Muuri on murrettu - Attack On Titan kakkoskausi

Attack On Titan, tietäjien kesken Shingeki No Kyojin ja huonosti suomennettuna Titaanien Sota, on loistava manga, josta on väännetty todella loistava anime. Juuri animeversio toi sarjan isojen massojen tietoisuuteen keväällä 2013, kun brutaali ja ahdistava sarja sekoitti likipitäen koko internetin. 25 jakson mittainen ykköskausi nostettiin välittömästi kaikkien aikojen parhaimpien animesarjojen joukkoon, ja toista kautta mallailtiin heti seuraavalle keväälle. Toisin kuitenkin kävi ja kakkoskautta saatiin todellisuudessa odottaa neljä pitkää vuotta, eivätkä täytteeksi ilmestyneet japanilaiset live-action elokuvat juuri mieltä ylentäneet. Monen usko ehti jo loppua, mutta nyt, hyvät naiset, herrat ja titaanit, huhtikuussa 2017 Attack On Titan toinen tuotantokausi on toden totta alkanut!

Jos neljässä vuodessa on unohtunut, niin tästä voi kerrata hahmojen nimiä! Attack On Titan - hahmojuliste

Attack On Titan - oli synkkä ja myrskyinen yö

Attack On Titan viehätti animen ystävät ja vähän muitakin omalla persoonallisuudellaan, häikäilemättömyydellään ja arvaamattomuudellaan. Lähestulkoon Game Of Thrones - tason hahmoihin tutustuttaminen ja sitten vaivihkaa tappaminen sarjassa aiheuttivat katsojassa ahdistusta ja laidasta laitaan heittelehteviä tunteita. Titaanien yksinkertainen ulkomuoto, vähän liian ihmismäiset piireet ja kestohymy ovat paljon hirvittävämpiä, kuin jo puhkikulutetut demonit tai zombiet. 3D manööveri - kalusto on kaikkea sitä mistä Spider-Man fanit ovat aina haaveilleet, ja kaikessa steampunkkiudessaankin jokseenkin uskottava keksintö. Persoonalliset ja jämäkkään saksalaiseen tyyliin nimetyt hahmot kantavat tarinaa eteenpäin, ja jakavat katsojan kanssa kaikki ne toivon, epätoivon, sitten taas toivon ja sitten kerta kaikkisen epätoivon tunteet. Ja tarina on vasta alkanut. Ensimmäisellä kaudella saatiin tietää että titaanit on mulkkuja / Eren tappaa / Levi tappaa / ihmiset on mulkkuja... Oikeastaan, jos et ihan muista, mitä eka tuottiksella tapahtui, tai haluat muuten vain fiilistellä (tai nauraa) ole hyvä ja kertaa tästä hulvattomasta videosta:

 

https://www.youtube.com/watch?v=VXCaPR0exE8

 

Mitä nyt?

Mitä uudelta kaudelta on sitten lupa odottaa? Mangaa lukeneet varmaan jo kihisevät, ja me tietämättömät animen katsojat joudumme vain paljastamaan palapeliä 20 minuuttia / viikko. Varmasti luvassa on ainakin Erenin raivoa, Mikasan dominointia taistelukentällä, Arminin taktikointia (ja uikutusta) sekä runsaasti kuolemaa. Titaaneista opimme koko ajan lisää, ja salaisuudet alkavat paljastua. Kaikki vaikuttaa täydelliseltä, kuin olisi sata vuotta kyhjötetty muurien sisällä turvassa. Kaikkein surullisinta olisi nähdä muurin murtuvan ja tämän loistavan sarjan tekevän "Lostit" menemällä niin hulluille poluille, että itse artistkin katoaa juonikuvioiden viidakkoon. Todellisuudessa meille riittää, jos titaanit ovat älyttömän ylivoimasia, mutta pieni ja sisukas ihmiskunta keksii keinot voittaa ne eeppisessä lopputaistelussa, asteen verran perinteistä shounen-sankaria häiriintyneemmän päähenkilömme Erenin johdolla. Talvisodan henki, Tali-Ihantala jne. Sitä ennen saamme varmasti ahdistua ja pelästyä vielä monta kertaa, ja yöunet voi suosiolla unohtaa. Kohtahan on taas neljä vuotta aikaa nukkua ennen seuraavaa tuotantokautta!

 
Pysy muurien sisällä! - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: anime Armin attack on titan Eren GoT LEFFAT, TV & PELIT Levi manga mikasa shingeki no kyojin Titaanien Sota titaanit | Pysyvä linkki

Jaa tuote: