Swallow The Sun palaa julkaisukantaan - luvassa on tripla-albumi!

Swallow The Sun 2015 (c) Century Media Records

Tätä uutista Swallow The Sunin ystävät ovat todellakin odottaneet: raskaissa tunnelmissa viihtyvän jyväskyläläisyhtyeen levytystauko päättyy ja näyttävästi päättyykin. Orkesterin edellinen kiekko "Emerald Forest And The Blackbird" ilmestyi talvella 2012, joten fanit ovat joutuneet "kärvistelemään" melkoisen pitkään ilman uutta STS-musiikkia.

No, nyt sitä on luvassa oikein kunnolla, sillä kitaristi Juha Raivion johtama sekstetti julkaisee marraskuun lopulla tripla-albumin, joka koostuu kolmesta hyvinkin erilaisesta pitkäsoitosta (HUOM! Uutuuslevy tulee pian ennakkomyyntiin EMP.fi-verkkokauppaan).

- Yksi levy soi Swallow The Sunin perinteitä kunnioittaen, toinen matkaa hitaan funeral doomin raskaaseen maailmaan ja kolmas tunnelmoi pääosin akustishenkisesti, sanoo Raivio.

Kolmen uuden levyn tekemisessä on äärimmäisen kova työ kenelle tahansa - niin myös yhtyeen pääsäveltäjälle Raiviolle kuin muullekin ryhmälle..

- Yöunet ovat jääneet melkoisen vähiin viime kuukausina, muusikko myöntää ja jatkaa samaan hengenvetoon: - Mutta nyt, albumien ollessa valmiita, on helppo hymyillä. Urakka oli todella uuvuttava, mutta saimmepahan aikaiseksi todella kovan kokonaisuuden!

Mutta että triplalevy... Onkohan mikään muu suomalainen yhtye julkaissut kolmea uutta studioalbumia samanaikaisesti?

- Itse asiassa tutkiskelin tätä asiaa jonkin veran, eikä ainakaan minun silmiini osunut tietoa yhdestäkään triplan julkaisseesta suomalaisryhmästä. Olemmeko ensimmäisiä? Toivottavasti! Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: death metal Juha Raivio melodinen doom metal STS swallow the sun tripla-albumi uutuuslevyt | Pysyvä linkki

Jaa tuote: