja Mario Kart tulille! - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Five Nights at Freddy's FNAF Foxy Freddy Fazbear Freddy's halloween kauhupelit LEFFAT, TV & PELIT Resident Evil | Pysyvä linkki

Jaa tuote: