Dream Theater - uuden inspiraation äärellä!

Dream Theater 2013

Dream Theater julkaisi omaa nimeään kantavan albumin vasta tänä syksynä. 12. levyn nimeäminen kertoo uudesta alusta, ja inspiraatiosta.

John Petrucci mainitsee, että Dream Theaterilta otti tavanomaista kauemmin julkaista bändin nimeä kantava albumi.

- Useimmiten yhtyeet tekevät näin debyyttialbumeillaan, mutta meillä meni tässä aika kauan. Menetimme mahdollisuutemme silloin joskus, mies nauraa.

Dream Theaterin edellisellä albumilla A Dramatic Turn Of Events soitti ensimmäisen kerran bändin uusi rumpali Mike Mangini. Petruccin mielestä rumpalin vaihto sujui kaikin tavoin ongelmitta.

- Edellisen levymme jälkeen teimme hyvinkin menestyksekkään kiertueen, ja fanimme ottivat Miken avosylin vastaan. Toki tunsimme helpotusta kaiken tuon jälkeen. - Kun nyt menimme studioon, halusimme vain jatkaa tuolla erinomaisella tunteella ja tehdä hyvän, vahvan Dream Theater -albumin. - Albumin nimeäminen kertoo siitä, että luotamme yhtyeen tulevaisuuteen.

Oliko kyseessä myös uusi alku uuden rumpalin kanssa?

- Kyllä. Yritämme huijata ihmisiä luulemaan, että olemme uusi bändi, Petrucci nauraa. - Vakavasti puhuen tämä tuntuu hieman juuri siltä. Olemme soittaneet yhdessä noin 27 vuotta, joten takanamme on vaikuttava historia. Kunnioitamme sitä, mutta halusimme tehdä levyn joka kuulostaa uudelta ja tuoreelta.

Dream Theaterin fanit ovat melko konservatiivisia yhtyeen suhteen. Jopa bändi joutui miettimään uutta rumpalia myös fanien näkökulmasta.

- Koska me pidimme Mikeä niin niin hyvänä, uskon, että se välittyi faneillemme asti. Mietimme kyllä miten hänet otetaan vastaan, Petrucci huokaisee.

Mike Manginin liittymisestä Dream Theateriin on ehtinyt kulua vasta kolme vuotta, ja sinä aikana bändi on ehtinyt julkaista kaksi albumia ja tehdä maailmankiertueen.

- Kyllähän se kuulostaa paljolta, mutta näin me työskentelemme. Kaikki rakastavat työntekoa, ja tästä levystä olemme todella innoissamme. - Meillä on aikaa kirjoittaa myös kiertueilla. Kappaleita ei varsinaisesti tarvitse enää jälkikäteen treenata, koska olemme usein jamitelleet soundcheckeissä, ja uusia riffejä ja biisejä syntyy kuin itsestään, Petrucci kuvailee.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Mangini osallistui myös kirjoitusprosessiin.

- Hänen kanssaan työskenteleminen oli uskomattoman helppoa. Toki pitkä kiertue helpotti yhdessä kirjoittamista, vaikka tiesimmekin hänet palkatessamme, että hän on loistava rumpali ja hyvä tyyppi. - Vaikka levyn tekeminen on aina stressaavaa, osaamme kuitenkin myös pitää hauskaa studiossa. Miken liittyminen bändiin antoi myös meille hirvittävästi uutta energiaa ja inspiraatioita.

Dream Theater albumi 2013

Uusi albumi alkaa instrumentaalilla, joka on ensimmäinen Dream Theaterin levyllä pitkään aikaan.

- Halusimme sen toimivan kuin elokuvan aloituskohtauksena. Kuulija löytää automaattisesti sopivan tunnetilan. Samalla voimme käyttää sitä keikkojemme alkunauhana. - Levystä tuli muutenkin hyvin elokuvamainen.

Dream Theater lähtee jälleen kiertueelle uuden levyn julkaisun jälkeen. Joka kerta tavoitteena on saada mukaan ainakin yksi maa, jossa bändi ei ole ennen soittanut. Viime kiertueella se oli Indonesia.

- Soitimme viimeksi myös ensimmäistä kertaa muutamassa Etelä-Amerikan maassa. On kiinnostavaa nähdä uusia paikkoja ja uusia yleisöjä. - Muistan kun saavuimme ensimmäisiä kertoja Eurooppaan, kun kukaan ei tiennyt keitä olemme. Nyt uusista maista löytyy jo vankka fanikunta jo pelkästään musiikin saatavuuden helpottumisen takia. - Suomessa meillä on aina ollut hyvä yleisö. Kun kiersimme ensimmäisiä kertoja Euroopassa, oli aivan absurdia tulla keikalle Suomeen. Jo silloin ihmiset ottivat meidät uskomattoman lämpimästi vastaan, Petrucci muistelee.

Eurooppa saa Petruccilta rajattomasti kiitosta.

- Rakastan Eurooppaa! Täällä kulttuuri on hyvin vahvaa joka puolella, mutta myös hyvin erilaista maista riippuen. Tunnin lentomatkan jälkeen tunnet jälleen olevasi täysin uudenlaisessa ympäristössä. Yhdysvallat on tässä suhteessa hyvin toisenlainen. - Yritämme aina ehtiä katselemaan paikallisia nähtävyyksiä ja käydä paikallisissa ravintoloissa. Ei vapaapäiviä kannata ainakaan elokuvia katselemalla viettää, Petrucci nauraa. Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: musiikki Laura

Tagit: dream theater haastattelu john petrucci metal mike mangini proge rock | Pysyvä linkki

Jaa tuote: