Rammstein vai Guns N' Roses?

Saksalaisjättiläinen Rammstein ja yhdysvaltalaisyhtye Evanescence aloittavat kesän vähintäänkin komeasti. Kaksikko soittaa Vantaan Rockfest-tapahtumassa 9.-10. kesäkuuta. Mukana musisoivat myös Infected Mushroom, Kotiteollisuus, Turmion Kätilöt, Stam1na ja Pain - ja toki lukuisa joukko myöhemmin ilmoitettavia nimiä. Lippujakin on myyty jo kymmeniä tuhansia.

Ottamatta yhtään mitään pois Rockfestiltä, mutta kyllähän tapahtuma saa vielä koristaa kattaustaan jonkin verran, mikäli se haluaa lyödä laudalta kesä-heinäkuun vaihteessa tärähtävän viikonlopun.

Tampereella parina kesänä tyylillä juhlittu South Park -festivaali on sen sijaan päättänyt pitää kokonaan välivuoden, sillä se olisi järjestetty ensi kesänä samana viikonloppuna Rockfestin kanssa. Ja jos "kaveritapahtumassa" soittaa muun muassa Rammstein niin siinä vaiheessa kovemmankin festarijärjestäjän puntit alkavat tutisemaan. No, odottakaamme South Parkin paluuta sitten kesällä 2018.

Mutta niin, se kesä-heinäkuun vaihde... Otetaanpa ensin esiin Guns N' Roses, joka saapuu Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistoon lauantaina 1. heinäkuuta. Gunnarit ovat toki vierailleet Suomessa viime vuosina, mutta tuolloin kyse on ollut enemmänkin "Axl Rose ja jotakin muita tyyppejä" -henkisistä tapahtumista. "Not In This Lifetime" -kiertue taas tuo maahan Axlin, Slashin ja Duffin, eli alkuperäisen GNR-yhtyeen ydinkolmikon. Toki myös kitaristi Izzy Stradlin ja rumpali Steven Adler kuuluivat originaalibändiin, mutta näköjään "kaikkea nyt ei vain voi saada".

Ja hyvinhän tämä lähes alkuperäinen GNR näyttää porukalle kelpaavan, sillä odotetulle Suomen-keikalle myytiin hetkessä 35 000 pääsylippua (ja lisää menee koko ajan). Myös muissa maissa menekki on ollut hurjaa ja kaikkiaan Euroopan-kiertueen konsertteihin kaupattiin melkein miljoona pääsylippua yhden vaivaisen vuorokauden aikana. Aikamoista, aikamoista!

Ensi vuoden huumaavin rockmusiikin täyteinen viikonloppu jo selvillä?

Gunnari-keikka on tietenkin hieno juttu, mutta saman viikonlopun aikana tapahtuu pikkuisen muutakin. Vielä hieman painavamman musisoinnin ystävät nimittäin suuntaavat Tuska-festivaalille, joka juhlii komeasti parikymppisiään aikavälillä 30.6.-2.7.

Tuska tarjoaa muun muassa seuraavat orkesterit: HIM, Suicidal Tendencies, Mayhem (plays "De Mysteriis Dom Sathanas"), Apocalyptica (plays Metallica), Electric Wizard, Dirkschneider (plays Accept), Wintersun, Avatarium, Anneke Van Giersbergen’s Vuur, Oranssi Pazuzu ja Battle Beast.

Lisäksi pelin on avannut samana viikonloppuna (29.6.-1.7.) järjestettävä Seinäjoen Provinssi, jonka rockaavammat avausnimet näyttävät seuraavilta: In Flames, Airbourne, Amaranthe, Children Of Bodom, The Hives, Turmion Kätilöt ja While She Sleeps.

Kun todetaan, että niin Provinssi kuin Tuskakin vahvistavat kattaustaan vielä usemman kerran tulevina kuukausina niin raskaan rock and rollin ystävän suusta pääsee lähinnä seuraavaa: huhhuh. HUHHUH!

Kategoriat: Timo Live musiikki

Tagit: GNR Guns N' Roses him keikat Live provinssi Provinssirock rammstein Rockfest tuska Tuska Open Air Metal Festival | Pysyvä linkki

Jaa tuote: