Leffavuosi 2017 - mitä odottaa?

Internetin mukaan kaikkien aikojen surkein vuosi 2016 saatiin kunnialla päätökseen, ja märehtimisen sijaan pannaan leuka rintaan ja suunnataan kohti uusia pettymyksiä! Leffarintamallahan edellinen vuosi ei ollut mitenkään heikko: Oli Rogue One, Deadpool, Batman V Superman, Doctor Strange, Suicide Squad, Ihmeotukset ja Niiden Olinpaikat, Captain America: Civil War, uusi Viidakkokirja ja vaikka ties mitä. Tätä juttua aloittaessani olin hieman skeptinen, että onko tänä vuonna tulossa oikein mitään, vai tuleeko jokin välivuosi? Pari klikkausta myöhemmin sen tajusin: 2017 on todella kova leffavuosi! Tiivistetään nyt hieman isoimpien talojen isoimpia projekteja nippuun, niin tiedät mitä ainakin tulee odottaa kieli ulkona:

Mene pois, typerin, julmin ja inhottavin vuosi 2016. Tervetuloa leffavuosi 2017!

Marvel

Otetaan ensimmäisenä puhutteluun se huoneen elefantti. Megasupersankarijätti Marvel julkaisi viime vuonna älyttömän kovan nipun elokuvia, eikä tahti juuri hiljene. Deadpoolin ja Doctor Strangen tapaisten "uusien" supersankarien sijaan on kuitenkin tulossa uusia versioita niistä vanhoista hyvistä. Marvel aloittaa jo maaliskuussa, kun "paras siinä mitä tekee" Wolverine saa uuden, etunimellään "Logan" kulkevan elokuvan. Toukokuussa tulee ansaittu jatko-osa, kun Guardians of the Galaxy palaa valkokankaille. Civil Warissa esitelty, kenties kaikkien aikojen paras Spider-Man saa oman elokuvansa, joka on päivätty heinäkuulle. Vuoden lopettaa marraskuussa Thor: Ragnarok, johon viitattiin Doctor Strangen lopputekstien jälkeisessä pätkässä.

Täydellinen paita heille, jotka haluaisivat katsoa ihmisiä pahasti, mutta ovat siihen liian kohteliaita. Spider-Man - T-paita

DC

On luonnollista jatkaa Marvelin ikuisella arkkiviholisella. DC vastaa supersankarileffojen puutteeseen kahden elokuvan voimin: Viime vuonna käyntiin polkaistu Justice League hanke jatkuu, kun Batman v Supemanissa esitelty Wonder Woman sooloilee kesäkuussa. Tämä pohjustaa meidät kivasti siihen, että marraskuussa tulee ihan se oikea Justice League - leffa! Liigan muiden jäsenten, The Flashin ja Aquamanin seikkailut jäävätkin sitten ensi vuodelle.

Jotta DC-ähkysi ei enää katkeaisi tympeiden vessareissujen vuoksi: The Joker toilettipussi!

Disney

Laskeudutaan viittasankareiden selästä hetkeksi pehmeämpiin arvoihin. Käytännössä koko tunnetun kaikkeuden omistava Walt Disney marssittaa luonnollisesti ensi vuonna taas hyvän tukun leffoja nähtäville. Kiireettä pitelee, kun jenkeissä jo marraskuussa ilmestynyt "prinsessaleffa" Moana saapuu Suomessa ensi-iltaansa helmikuussa nimellä Vaiana. Syy nimenmuutokseen on se, että Italiassa on kuulema joskus ollut joku pornotähti nimeltä Moana. Todellisen prinsessaelokuvan ystävät saavat kuitenkin nauttia maaliskuussa, kun Emma Watsonin tähdittämä Kaunotar ja Hirviö - live-action höttö ilmestyy! Prinsessat saavat sittemmin kyytiä, kun toukokuussa merirosvot lipuvat teattereihin, kenenkäs muun kuin Jack Sparrowin tahdissa uudessa Pirates of the Caribbean elokuvassa. Kummipoikani ehdoton leffasuosikki sen sijaan kurvaa valkokankaille kesäkuussa: Autot 3. Loppuvuodesta on vähän hiljaisempaa, kun dalmatialaisista tuttu pahis Cruella siirtyy ensi vuoteen.

Nappe sekoitti Kaunottaren ja Hirviön Kaunottareen ja Kulkuriin, ja kävi turhaa kääntymässä koekuvauksissa.

Star Wars

Tiedetään, Disney omistaa Star Warsin mutta eihän tätä nyt voi jättää ilman omaa kappaletta. Eli joulukuussa Tähtien Sota: Episodi VIII tärähtää galaksiimme! Tämä on varmasti se vuoden odotetuin elokuva, ja odotukset nousivat entisestään kun Rogue One oli oikeasti hyvä. Ilmeisesti Disney kuitenkin tuo mukanaan tiettyä laatutakuuta, eikä epäilystäkään, että leffavuosi päättyy eeppisissä mittasuhteissa.

Haluat mennä ensi-iltaan, mutta et halua tuttujen häiritsevän elokuvanautintoasi? Ei hätää, meillä on ratkaisu: Storm Trooper - vetoketjuhuppari

Leffavuosi 2017: Muut kiinnostavat

Nyt kun itsestäänselvät on käyty läpi, annetaan valokeila hetkeksi muille, erittäin kiinnostaville tuotteille. Jotta leffavuosi ei olisi pelkkää Disneytä, on kovia nimiä tulossa myös muualta. Vuoden räjäyttää käyntiin Resident Evil: The Final Chapter ihan piakkoin! Maaliskuu tärähtää todenteolla nostalgianörtin tajuntaan, kun Go Go Power Rangers saa uuden elokuvasovituksen! Toukokuussa Alien - fanit kokoontuvat katsastamaan uusimman matkustajan: Alien Covenant. Jos jotakuta jaksaa vielä kiinnostaa, niin kesäkuussa tulee jälleen uusi Transformers - leffa Michael Baylta. Itse menisin ennemmin katsomaan vaikka samassa kuussa ilmestyvän Itse Ilkimys 3. Jos jostain syystä klassikkoleffa Blade Runner on vielä näkemättä, niin syksyllä siihen on loistava syy, kun lokakuussa ensi-iltansa saa jatko-osa Blade Runner 2049!  Lopuksi nostan vielä yhden mustan hevosen kisaan: Meidän kaikkien lapsuuden suosikkielokuva JUMANJI saa uudelleenfilmatisoinnin joulukuussa! Eihän se mikään Star Wars ole, mutta jollain lapsen uskolla odotan kyllä kuumottavaa seikkailuelokuvaa.

 

Eli kuten jo todettua, loistava leffavuosi on tulossa! Varmasti tulee paljon muitakin hyviä leffoja, mutta papukaijamerkki sille, joka ehtii käydä kaikki edellämainitut elokuvat katsomassa. Ainakin blogattavaa riittää tulevalle vuodellekin. Hyvää alkanutta vuotta 2017 kaikille!

 
Pysy leffateatterissa! - Teemu Michael
   

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Alien captain america dc deadpool disney Jumanji Justice League LEFFAT, TV & PELIT Leffavuosi 2017 marvel Power Rangers rogue one spider-man star wars suicide squad taehtien sota Transformers | Pysyvä linkki

Jaa tuote: