On humppamuoti vuoden kuumin uutuus

Kuuntelen monenlaista musiikkia, mutta lempibändeistäni yllättävän suuri osa on punk-bändejä. Ehkä lempparein näistä on Kumikameli, ja tietenkin tykkään myös Kumikamelin sivuprojektista Eläkeläisistä (jonka lasken humpasta huolimatta punkiksi). Kaikkihan tuntevat yhtyeen, ja jos eivät tunne, sietäisivät hävetä ja googlettaa, en ala sitä tässä selittämään. Eläkeläisten keikat ovat mahtavia, ja siksi käynkin niillä aina kun vain suinkaan kykenen. Nyt tällainen spektaakkeli järjestettiin lähellä kotikaupunkiani Turkua, joten hyppäsin ystävineni bussiin ja ajoimme kesäkauden avajaisiin Naantalin Kaivohuoneelle. Samalla kertasin tietoni käsitteestä humppamuoti.

Eläkeläiset Naantalin Kaivohuoneella ja tyylikästä humppakansaa

Eläkeläiset - maailman paras keikkabändi

Otsikko pitää paikkansa. Olen kiertänyt ympäri maailmaa ja kaikenlaisia keikkoja, mutta ikinä ei missään keikoilla ole niin hauskaa kuin Eläkeläisten keikoilla. Ihmiset ovat pukeutuneet hauskasti, kaikilla on hyvä meno ja porukka tanssii letkajenkkaa. Tosin nyt Naantalissa näin monta keikkapaitaa ja muuta humppasälää, mutta en niin montaa hyvinpukeutunutta ikäihmistä kuin olisin toivonut. Joko keikalle eivät löytäneet oikeat ihmiset tai sitten humppaajien pitää vähän skarpata!

Meidän porukkamme oli tietenkin tyylikkäinä. Olimme käyneet etsimässä kirpparilta sopivat humppa-asut. Tässä Neiti Kevät ja minä, valmiina humppaamaan. Keikan jälkeen juttelimme Onni Wariksen kanssa (mm. oksennuksenhajuisista hiuksistani, jos oikein muistan):

Eläkeläisten keikalle on pukukoodi. Vasemmalla Neiti Kevät ja Ruki, sitten vihainen punkkuhuuli-Ruki Naantalin satamassa ja alhaalla Ruki ja Onni Waris.

Humppamuoti

Minun oli tarkoitus näyttää keikalla vanhalta papalta, mutta jotenkin vaan kuumuuteni paistoi läpi jopa tuon liian suuren ja vanhan pappapuvun. Tästä keksinkin ottaa inspiraatioita Eläkeläisistä ja eläkeläisistä pukeutumiseeni! Ikäihmisiä kunnioitetaan muutenkin ihan liian vähän. Jo muinaiset Eläkeläisetkinhän tiesivät, että humppamuoti on vuoden kuumin uutuus.

https://www.youtube.com/watch?v=2RbnwoAWcM4

On humppamuoti vuoden kuumin uutuus

arki juhlaksi hetkessä muuttuu

Eläkeläiset - Humppamuoti

Koska en ihan vielä ole jäämässä eläkkeelle, ikävä kyllä, en pukeutunut pelkästään beigeen ja harmaaseen, kuten Humppamuodissa opastetaan. Nappinikaan eivät ole puuta, vaan muovia, mutta ajatus on tärkein. Vedin siis jalkaani Voodoo Vixenin kukonaskelkuvioiset shortsit ja niskaani mummon pitsiverhoja muistuttavan kaavun.

Jotta asuni ei tosiaan olisi liian torimummo, vedin överiksi goottivaikutteiden kanssa. Iron fistin läpinäkyvä luurankotoppi ja Demonian kiilakorot toimivat tähän tarkoitukseen just eikä melkein. Tyyli-inspiraatiolleni omistautuneena solmin ensin kravatin kaulaani, mutta hetken mietittyäni vaihdoin sen sittenkin tähän Wildcatin kaulakoruun - siinä on juuri sopivan pituinen ketju pidettäväksi kauluksen kanssa. Aika hauskan näköinen, vaikka itse sanonkin. Huomasin muuten, että aika monessa paikassa näkyy koruja, joissa tapahtuu hirveästi kaikkea. Olen näkevinäni tässä vähän jotakin tribal-henkeäkin jopa.

Ei heti arvaisi, että tämän asun inspiraationa on Eläkeläiset

Olen käyttänyt näitä kenkiä joka päivä siitä asti, kun EMP:n paketti tuli tiistaina. Kengät ovat aivan ihanat! Hyvät jalkaan ja sopivat kävelemiseen. Bonusta korkeasta korosta - rakastan olla muiden yläpuolella, mutta mukavasti. Ketjut hiukan kilisevät, kun askellan menemään, mutta ei se minua haittaa. Kuulostan vähän länkkäriltä. Ketjut (katso kuva asun yksityiskohdista) saa kuitenkin pois, jos siltä tuntuu.

Aurinko, pahin viholliseni (katso aina kesäisin ilmestyvää viharyppyäni)

Kengistä tilasin koon 40, sillä muistelin Demonian kenkien olevan aika pientä kokoa. Olin väärässä, mutta kyllä tällä yhtä kokoa isommalla vielä kävelee. Kannattaa kuitenkin tilata oma koko, jos näitä havittelee. Tilasin sekä topista että shortseista koon XL, sillä boobsini aiheuttavat helposti nappien ratkeamista ja reisilläni on mahtumisongelma shortsien kanssa - shortsien vika. Molemmat ovat vähän liian isot, mutta paidan väljyys on vain hyvä tämäntyylisen paidan kanssa. Shortseja voisin ottaa vähän sisään - jos aiotte tilata ne, tilatkaa vain oma koko. Myös niiden taskut kannattaa ommella kiinni, koska muuten ne pullottavat, mikä ei ole mukava juttu korkeavyötäröisissä housuissa.

Humppamuoti + kesägootti = ei liian synkkä, mutta ei liian kepeäkään

Tukkani on nykyään vihreä, ja siihen sopivat täydellisesti tummanlilat huulet. Olen ehkä liikaakin lilannut huuliani ja alan pikkuhiljaa muuttua gootiksi. Toisaalta taas monilla mummoillakin on lilaa huulipunaa, joten kai sekin meni ihan nappiin. Rajaukset olen tehnyt mustalla luomivärillä. Se on kivaa vaihtelua eyelinerille.

Humppamuoti ei koskaan petä ja humpalla ei voi mennä pieleen. Vaikka välttämättä toki asustani ei arvaisikaan, mikä sen inspiraationa on ollut, mitä väliä - pääasia on tyylikäs lopputulos. Nyt lopetan mummoilun tietokoneen ääressä ja lähden juhlimaan viimeistä vappuani opiskelijana. Siman kera.

 

Kategoriat: Ruki

Tagit: demonia elaekelaeiset goottihenkinen humppa Iron fist kaulakoru keikat kengaet kiilakorot korkokengaet Korut meikkivinkit shortsit tuotteet Voodoo Vixen wildcat | Pysyvä linkki

Jaa tuote: