Seuraavaksi lavalle Teräsmiesasuissa, Stam1na?

Stam1na tekee tänä kesänä vain kuusi festivaalikeikkaa ja keskittyy syyskuussa matkaamaan Hämeenlinnaan Sound Supreme -studiolle seuraavan studioalbumin äänityksiin. Ehkäpä juuri kesän rentouden vuoksi myös lavan teema on varsin leppoisa: kaislahameita, kaikkea pumpattavaa ja kukka-leit kaulaan.

Stam1nan Pekka Olkkonen festaritunnelmissa Tuska Open Airissa 2013. (c) Heta Hyttinen

”Vielä kun muistaisi, mistä tämä idea lähti… Joo, me oltiin treeneissä tai jotain ja Kake heitti, ’speedot päähän’ -onelinerin ja me tajuttiin, että meillähän on kiertueen nimi! En tosin tiedä, löytyykö keltään speedoja. Nehän on myös käsittääkseni tällä hetkellä muodikkaita, me ei olla muodin harjalla", Pekka Olkkonen virnistää.

Ennen Hawaji-teemaa yhtye on nähty lavalla muun muassa maajusseina, The Darkness -tyyppisissä hard rock -trikoissa sekä corpsemaskit naamassa. Olkkonen tunnustaa, että hassuttelun myötä tuttuihin keikkapaikkoihin saa vähän lisäboostia.

”Ehkä me halutaan – enemmän kuin yleisöä varten  –tehdä näitä siksi, että pidämme homman itsellemme hauskana. On siinä ehdottomasti myös sitä.” Apulanta veti aikoinaan lavateatterin aika täppiin massiivisine lavasteineen ja Pekan mukaan ihan vastaavaan ei ole tarkoitus ryhtyä, vaikka teemat ovatkin lähteneet mukavasti lapasesta. ”Me tehdään sitä, mitä mieleen juolahtaa.”

Entä mihin tästä seuraavaksi suunnataan? Salaisia haaveita lavahabituksen suhteen?

”Vaikea sanoa. Mä en ole ollut vielä nainen, Emil on hoitanut ne, mutta voisihan sitä laittaa kunnon meikit päähän. Hämähäkkimies oli mulle lapsena se kovin juttu, mutta siinä asussa ei sit moshata.”

Eli supersankariteemalla sisään?

”Ja Kake voisi olla Hulk!”, Olkkonen hörisee. Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Heta musiikki

Tagit: festarit live metal pekka olkkonen rock stam1na tapahtumat tuska open air | Pysyvä linkki

Jaa tuote: