Miksi Hearthstone on niin suosittu?

Aivan videopelien alkuajoista lähtien on pyritty siirtämään perinteisiä lauta - ja korttipelejä digitaaliseen muotoon, siinä onnistumatta. Pelkästään Trivial Pursuitista ja Monopolysta on revitty kymmeniä toinen toistaan villimpiä nimikkeitä. Game Boy Colorille aikoinaan tehty, samannimiseen korttipeliin perustuva Pokémon Trading Card Game oli aikoinaan lähimmäksi onnistunutta päässyt, mutta 90-luvun tietoverkkotekniikka ei oikein mahdollistanut kunnon moninpeliä. Kysyntä ilmeisesti on kuitenkin koko ajan kytenyt jossain. Pelkän siirtelyn sijaan peliyhtiö Blizzard teki Warcraft - aiheisen korttipelinsä alusta asti kokonaan digitaaliseksi, ja se osoittautui menestykseksi. Hearthstone (alun perin Hearthstone: Heroes of Warcraft) näki päivänvalon jo kolme vuotta sitten, mutta puksuttaa aina vain vahvempana eteenpäin. Miten yksinkertaisen oloinen korttipeli teki sen?  

Milloin korttipeleistä tuli näin nautinnollisia?

Ajoitus, toteutus vai olemus?

Yksi suurimmista vaikuttavista tekijöistä on e-urheilun nousu. Juuri oikeaan aikaan ilmestynyt Hearthstone on Blizzard laatutakuun lisäksi onnistunut täydellisesti ajoituksessaan, sillä se on kasvanut samaa matkaa koko e-urheiluskenen kanssa. Sen kilpailullinen luonne ja 1 vs. 1 asetelma ovat luotuja turnaustaisteluun, ja moninpelien dominoimassa ympäristössä Hearthstone löytää täydellisen paikkansa Starcraftin rinnalta nimenomaan yksilölajina. Peli myös poikkeaa monista muista suosituista e-urheilulajeista siinä, että reaktioiden ja hiirikäden sijaan mittaa otetaan taktisesta älystä. Paineensietokyky on kovalla koetuksella, ja koko hurjan laajan korttivalikoiman muistaminen ja huomiointi vaatii ankarasti opiskelua. Tuurillakin on toki sijansa, kun kortit nousevat pakasta satunnaisessa järjestyksessä, mutta pitkällä aikavälillä strategia ratkaisee.

Epic Cap. Freeze your opponent and discover a real life. Hearthstone - cäppi

   

En aio olla isona Hearthstone - ammattilainen

Mutta entä sitten tavallinen pulliainen? Hearthstone ylitti vastikään 70 miljoonan pelaajan rajan, eivätkä he kaikki voi olla kilpapelaajia. Itsekin tein tämän merkkipaalun kunniaksi paluun jo aikoja sitten lyhyesti testaamaani peliin, jotta ymmärtäisin paremmin sen hienoutta. Peli toivottaa niin uuden kuin vanhankin pelaajan lämpimästi tervetulleeksi. Suurin vahvuus piileekin sen saatavuudessa: Hearthstone on ilmainen peli, jota voi pelata PC, Mac, IOS tai Android - laitteilla. Siis kännykällä ilmaiseksi pelattava peli, joka pohjautuu eeppiseen Warcraft - loreen ja jota pelaa 70 miljoonaa muutakin ihmistä? On vaikea olla näkemättä sen vetovoimaa. Lisäksi pelin mekaniikka on klassista "easy to learn - hard to master" mallia, eli erittäin yksinkertaisen pelimekaniikan sisältä löytyy rajaton määrä muuttujia, jotka tekevät pelistä mielenkiintoisen. Pelkästään hahmoluokkia on yhdeksän, ja näille jokaiselle on kymmeniä hahmoluokan omia kortteja, ja siihen päälle kymmeniä neutraaleja kortteja. Näistä kun jokainen virittää itselleen 30 kortin pakan, on variaatioiden määrä järkyttävä. Lisäksi eri laitteet ovat samassa verkossa, eli vaikka pelaisit PC:llä tai Android-laitteella, kuka ties, voit nuijia kumoon jonkun appleuskovaisen!

Äläkä luule, että he ovat hyviä häviäjiä... Yo Mamma Murloc - t-paita

Pakkohan siinä on olla jotain vikaakin?

Entäs ne heikkoudet? No, kysehän on siis tosiaan korttipelistä. Räiskyvää toimintaa, hienoa grafiikkaa tai intensiivistä tarinaa metsästävälle Hearthstone ei tarjoa mitään. Yksinpelattava Adventure - muoto on olemassa, mutta se aukeaa vain oikealla rahalla, eikä tarjoa puhuvia päitä suurempia elämyksiä. Päivittäisten haasteiden avulla pelaajalle tarjotaan mahdollisuus saada vähän enemmän kultaa, jolla ostetaan pakkoja, joista saadaan lisää kortteja, jotta voidaan hieroa omaa pakkaa entistä paremmaksi. Tähän kiertokulkuun Hearthstone perustuu, ja tottuneelle suorittajalle voikin jäädä tyhjä olo sen jälkeen, kun kaikki hahmoluokat on nostettu 10 leveliin. Hearthstone on parhaimmillaan ajantappona käytettävä mobiilipeli tai viihdyttävä e-urheilulaji. Ja paras hahmoluokka on muuten Priest.

 
Hah, greetings - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Hearthstone LEFFAT, TV & PELIT pokémon warcraft wow | Pysyvä linkki

Jaa tuote: