Michael Monroe - väsymätön rocksuuruus!

Michael Monroe Tampereella 2013 (c) Timo Isoaho

Teksteissä, joissa sivutaan edes ohimennen Michael Monroen keikkoja, muistetaan poikkeuksetta mainita tämän 51-vuotiaaksi ehtineen rocklegendan huikea energiataso. Laulajan "duracell-pupumaisuus" ei siis tule missään tapauksessa yllätyksenä yhdellekään Monroen keikkoja aikaisemmin nähneelle, mutta Tampereen Pakkahuoneella keskellä lokakuista viikkoa soineelle "Horns And Halos" -albumin Suomen-kiertueen etapille oli tainnut eksyä ensikertalaisiakin. Nimittäin siinä määrin vaikuttuneina osa yleisöstä tuntui show'ta ihmettelevän. Tai no... Ehkä he toisaalta olivatkin superfaneja, esimerkiksi sadannella Monroe-keikallaan - kyllä tätä rockjumalanpalvelusta kelpaa nimittäin ihmetellä.

"Horns And Halosin" kappaleet ovat kuin tehty livesoitantaa varten ja Monroen monikansallinen yhtye (Sami Yaffa - basso, Steve - Conte kitara, Rich Jones - kitara ja Karl Rockfist - rummut) tarjosikin laajan näytöksen uuden albumin sisällöstä. Livenä kappaleet toki soivat vielä astetta tai paria studiolevyä riehakkaammin, joten yhtyeellä ja yleisöllä oli niin sanotusti hiki päällä jo parin avausnumeron jälkeen.

Tältä näytti Pakkahuoneen settilista. (c) Timo Isoaho

Mahtaa siinä Monroella muuten olla miettimistä konserttien biisilistassa, sillä muusikon kolmen viime vuosikymmenen aikainen tuotantohan käsittää valtavan määrän maailmanluokan punkrock-vaikutteista rock and rollia. "Horns And Halosiin" pohjautuvan konsertin alkuosan jälkeen viisikko siirtyikin edellisen "Sensory Overdrive" -kiekon tunnelmiin sekä Michael Monroen vanhemman soolotuotannon (muun muassa loistava "Dead, Jail Or Rock And Roll") ja Hanoi Rocksin tunnelmiin. Toisin sanoen: settilista oli periaatteessa täynnä klassikoita tai klassikoiksi muodostuvia ralleja.

Mutta palataanpa vielä siihen Monroen energisyyteen, sillä tämän miehen antaumuksellisuutta show'n edessä ei voi väheksyä. Loputonta juoksua ympäri lavaa. Mikkiständien uhkarohkeaa heiluttelua. Syviä spagaateja ja korkeita hyppyjä. Ja niin edelleen - jotakin tapahtuu koko ajan. Aivan koko ajan. On myös mainittava, että mikäli Michaelille tulee jokaisella keikalla hiki niin kyllä ne karpaloset nousevat myös hänen teknikkonsa ohimoille. Tämä laulajahan ei käytä langatonta mikrofonia, joten piuha on jatkuvasti solmussa jossakin päin lavaa - ja jos se piuha sotkeutuu todella pahasti niin se voi aiheuttaa jopa vaaratilanteita. Estradilla nähtiinkin ylimääräinen henkilö keskimäärin 1-5 kertaa jokaisen biisin aikana - siis piuhaa selvittämässä!

EMP ei kuitenkaan katsonut pelkkää keikkaa, sillä Michael Monroe ehti kertoa myös viime hetken tunnelmistaan. - Tämä Suomen-kiertuehan on vanhentunut vasta muutaman esiintymisen verran. Testasimme uusittua settiä ensimmäisen kerran Seinäjoella ja tajusimme heti, että "Horns And Halosin" kappaleet toimivat loistavasti elävänä, laulaja kertoo.

Lavalla sattuu ja tapahtuu. (c) Timo Isoaho

- Seinäjoen-keikan jälkeen muutimme muutamia pieniä juttuja - fiksasimme muun muassa biisijärjestystä - mutta homma oli periaatteessa kohdallaan jo alkumetreillä. On ylipäänsä mahtavaa startata uusi kiertue, kun setti on suurelta osin uusittu - pysymme itsekin mukavasti varpaillamme, kun kaikki biisit eivät tule vielä suoraan sieltä selkärangasta.

Bändin ruotsalaiskitaristi Dregen ei ole mukana tämän syksyn keikoilla lainkaan.

- Dregenin paikkaajana soittaa vanha ystäväni Rich Jones - eikä yhtään turhaan, sillä hän on loistava muusikko ja kertakaikkisen mukava ihminen. Rich on muutenkin ollut osa tätä perhettä jo pitkään ja hän on tehnyt kaiken muun ohella esimerkiksi levyjeni kansia. Dregen palaa varmuudella tämän yhtyeen riveihin sitten joskus ensi vuonna, kunhan hän saa ensimmäisen sooloalbuminsa kiertueen tehtyä kunnialla, Monroe kertoo.

Niin tosiaan, "Horns And Halosiin" liittyvä maailmankiertue jatkuu ja jatkuu - pitkälle ensi vuoteen. Kyllä se Dregenkin ehtii vielä luukuttamaan näitä mainioita biisejä aivan tarpeeksi!

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: MUSIIKKI Timo

Tagit: baendi haastattelu hanoi rocks horns and halos keikka live Live livearvio michael monroe pakkahuone rock | Pysyvä linkki

Jaa tuote: