Onesie-haalarilla Amerikkaan

Kun näin onesie-haalareita myynnissä ensimmäisen kerran, olin järkyttynyt. Vauvahaalareita aikuisille? Whaaat! Mutta sitten, kuten kaikkien muotijuttujen kanssa käy, totuin ajatukseen. Pari vuotta ensijärkytyksen jälkeen aloinkin sitten himoitsemaan tuollaista haalaria. Nyt sitten viime syksynä ostinkin sellaisen. Eräs blogini lukija kommentoi minulle silloin seuraavaa:
"Olen ennenkin ihmetellyt miten niissä haalareissa käydään pitkillä lennoilla vessassa, joten empiirinen tutkimus olisi tarpeen."

Tottakai tämä piti testata, kun minulla oli sopiva lento tiedossa: matkustin nimittäin hiihtolomaksi Amerikkaan asti. Puin siis Urban Classicsin maastokuosisen onesie-haalarin päälleni ja lähdin matkaan

Toimiiko haalari lentoasuna? Testaus alkakoon!

Onesie-haalareista sanotaan montaa asiaa. Jonkun (mieheni ja siskoni) mielestä se on maailman epäseksikkäin vaate. Jotkut (minä) puolestaan vannovat sen nimeen. Valitsin tätä tukimusta varten yleisten mielipiteiden ja omien hypoteesieni perusteella seuraavat tutkimuskysymykset: 1) Onko haalari päällä mukava matkustaa? 2) Miten haalari eroaa muista mahdollisista matkustusvaatteista? 3) Onko haalari päällä helppo käydä vessassa? 4) Vaikuttaako haalari turvatarkastuksessa? Jos vaikuttaa, vaikuttaako positiivisesti vai negatiivisesti? 5) Onko haalari ruma?

Käytin tutkimuksessani kvalitatiivista eli laadullista tutkimusmenetelmää, sillä kukaan muu matkaseurueestani ei suostunut pukeutumaan haalariin. Muotitiedottomat moukat!

Ensimmäiseen tutkimuskysymykseeni (onko haalari päällä mukava matkustaa) on helppo vastata. Riittää, kun pukee haalarin päälleen ja tunnustelee oloaan. Mistään ei kiristä, mitään ei tarvi kiskoa mihinkään suuntaan, ei ole kylmä tai kuuma (ja jos on, voi ilmastointia säätää vetoketjun avulla!) ja olo on miellyttävä. Vastaus siis on: haalari päällä on mukava olla ja siksipä sen kanssa on mukava matkustaakin.

Kaikissa vaatteissa pitäisi olla taskut!

Toinen tutkimuskysymys oli, miten haalari eroaa muista matkustusvaatteista. Löysin ainakin kolme (3) ominaisuutta. Ensinnäkin, tässä nimenomaisessa haalarissa on neljä taskua. Siis neljä! Kaksi kengurutaskua edessä ja sitten vielä vetoketjulliset taskut sivussa. Mekoissa ja hameissa ei ole välttämättä yhtään taskua, ja aika harvoin vaatteissa yleensäkään on vetoketjullisia taskuja (ellei ole 80-luvulta). Taskuihin mahtuu loistavasti matkustusasiakirjat (kuten passi ja lentoliput) sekä lompakko. Näin niitä ei tarvitse alkaa kaivamaan kassista sitä kymmentä kertaa, kun niitä kysytään.

Toinen haalarin ero muihin vaatteisiin tuli oikeastaan ilmi jo ykköskysymyksessä: siinä ei ole kiristäviä resoreita tai vyötärökappaleita. Aah, mikä mukavuus. Vauvat, nuo pienet paskiaiset, saavat nauttia tästä olosta aina, eikä kukaan syyttele niitä rumaksi! Päinvastoin, vauvojahan aina oikein kehutaan kilpaa. Kyllä maailma on epäreilu.

Kolmas ero haalarin ja muun (surkean) lentovaatetuksen välillä on haalariin sisäänrakennettu unimoodi! Jos haluaa nukkua, on lentokoneessa usein liian valoisaa ja meluisaa. Haalari päällä tämä ei ole ongelma: sen kun vain vedät vetskarin ylös asti kiinni, niin uni tulee suorastaan itsestään. Plus kukaan ei näe, kun kuolaat unisssasi. Onko tällaista missään muussa vaatteessa?

Kolmanteen tutkimuskysymykseeni (onko haalari päällä helppo käydä vessassa) vastaus on yksinkertaisesti: kyllä, jos ei ole uusavuton. Toimenpide 1. Avaa vetskari. Toimenpide 2. Ota yläosa pois. Toimenpide 3. Pidä hihoista ja hupusta kiinni toisella kädellä, etteivät ne pyyhi kusista lattiaa (sama systeemi kuin housujenkin kanssa). Toimepide 4. Vapauta jännitys rakosta. Virtsan pitäisi nyt virrata. Tämä nimenomainen haalari on mielestäni hiukan epätasa-arvoinen, sillä vetoketju kulkee kahteen suuntaan. Miehille on siis taas tehty asiat helpoksi! Eikö se riitä, että ne voivat kusta seisaaltaan, pitääkö sitä toimenpidettä helpottaa vielä tekstiileilläkin?! Kyllä tässä olisi kiihkofeministeille nyt todellakin aihetta pikaiseen toimintaan! Olenkin jo aiemmin ehdottanut, että tehtäisiin sellaisia onesieita, joissa olisi napeilla aukeava pyllyluukku. Onko se tasa-arvo muka nyt niin vaikeaa, onko? HÄH?? HÄH???

Neljänteen tutkimuskysymykseeni turvatarkastuksista sain vastauksen kuin itsestään. Koska menomatka meni hyvin, ajattelin, että kirjoitan raporttiin vain, että onesie on kätevä tarkastuksessa, koska siinä ei ole vyötä. Lisäksi se on niin suloinen, että ei voisi kuvitella tullivirkailijan pysäyttävän haalarillista matkustajaa tarkempiin tutkimuksiin. Etenkin, jos haluaa pelata varman päälle ja pukee tällaisen korvallisen Teddy-haalarin tai jopa tämän järisyttävän söpön Cookie Monster -haalarin! Sellainen tullimies, joka pysäyttää nallekarhun tai Cookie Monsterin anaalitarkastukseen, joutaa kyllä helvettiin.

Turvatarkastus onesie-haalarissa - läpäisty!

Takaisintulomatkalla sain kuitenkin epäilykselleni haalarin söpöydestä vielä lisävahvistuksen. Ensimmäisen kotiin päin suuntautuvan lennon turvatarkastuksessa en ollut pukenut päälleni haalaria, koska olimme Miamissa, jossa lämpötila oli jatkuvasti n. 30 astetta plussan puolella. Sainkin heti rangaistukseni: minut otettiin jonosta erikseen ja jouduin huumetestiin! Tämä on taivaan tosi, rakkaat lukijat. Haalari on kiistatta vakuutus rehellisyydestä ja huumeettomuudesta. Tässä kuvassa näytän tämän saman asian yksinkertaisesti:

Viimeinen tutkimuskysymykseni, onko haalari ruma, on tietenkin mielipidekysymys. Paitsi ettei se ole. Olkaa hyvä, lukijat, lepuuttakaahan silmiänne tässä näyssä:

Kuuma kissa
onesie-haalarissa!

Eihän minun tarvitse edes sanoa sitä ääneen, mutta sanonpa silti: kaikki sen näkevät, että näytän ihan hiton hyvältä. Päälläni on haalari. Tästä voimme vetää loogisen johtopäätöksen, että haalari ei ole ruma. Bädääm. Viides tutkimuskysymys: vastattu.

Voinkin siis nyt tieteellisesti todeta, että onesie-haalari on yksiselitteisesti ja kiistattomasti kaikin puolin paras matkustusasu ikinä. Piste.

Kategoriat: Ruki

Tagit: camo haalari jumpin jumpsuit Maastokuosi onesie onesie-haalari tuotteet urban classics | Pysyvä linkki

Jaa tuote: