Slayer Repentless - Tähtien uudet kuviot

Slayer Repentless

Tom Arayan haastattelupäivänä sää on loistava – ja loistavalla tuulella on laulaja itsekin. Mies on jo antanut haastatteluja koko päivän, mutta yli viisikymppisen vokalistin kasvoilta ei ole luettavissa minkäänlaisia merkkejä väsymyksestä. Hän on iloinen siitä poikkeuksetta positiivisesta palautteesta, jota bändi on saanut uusimmasta "Repentless"-pitkäsoitostaan.

Se aggressiivisempi versio

"Äänitysten jälkeen en kuunnellut albumia vähään aikaan, mutta kun vihdoin laitoin sen CD-soittimeeni, tajusin levyn olevan todella hyvä." Mainitsen Arayalle, miten vaikuttunut olen hänen yhtyetovereidensa taituruudesta ja varsinkin hänen upeista laulusuorituksistaan. Siihen Araya vastaa: "Kunnia siitä kuuluu Terry Datelle. Äänitin aina pari ottoa tietystä osuudesta, jonka jälkeen kuuntelimme niitä ja kokeilimme erilaisia juttuja. Esimerkiksi biisistä 'Repentless' oli kaksi versiota. Terry kysyi, kumpaa käyttäisimme. Vastasin, että valitaan se aggressiivisempi versio. Terry virnisti ja sanoi, että olisi itsekin valinnut juuri sen." Slayer tietenkin tietää itse soundinsa parhaiten, mutta siitä huolimatta ulkopuolisen tuottajan mielipide on bändille todella tärkeä. "Bändin näkemys voi olla toisinaan liian puolueellinen. Tarvitaan ulkopuolinen henkilö, joka kuuntelee materiaalia puolueettomalla korvalla. Joku, joka pystyy antamaan materiaalista objektiivisen arvion. Terry oli siinä todella hyvä."

Päällikkö Kerryn päätös

Jo ennakkoon julkaistut biisit "Implode", "When The Stillness Comes" ja "Atrocity Vendor" äänitettiin albumille uudelleen, ja niissä on levyllä enemmän potkua. "Albumista haluttiin yhtenäinen. Ei olisi ollut hyvä, jos kolme biisiä olisi kuulostanut erilaiselta muihin verrattuna. Lisäksi biisit paranivat, kun äänitimme ne uudelleen." Tom kertoo myös, että yksi hänen suosikkibiiseistään ei päätynyt levylle. "Olisin ottanut sen mukaan, sillä mielestäni se on vahvempi kuin jotkut muut levyn biiseistä. Mutta Kerry käytti veto-oikeuttaan ja hylkäsi sen, mikä yllätti jopa Terryn. Katsotaan, mitä sille biisille tapahtuu..."

Vuosikaudet hississä

Slayer 2015 (c) Nuclear Blast

Kun juttelemme Jeff Hannemannin kuolemasta ja sen vaikutuksesta Tomin ja Kerryn väliseen kommunikointiin (joka ei ole aina ollut parhaalla mahdollisella tasolla), Tom käyttää osuvaa vertausta: "Tämä on ollut kuin vuosia kestävä hissimatka. Yhtäkkiä joku lähtee, ja juttelu alkaa. Muuten matka olisi pitkä ja yksinäinen." Jokin aika sitten rumpali Dave Lombardo jätti bändin jo kolmannen kerran. Siitä lähtien Slayerin riveissä ovat soittaneet Tom Araya, Kerry King, paluun tehnyt rumpali Paul Bostaph sekä Exodus-kitaristi Gary Holt. Tomin mielestä "tulokkaat" ovat arvokkaita palasia bändissä. "Molemmat ovat meille tuttuja. Slayer-fanit tietävät, että Paul on soittanut bändissämme ennenkin. Nyt hän on palannut riviin. Ja Gary on todella mahtava tyyppi, jonka seurassa on helppo olla. Juttelemme usein lapsistamme ja sen sellaisesta. Kyse ei ole ainoastaan siitä, että soitamme samassa bändissä. Gary on ystäväni."

Hyökkäys kahdella kitaralla

Slayer Repentless. Tilaa omasi ennakkoon EMP:ltä!

Varsinkin Paulin innokas osallistuminen kuuluu "Repentless"-albumilla. "Paul antoi kaikkensa. Hän on todella hyvä rumpali. Hänen osuutensa kuulostavat erittäin hyviltä ja ovat tärkeä osa uusissa biiseissä." Paul sai päästellä höyryjä etenkin "Pride In Prejudicessa", joka luotiin kokonaan studiossa. "Biisi alkaa todella pitkällä rumpusoololla, jossa kitara riffittelee mukana", selittää Araya nauraen. Gary ei ole vielä osallistunut sävellystyöhön, mutta hän soittaa levyllä muutamia sooloja. "Kerryn mielestä aika Garyn biisien mukaan ottamiseen ei ollut vielä kypsä, mutta hän halusi Garyn soittavan albumille sooloja. Niinpä Gary tuli studiolle päiväksi ja rykäisi kuusi sooloa. Bändimme hyökkää kahden kitaran voimin, joten yksi äijä ei voi äänittää biisiin kahta sooloa. Silloin tekisit ensin oman juttusi ja yrittäisit toisella kerralla teeskennellä olevasi joku muu."

Rubinin tyly tarjous

"Reign In Bloodin" jälkeen Slayeriin on toistuvasti yhdistetty Rick Rubinin nimi, mutta bändi on sanonut suoraan, ettei Rubin ole vuosikausiin vaikuttanut Slayerin tuotantoon. "Yhteistyömme Rubinin kanssa päättyi 'Seasons in the Abyss' -albumiin. Sen jälkeen puikoissa olemme olleet me ja useat muut tuottajat." Bändi kuitenkin halusi työskennellä Rubinin kanssa tuoreimmalla albumilla. "Lähetimme hänelle viestin ja kysyimme, halusiko hän tulla mukaan. Hänestä ei kuulunut mitään vähään aikaan. Sitten Rubin vastasi, että voisi tehdä kanssamme pari biisiä ja pyytää jotakuta muuta tuottamaan loput levystä." Slayer oli saanut tarjouksia muiltakin tunnetuilta tuottajilta, joten bändiin alentuvasti suhtautuneen Rubinin tarjous päätettiin hylätä. Slayer jätti entisen levy-yhtiönsä ja teki sopimuksen Nuclear Blastin kanssa. "Levy-yhtiö fanittaa meitä oikeasti. Sen näkee heidän silmistään. Ja se on mielettömän hienoa", Tom iloitsee.

Kategoriat: musiikki Vieraileva

Tagit: haastattelu kerry king nuclear blast repentless slayer Tom Araya trash metal | Pysyvä linkki

Jaa tuote: