Jätteiden hävittäminen ja ympäristönsuojelu

Me ja tavarantoimittajamme olemme sitoutuneet ympäristöviranomaisen määräysten noudattamiseen.

Paristot

Paristot eivät kuulu normaalin kotitalousjätteen joukkoon! Kuluttajana sinulla on velvollisuus palauttaa käytetyt paristot keräyspisteeseen. Paristot voi palauttaa yleisiin keräyspaikkoihin tai liikkeisiin, joissa pattereita myydään.

Meiltä ostetut paristot voit luonnollisesti tyhjinä palauttaa osoitteeseen:
ASIAKASPALAUTUS
PALAUTUSTUNNUS 614303
EMP.fi
PL 35
80101 Joensuu

Kirjoita palautuslähetyksen mukaan viesti ”Käytettyjä paristot”.

Paristoissa olevat merkinnät:

  • Pb = pariston painosta yli 0,004 % on lyijyä
  • Cd = pariston painosta yli 0,002 % kadmiumia
  • Hg = pariston painosta yli 0,0005 % on elohopeaa
Batteriet

Punaisella rastilla varustetun roska-astian symboli tarkoittaa, että paristoja ei saa hävittää kotitalousjätteen mukana.

Sähkö- ja elektroniikkalaitteet

Sähkö- ja elektroniikkalaitteita ei saa hävittää kotitalousjätteen mukana! Irrota käytetyt paristot ja akut vanhoista sähkölaitteista ("vanhat laitteet"), ellei niitä ole koteloitu laitteeseen. Kuluttajana voit viedä vanhoja laitteita ilmaiseksi asuinpaikkakuntasi julkisiin keräyspisteisiin tai – mikäli alla olevat ehdot täyttyvät – palauttaa ne meille. Jos ostat meiltä uuden sähkölaitteen, otamme vastaan vastaavan vanhan laitteen veloituksetta (1:1 vastaanotto). Riippumatta siitä ostatko meiltä uuden sähkölaitteen, otamme vastaan kaikki vanhat laiteet, jotka ovat alle 25 cm:n kokoisia (0:1 vastaanotto). Jos haluat hävittää meidän kauttamme vanhoja laitteita, joihin voi tallentaa henkilötietoja, poista tietosi vanhasta laitteesta. Emme ole niistä vastuussa. Punaisella rastilla varustetun roska-astian symboli tarkoittaa, että sähkö- ja elektroniikkalaitteet on hävitettävä erillään tavallisesta talousjätteestä.