Kolmivoima kiikarissa - The Legend Of Zelda

Ikiaikainen tarina erään suomalaisen hypermarketin logosta, tuosta kolmiosaisesta überamuletista, jonka kokonaisena haltuunsa saava henkilö voi käytännössä hallita koko maailmaa, elää ja voi hyvin. Toki tätä taikakiveä etsittäessä täytyy löytää myös se todellinen kaikkivoipa voimanlähde, eli rakkaus. Siksi pelisarjan nimi on prinsessansa mukaan ”The Legend Of Zelda” eikä ”The Legend Of A Boy In A Skirt Breaking Stuff”.

Tämä kaikkien aikojen mahtavin pelisarja täytti alkuvuodesta huikeat 30 vuotta! Onnittelut Link ja kumppanit (myös Shigeru Miyamoto, oi suuri ja mahtava)! 30 vuotta on järjettömän pitkä aika. Legendaa on siis kerrottu jo ennen syntymääni, ja se on minulle hyvin tuttu. Olen itsekin lähtöisin vaatimattomista oloista, ja minulla on vihreä paita. Eli teoriassa olen potentiaalisesti seuraava Hero Of Time?

Ehdottomasti ei, korkeintaan Error.                            Triforce Crest - paita

 

Legenda kiehtoo, miksi?

Tämä pelisarja on lähempänä sydäntäni kuin yksikään muu, omistanhan tälläkin hetkellä 10 eri Zelda - peliä viidelle eri konsolille. Se on sarja, joka koukuttaa kerta toisensa jälkeen, vaikka tarina ei toisinaan muutu kuin marginaalisesti. Mikä Zeldassa viehättää? Toki se ei ainakaan pelimekaniikka ole, surullisenkuuluisine kosketusnäyttö - ja liikkeentunnistin miekkoineen. Se ei ole myöskään grafiikka, vaikka välillä henkeä onkin haukottu upeiden maailmojen auetessa silmien eteen.

Suoraan Nintendon päämajasta vuotanutta videokuvaa tulevasta Zelda - seikkailusta.

Maailman sinisin taivas

Ei, vaan se on se maailma, Hyrule. Hyrule on meikäläisen ”Happy place”, sinne sitä voi aina palata jos kaikki tälläpuolen Zeldaa alkaa kaatua niskaan. Se suuri ja selittämätön, upea, taianomainen maa, jossa päiväsaikaan kimmeltää nurmi ja yöllä joka puolelta puskee vaarallista olentoa naamalle. Tuosta maailmasta löytyy yhtä monta erilaista versiota, kuin on peliäkin (18 virallista) eikä yksikään jätä kylmäksi. Välillä on menty piirrettymäisen keveissä tunnelmissa, välillä täysin pimeyden puolella ja toisinaan jopa ruohonjuuritasolla. Uusimpaan versioon on ilmeisesti tulossa (ironista kyllä, ensimmäisestä versiosta tuttu) avoin maailma, joka tekee tuosta miljööstä entistä kiinnostavamman – ja vaarallisemman. Kun voit sattumalta törmätä paikkaan johon sinulla ei olisi mitään asiaa ja saada köniisi, se se vasta kuumottavaa on.

Tämän kartan mukaan Hyrule sijaitsee... Pohjanmaalla.                             Hyrule Map - juliste

 

Jokaisen Zelda - pelin tarina lyhyesti

Spoiler alert: suurinpiirtein jokainen Zelda – peli etenee kutakuinkin näin. Päähenkilö (eli sinä) on Link, tavallinen nuorimies/poika pienessä syrjäisessä kylässä. Tapahtuu Twin Peaksit, eli pikkukylän rauhan rikkoo jokin dramaattinen asia. Hevonen karkaa, kuninkaan linnaan pitää viedä jotain, hirviö iskee tai Zelda on pulassa. Hätiin lähtee sen kummempia empimättä Link, koska muilla kylän miehillä on kiire piilotella vaimoiltaan tai vartioida portteja. Kukaan ei estä Linkiä menemästä, koska hän on aina orpo. Tovin kuluttua paljastuu, että on olemassa suuri suunnaton KOLMIVOIMA (tai ihan vaan Triforce) jonka kolme osaa yhdistämällä muuttuu superjumalaksi. No Zeldalla on yksi, viisaus, ja sinä olet orpo koska sinulla on myös yksi osa, rohkeus. Kolmas, voima, löytyy tarinan pahikselta, yleensä Ganondorf tai kavereiden kesken ”ihan Ganon vaan”. Taistelette yhdessä taikaprinsessan kanssa pahuutta vastaan ja palkkioksi saat pusun Zeldalta ja maan kansalaisten ikuisen kunnioituksen.

Tässä pelissä sen sijaan astutaan Ganondorfin saappaisiin.                            Zelda - monopoly

Kipinä on sytytetty, ei muuta kuin pelaamaan!

Zeldan pelaaminen kiinnostaa (hyvän pohjustuksen ansiosta), mutta et tiedä mihin peliin tarttua? Jos et ole vielä pelannut Twilight Princessiä, sinulla kävi tuuri: Siitä julkaistiin hetki sitten HD-versio. Osta se, sillä se on sarjan noin kolmanneksi paras peli, ja nyt päivitettynä vieläkin upeampi. Sitä pelaillessa aika kivasti vierähtää ennen tuota uutta, tänä vuonna ilmestyvää Zeldaa. Sarjan uusinta tulokasta odotetaan kuin Sakonia Majoras Maskissa konsanaan, ja odotukset on asetettu jonnekin mullistavan ja ”kaikki PS4 ja Xbox One konsolit on pyydetty palautettavaksi ja ne vaihdetaan Wii U – konsoleihin” välille. Täyttääkö peli aikanaan sille asetetut odotukset? Emme vielä tiedä, mutta sen verran voin paljastaa, että minä olen ensimmäisten joukossa pelastamassa tuota maailmaa pahan kynsistä miekoin ja kilvin. Ja mikä parasta, ei tarvitse edes nousta sohvalta.

Housut toki pitää vaihtaa.                             Triforce - verryttelyhousut

Pysy kanavalla! – Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: ganondorf hero of time hyrule kolmivoima LEFFAT, TV & PELIT link majoras mask prinsessa sakon the legend of zelda triforce zelda | Pysyvä linkki

Jaa tuote: