Newsted - Heavy = hauskaa!

Newsted 2013

Mitä yhteistä oli Ozzy Osbournella, Flotsam & Jetsamilla, Echobrainilla ja Metallicalla? Tietysti menestyksekkään uran tehnyt Jason Newsted, joka on soittanut bassoa näissä kaikissa edellä mainituissa ja tekee nyt paluuta parrasvaloihin ensimmäisen oman – ja hänen mukaansa nimetyn – bändinsä kanssa. Tavoite: esitellä kokeneen ja lahjakkaan rock-veteraanin koko osaamisen kirjo – missä debyyttialbumi ”Heavy Metal Music” onnistuukin täydellisesti!

Tämä kokoonpano ilmoitti itsestään viime tammikuussa, kun se julkaisi laajalti kiitellyn Metal-nimisen EP:nsä. Nyt julkaistava pitkäsoitto, ”Heavy Metal Music”, hiljentää viimeisetkin ryhmän kykyjä epäilleet henkilöt. Bändi päätti testata julkaisematonta materiaaliansa valtavien liveyleisöjen edessä Saksan kuuluisilla festareilla – Rock am Ringillä ja Rock im Parkissa – jo ennen kuin albumi oli edes myynnissä. Lopputuloksena oli unohtumaton kokemus Jason Newstedille: ”Se oli jotain aivan uskomatonta. Monet tyypit kuulivat musiikkiamme ensimmäistä kertaa ja menivät silti aivan sekaisin. Olen aina tykännyt haasteista ja riskeistä. Keikkamyyjäni oli myynyt minut itse asiassa 60 keikalle jo ennen kuin minulla oli edes bändiä! Minulla oli siis vain kaksi kuukautta aikaa koota bändi ja tehdä kokonainen levy!”

Panokset olivat siis tapissaan, mutta lopputulos osoittaa, että mies osaa hommansa: Heavy Metal Music -albumi on täyttä tavaraa. Jason Newsted on monen muun henkilön tavoin vahvasti sitä mieltä, ettei tämän taitavan ryhmän ensimmäisen ja odotetun albumin nimivalinta olisi voinut osua paremmin kohdalleen. Newstedin (basso, laulu) lisäksi bändissä soittavat kitaristit Mike Mushok (Staind) ja Jessie Farnsworth sekä rumpali Jesus Mendez Jr.

Newsted - Heavy Metal Music

”Haluan pitää homman selkeänä ja yksinkertaisena. Ihmisten tulee tietää heti, mitä levyltämme voi odottaa. Olen soittanut vuosien varrella niin monessa eri bändissä, että halusin tehdä tavoitteemme selväksi heti ensi metreistä lähtien: ei balladeja, ei alternative rockia, ei mitään kokeiluja – vaan täysillä päälle käyvää heavy metalia!” Syy tähän on uuden bändinsä nokkamiehen mukaan yksiselitteinen: ”Heavy on hauskaa! Heavy metalilla pystyy vaikuttamaan ihmisiin oikeasti. He nauttivat siitä ja se saa heidät iloisiksi. Meille bändiläisille tässä on kyse nimenomaan hyvästä meiningistä. Haluamme, että raskas musiikkimme synnyttää iloa ja energiaa.”

Loistava tavoite, etenkin kun monet Jasonin tavoin 50 vuoden rajapyykkiä lähestyvät ikätoverit ovat kuluttaneet jo energiavarastonsa loppuun ja poistuneet takavasemmalle. Tämä Grammy-palkittu ihmisdynamo ei kuitenkaan osoita minkäänlaisia hiipumisen merkkejä: ”Jäin eläkkeelle, kun olin 37-vuotias – mutta tulin takaisin ja vauhtini vain kiihtyy päivä päivältä! Saavun treenikämpälle nykyään ensimmäisenä ja olen myös se, joka sammuttaa treenikämpän valot illan hämärässä. Jos päätän tehdä jotain, teen sen varmasti sata lasissa. Elämässä kannattaa tehdä kaikki sillä asenteella, että se voi olla viimeinen kerta”. Loistavasti sanottu ja tiivistetty. Ota Heavy Metal Music kuunteluun – ja pidä hauskaa!

Mikäli kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Alkuperäinen teksti: Nicko Emmerich

Käännös: EMP.fi

Kategoriat: musiikki Vieraileva

Tagit: heavy metal music jason newsted metal metallica newsted | Pysyvä linkki

Jaa tuote: