Talviunilla kotikolossa

Kylmä, pimeä ja pitkä talvi – oletko talviunilla?

Me suomalaiset asutaan hirmuisen pohjoisessa ja kaikki tietää mitä se meinaa.. Meillä on neljä vuodenaikaa, ainakin yrittää joskus olla ja lopun ajan on harmaata ja koleeta sadetta, meillä valon määrä vaihtelee, kasvillisuus ja luonnon värit vaihtelee, vaatetta ja vermettä pitää olla jokaiseen keliin ja koskaan et tiedä muuttuuko se keli kesken päivän. Noh, listaa voisi jatkaa ja onhan jokapaikassa ne omat erilaisuudet ja ongelmansa. Yleensä ajatellaan, että alkuperäisväestö on tottunut näihin keleihin. No joo, ainakin jonkin verran, mutta se ei välttämättä tarkoita sitä, että kaikki siitä tykkää tai että se edes sopii kaikille. Kaikkihan tietää, kuinka suomalaiselle keli ei ole koskaan hyvä, vaan aina on ”liian” jotain. Liian kylmä. Liian kuuma. Liian sateista. Liian aurinkoista. Liian harmaata. Kaikki ei tykkää kaikesta tai samoista jutuista ollenkaan, mutta onneksi meillä on tätä vaihtelua. Siltikin tuntuu, ettei suomalaisella koskaan ole hyvä sää ja säästähän me osataan höpistä (lue: valittaa) vaikka kuinka paljon.

Lähiaikoina on porukka jakaantunut hyvin paljon kahtia, mitä tulee mielipiteisiin tämänhetkisestä talvesta; osa on innoissaan ja osa vihaa. Some on ollut täynnä lumikuvia ja päivityksiä siitä, mitä lämpömittari näyttää. Noh, meillä on talvi. On siis ihan normaalia, että ulkona on lunta, pakkasta, liukasta, lumisadetta ja sitä rataa. Useampia vuosia on mennyt, että meillä on ollut nollan molemmin puolin edestakaisin hyppivä lämpötila ja säännöllisen epäsäännöllisesti lunta. No nyt on ihan oikea talvi. Itse tästä pidän, vaikka oikein kunnon helteen ja lämpöisen ystävä olenkin. Ulkona on hirmuisen kaunista ja pakkasella on omat ongelmansa, mutta se on vähempi paha, kuin loskakeli. Itseltä löytyy kyllä paljon tuttuja, jotka jakaantuvat molempiin joukkoihin. Etenkin hyvin moni viettäisi talven mieluusti talviunilla!

Lämmin kotikolo

Suomessa kaiken sesonkiaika on kesällä, kaikki ängetään samaan syssyyn kiireellä ja päällekkäin ja limittäin ja lomittain. Kesällä mennään ja eletään. Talvi sitten vietetään enemmän tai vähemmän talviunilla, etenkin moni vetäytyy lämpöiseen ja mukavuuksien täyteiseen kotikoloon. Ellei ole täysin hurahtanut talviurheiluun, niin talvisaikaan vietetään paljon aikaa sisätiloissa. No loppusyksystä alkaen on jo niin pimeääkin, ettei tuolla näe mitään, mutta nyt valoa antaa ainakin lumi ja pitenevät päivät. Meillähän kevään ja lämmön tullen sanotaankin, että ihmiset ryömivät ulos kotikoloistaan ja se on hyvinkin kuvaava ilmaisu tästä pohjolan menosta.

Talvihorroksessa kulutetaan aikaa monella tapaa. Toiset röhnöttää peittoon käärittynä burritona katsellen Netflixiä ja napostellen herkkuja, toinen suhaa läpi lempipelejään, toiset lukee kirjoja tai sarjakuvia ja miten kukakin, mutta viihde on yksi iso osa talvihorroskautta. Huomaa kyllä itsestään niitä tavallisia talvikäyttäytymisiä.. Tuli shoppailtua Steamin alennusmyynnistä läjä kivoja pelejä joulun jälkeen, pari suoratoistopalvelua lisää käytössä, lautapelien parissa viihtymiset ja etenkin pitkästä aikaa tullut pelattua vanhoja mmorpg lemppareita. Eletään kyllä niin upeaa aikaa tämän digiviihteen kanssa, että jos huvittaa nuokkua sellaisessa talvikoomassa ja aivot narikassa uppoutuen muihin maailmoihin, niin se on kyllä todella hyvin mahdollista!

♥- Saija Sasetar

pixelstats trackingpixel

The post Talviunilla kotikolossa appeared first on EMP-blogi.

Kategoriat: leffat-tv-pelit Sasetar

Tagit: talvi | Pysyvä linkki

Jaa tuote: