LORDI - "Pahin kasarihuuma on jäänyt taakse!"

Mr. Lordi (c) www.lordi.fi

Lordi on taas viime kuukausina ollut otsikoissa - niin omasta halustaan kuin tahtomattaankin.

Pureudutaan heti asioiden ytimeen ja kurkistetaan aluksi sinne viime kuukausien varjoisammalle puolelle. Hyvinkin pitkään ja hyvinkin isolla rahalla työstetty Lordi-dokumentti "Monsterimies" ei nimittäin

mennyt lopulta aivan putkeen - tai ehkä se itse asiassa menikin, mutta ei kuitenkaan "suunnitellulla tavalla". Mr. Lordi, alias Tomi Putaansuu, katsoikin asiakseen kertoa elokuvasta oman mielipiteensä ja hän julkaisi yhtyeen kotisivulla faneille suunnatun selonteon "omasta näkökulmastaan", juuri ennen "Monsterimiehen" ensi-iltaa syyskuun lopulla.

Painotan edelleen sitä, että kyseessä ei todellakaan ollut mikään mediatiedote vaan minun henkilökohtainen kirjeeni Lordin musiikin pitkäaikaisille ystäville. Ymmärrän toki, että Lordin nettisivulla julkaistu kirjoitus on niin sanotusti vapaata riistaa median käytettäväksi, mutta tiedotusvälineiden uutisoinnin tyyli oli minun mielestäni outo - aivan kuin kaikkien tavoitteena olisi ollut antaa sellainen valheellinen kuva, että minä vihaan koko "Monsterimiestä", sanoo Mr. Lordi.

- En suinkaan - elokuvahan on nimittäin varsin hyvä ja mielenkiintoinen! Koko tiedotteen pointti oli siinä, että halusin kertoa faneille vielä kerran, ettei kysymyksessä suinkaan ole sellainen dokumentti, jollaista he mitä luultavimmin menevät odotuksissaan katsomaan. Siellä ei siis näytetä Lordin levytyssessioita tai uusien maskien värkkäämistä vaan enemmänkin minun henkilökohtaista elämääni, kaikkine ongelmineen ja onnistumisineen.

Ohjaaja Antti Haasen leikkauksellinen ja käsikirjoituksellinen painotus on siis varsin erilainen kuin bändin aikoinaan ennakoima näkökulma, mutta kuten Mr. Lordi jo sanoikin: tämä ei suinkaan tee "Monsterimiehestä" huonoa elokuvaa.

- "Monsterimiehen" esittelemä näkökulma on varmasti mielenkiintoinen, mutta se ei ehkä ole sellainen elokuva, jota pitkän linjan Lordi-fani menee katsomaan, laulaja toistaa. - No, vielä ennen joulua ilmestyy "Monsterimiehen" dvd-versio ja sen ekstroihin tulee paljon ennennäkemätöntä Lordi-materiaalia - juuri sitä ehdotonta fanikamaa eli backstage-meininkiä, isoja konserttitunnelmia, keikkabussikommelluksia, levytyssessioita ja muuta mukavaa.

Lordin ”Scare Force One” -rajoitettu erikoisversio (tuotenro. 290724)

Levytyssessioista puheen ollen: sopii toivoa, ettei "Monsterimieheen" liittyvä "mediakohu" vie huomiota pois tärkeimmästä eli Lordin uudesta studioalbumista. "Scare Force One" -otsikon saanut pitkäsoitto on nimittäin ehdoton merkkipaalu Lordin historiassa.

- Tosiaan, saimme kylliksemme "Amerikan-meiningistä" muutaman edellisen levyn tekemisen aikana. Nashvillessa oli mahtava työskennellä tuottajaguru Michael Wagenerin (Metallica, Ozzy Osbourne) kanssa, mutta tiesimme jo edellisen "To Beast Or Not To Beast" -albumin sessioissa, että kirjoitamme ja nauhoitamme seuraavan Lordi-tuotoksen Suomessa, laulaja huomauttaa.

Bändi työskenteli maineikkaan Mikko Karmilan (Nightwish, Stratovarius, Children Of Bodom) kanssa ja levy soundaakin selkeältä ja tanakalta.

- Nyt aika oli yksinkertaisesti kypsä paluulle suomalaisstudioihin ja jotenkin tämä ratkaisu helpotti minuakin todella paljon. Olen yleensä kommentoinut studiossa jokaista sointua ja nuottia, eivätkä muut bändin jäsenet ole saaneet minulta hetkenkään rauhaa. Nyt jättäydyin tarkoituksella enemmän taka-alalle ja annoin muusikoiden soittaa oman mielensä mukaan - ja hemmetti soikoon, tämähän vapautti tunnelmaa hyvinkin paljon, Mr. Lordi nyökkää. - Yhtyeen soundimaailma on myös muuttunut, sillä meidän ankarin "kasarihuuma" on ehdottomasti jäänyt taakse ja nyt bändi soundaa vähän modernimmalta. Ainakin vähän! "Scare Force One"... Kerrohan vielä levyn teemasta! - Teema on hyvin löyhä... Monesta biisistä kuitenkin löytyy kuvitteellinen Scare Force One, helvetinmoinen örkkilentokone siis, jolla kuvitteellisen maan presidentti ja sen oma kaveriporukka puuhailevat kaikenlaista siellä ja täällä. Laajemmin sanottuna: sellaisia tuttuja kauhutarinoitahan nämä taas ovat, Mr. Lordi hymyilee. Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: haastattelu lordi metallimusiikki monsterimies rock scare force one tomi putaansuu | Pysyvä linkki

Jaa tuote: