Avaruuskettu seikkailee - Star Fox Zero

Nintendo on yhtiö, jolla on paljon hienoja yksinoikeushahmoja ja tuotteita, joita se ei uskalla käyttää. Super Mario Bros. – elokuvasta ja CD-i Zelda-peleistä traumatisoitunut japanailaisyhtiö on pitänyt langat tiukasti käsissään. Siksipä Nintedon ei-niin-merkittävät mutta silti kaikkien tuntemat tuotemerkit, kuten Metroid ja Star Fox, eivät ole päässeet oikein leviämään kunnolla, vaan pelejä on tullut vain kourallinen. Metroid on jäänyt jopa minulta, fanaattiselta Nintendo-fanipojalta väliin, mutta Star Foxia en ole missannut! Pelasin n. vuosi sitten läpi 3DS:lle tehdyn Star Fox 64 3D – uudelleenversioinnin, mutta mitä uutta tarjoaa Wii U:n etukäteen hehkuteltu Star Fox Zero?  

Liity vastarintaliikkeeseen ja pelasta kaukainen galaksi ilkeän imperiumin kynsistä! Hmm, missä olen kuullut tuon aiemmin... Star Fox - t-paita

Star Fox Episode IV: A New Hope

Itseasiassa ei juurikaan mitään. Pettymyksekseni huomasin, että lisänimike ”Zero” tarkoittaa nimensä mukaisesti nollausta, eli peli on hyvin pitkälti sama vanha kunnon vanhanliiton Star Fox 64, Lylat Wars, Starwing (Euroopassa Star Fox nimettiin Starwingiksi ja Star Fox 64 Lylat Warsiksi. Syynä tähän oli se, ettei nimeä haluttu sekoittaa saksalaisen StarVox – firman kanssa). Eli periaatteessa kyseessä on HD – versio vanhasta, mutta koska pelin tekijät halusivat lisätä ominaisuuksia, muokata kenttiä ja ennenkaikkea periä pelistä täyden hinnan, on kyseessä ikään kuin uusi peli. Eipä siinä, Star Fox Zero näyttää Wii U:n kapasiteetit huomioon ottaen todella hyvältä, eikä pelituntuma ainakaan huonompaan suuntaan ole mennyt. Peli tarvitsee Wii U:n ohjaimen, sen missä on oma näyttö, ja ohjaimen käyttäminen tähtäimenä vaatii kieltämättä hieman totuttelua. Kunhan sen hoksaa, homma toimii, ja päästään räiskimään Peppyn, Falcon ja Slippyn kanssa pitkin galaksia aivan kuten ennenkin! Eikä kukaan tuosta kolmikosta ole juuri edes kehittynyt vuosien saatossa.

 

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.

 

Kauneus on katoavaista

Pitkän linjan Star Fox – pelaajan pettymykseksi peli ei tarjoa kahta (kieltämättä ihan hyvin toteutettua) Starwingin lisämuodonmuutosta lukuun ottamatta mitään uutta, mutta pelinä se on Shigeru Miyamotolle tyypillisesti äärimmilleen hiottu kokonaisuus. Jos on mahdollista, että olet Wii U:n omistaja mutta et ole koskaan pelannut Star Foxia, nyt jos koskaan siihen on hyvä tilaisuus! Kyllä sen kertaalleen jaksaa konkarikin pelata läpi, vaikka se kestääkin vain sen muutaman upean tunnin.

 
Do A Barrel Roll! – Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Falco Fox McCoud LEFFAT, TV & PELIT lylat wars Metroid nintendo Peppy Slippy Star Fox starfox starwing super mario the legend of zelda Wii U | Pysyvä linkki

Jaa tuote: