Hyväntuulista toimitusta - Helldone 2014

HIM-yhtyeen isännöimä Helldone-klubifestivaali jatkaa komeaa porskuttamistaan. Maanantaina 29. joulukuuta Helsingin maineikkaan Tavastia-klubin lauteille, sankan yleisöjoukon eteen, astelivat ansiokkaat Helldone 2014 -konsertit soittaneet The 69 Eyes ja Paradise Lost, kun taas tiistaina vuoron saivat Daniel Lioneye & The Rollers, Reckless Love ja Children Of Bodom.

Daniel Lioneye & The Rollers (c) Timo Isoaho

Daniel Lioneye & The Rollers on HIM-kitaristi Mikko "Linde" Lindströmin 2000-luvun alussa perustettu on/off-yhtye. Tämä erittäin harvinainen Tavastian-keikka toteutui trio-kokoonpanossa, kun projektipäällikkö Linden (aka Daniel Lioneye) lisäksi estradille nousivat basistilaulaja Mikko Paananen (aka Bad Mize Amour) ja rumpali Ville Valo (aka Bil Bao). Omanlaistaan raakaa autotallirockia soittavan yhtyeen puolituntinen maistui eri puolilta maapalloa Helsinkiin (tai siis Hellsinkiin) kokoontuneille HIM-faneille - niin, esimerkiksi tästä syystä: kuinka usein on mahdollista nähdä Ville Valo tositoimissa rumpusetin takana?

No, jatkossa ehkä useamminkin, mistäpä sitä tietää. Kyseessä oli nimittäin Daniel Lioneye & The Rollersin pistokeikka ainakin tällä erää, mutta Linde lupaili varovasti uutta studioalbumiakin...

Reckless Love ja isot elkeet! (c) Timo Isoaho

Asiasta toiseen: loistavana liveyhtyeenä tunnettu Reckless Love ei pettänyt Helldone-tapahtumassakaan, ei tietenkään. Iso osa paljolti ulkomaisista HIM-faneista koostuvasta yleisöstä ei tuntenut mainioihin livesoundeihin luottanutta orkesteria etukäteen, mutta aivan helvetisti karismaa omaavan laulaja Olli Hermanin johtama nelikko otti homman haltuun täydellisellä varmuudella. Ja mikäpä oli ottaessa, kun repertuaarista löytyy esimerkiksi Def Leppardista, Van Halenista, Mötley Crüesta kuin Guns N' Rosesistakin enemmän tai vähemmän vaikuttuneita hittejä tyyliin "Beautiful Bomb", "One More Time", "Animal Attraction", "Hot" ja "Edge Of Our Dreams".

Nyrkit ilmaan! (c) Timo Isoaho

Vasta kolme studioalbumia julkaissut Reckless Love voi päästä, tai siis pääsee, ajattomalla hardrockillaan vielä vaikka minne asti. Helldone-festivaalin Tavastian-iltama oli tästä elävä todiste: aivan koko sali ei ehkä kääntynyt Reckless Love -uskovaisiksi saman tien, mutta kummasti ne COB-tatuointeja käsivarsiinsa hakanneet ulkomaalaisetkin lauloivat Reckless Loven tarttuvien kertosäkeiden mukana jo ensikohtaamisen aikana.

Kuten taisikin tulla jo selväksi niin iltaman päärooli oli joka tapauksessa varattu Children Of Bodomille. Muun muassa Helsingin jäähallissakin omia keikkoja soittaneelle yhtyeelle Tavastia-klubi on tietenkin melkoisen pieni esiintymispaikka, mutta sehän vain lisäsi monista maista saapuneiden fanien intoa - jos Ville Valon näkee harvoin rumpujen takana niin aivan tavallinen näky ei myöskään ole Children Of Bodom Tavastialla.

Kyseessä oli muutaman konsertin mittaisen Bodom Xmas Bash -kiertueen toiseksi viimeinen keikka - ja samalla COB:n "tokavika" esiintyminen ennen ensi kesää ja muun muassa Nightwishin kanssa soitettavia megakeikkoja. Alkaneen talven ja ensi kevään aikana COB-viisikko aikoo puolestaan keskittyä kaikessa rauhassa seuraavaan studioalbumiinsa.

Perinteisiä joululauluja ei näissä Xmas-bileissä "yllättäen" kuultu, mutta varsin tonttuisissa tunnelmissa mentiin esimerkiksi jouluisen taustalakanan ja estradille nostettujen koristeltujen kuusien myötä - unohtamatta myyntitiskiä, jonka antimista saattoi löytää esimerkiksi COB-tonttulakin (niin, mustan, tietenkin).

Bodom Xmas Bash täydessä vauhdissa. (c) Timo Isoaho

Children Of Bodomin muusikoiden soittotaitoa ei tarvitse tässäkään yhteydessä sen kummemmin hehkuttaa - kaikkihan tietävät, millä tasolla nämä herrat instrumenttejaan käsittelevät -, mutta jostakin kumman syystä Tavastialla kuitenkin tuntui siltä, että orkesterin yhteissoitto on taas kerran tiukentunut piirun tai ehkä parinkin verran. Esimerkiksi "Mask Of Sanity / Needled 24/7 / Mask Of Sanity" -yhdistelmä runnoi eteenpäin aivan huikealla intensiteetillä.

Illan viimeisenä oli luvassa myös se illan erikoisin numero, kun Children Of Bodom esitti näkemyksensä The Ramonesin "Somebody Put Something In My Drink" -klassikosta. Esittäjänä ei kuitenkaan ollut aivan tyypillisin COB-kokoonpano, sillä kosketinsoittaja Janne Wirman soitti bassoa, basisti Henri Seppälä takoi kitaraa ja laulajakitaristi Alexi Laiho hoiteli pelkästään solistiosuudet.

Ja sehän oli nimittäin hyväntuulista toimitusta se...!

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: children of bodom daniel lioneye & the rollers helldone keikka-arvio Live live-arvio metallimusiikki reckless love rock tavastia | Pysyvä linkki

Jaa tuote: