Kun PSN - tili kaapataan

Tämä on karu tositarina tavallisen bloggaajan tavallisesta elämästä. Eräänä tavallisena maanantaipäivänä, kesken mitä kiihkeimmän FIFA17 - session, sain sähköpostin, jossa mainittiin PlayStation Network - sisäänkirjautumistietojen muuttuneen. Vain hetkeä myöhemmin PS4 ilmoitti, että pelit olivat nyt tässä ja heitti minut tökerösti ulos omalta laitteeltani, eikä päästänyt enää kirjautumaan sisään. Ensimmäisenä iski tietysti paniikki: Mitä teen loppupäivän? Pitääkö minun soittaa johonkin tästä? Vasta miedohkon alkujärkytyksen jälkeen ymmärsin tilanteen vakavuuden: Ilman PSN - tiliä, ei Pleikkarilla voi katsoa edes Netflixiä. Elämäni sisältö alkoi kaventua todenteolla. Laitoin hätäviestiä PlayStationin asiakaspalveluun, joka ilmoitti, että palvelussa on ruuhkaa, joten käsittely VOI kestää. Kylmä hiki virtasi otsallani ja sielussani. Olo oli kuin Five Nights at Freddy's pelissä, jossa joka puolella vaanivat tilinsieppaajat ja hirviöt, ja taskulamppuni patterit ovat ehtymässä. Miten tästä selvitään?

En sano, että tämä on mottoni, mutta hyvin olen tätä noudattanut. PlayStation - muki

Mietin usein missä olet, PSN. Oletko turvassa? Oletko yksinäinen?

Lähdin reippaasti hakemaan vertaistukea ja selviytymisvinkkejä eri foorumeilta, joita lukiessani tajusin myös siirtää oikeat rahani turvaan toiselle tilille. Olihan PS Storeen kytketty käyttötilini (toki erillisen salasanan takana, mutta tässä vaiheessa luottamukseni salasanoihin oli iäksi mennyt). Muistelin myös haikeudella sitä 20€, joka minulta jäi PS Storen lompakkoon. Joku varmaan ostaa sillä rahalla Fifa-pointseja tai Overwatch - skinejä ja myy ne eniten tarjoavalle hämärillä sivukujilla. Päätin paeta kaoottista tilannetta, kuten yleensäkin: Pelaamalla. Onhan minulla useitakin pelejä ihan fyysisessä muodossa, kuten Battlefield 1. Ainiin, ilman PSN-tunnuksia, en voi pelata onlinessa, eli koko pelissä ei ole mitään järkeä (yksinpelikampanja on jo tahkottu, eikä varsinaisesti sisällä uudelleenpeluuarvoa). Fallout 4 taas tekisi minulle, kuten hakkeri tililleni: Kaappaisi toistaiseksi tuntemattomaksi ajaksi. Oli katsottava Sony-laatikon ulkopuolelle: Nintendo Wii U ja Bayonetta tarjosivat hetkellisen helpotuksen. Yhtäkkiä miltei rompuilta tuntuneet levyllä olevat pelit koteloineen muuttuivat hetkessä tilaa vievistä pölynkerääjistä hengenpelastajaksi. Kyllähän peli tuntuu enemmän peliltä, kun se on kotelossa ja käsinkosketeltavissa. Mutta kun se on niin näppärää vaihtaa peliä vain langattoman ohjaimen kautta. Ah, sohva, miksi koskaan nousisin päältäsi.

Minä tarvitsen tämän paidan, ja se tarvitsee minut. Video Games - t-paita

Jokaisella tarinalla on loppunsa, paitsi Päättymättömällä Tarinalla

Koska olen tässä nyt kirjoittamassa aiheesta, voinee arvata, että tarinalla oli onnellinen loppu. Alle 24 tuntia kaappauksesta, terroriteosta, julmasta vääryydestä ja synnistä, sain asiakaspalvelusta sähköpostin, jossa todettiin minua kaltoin kohdeltaneen, ja tunnukset palautettiin haltuuni. Samalla tuupattiin hellästi kaksivaiheisen varmistuksen suuntaan, jonka tein valehtelematta minuutissa tuon sähköpostin saatuani. Tämä kammottava kokemus opetti minulle paljon: Hakkerointia oikeasti tapahtuu, ovelatkin salasanat ovat oikeasti murrettavissa, PSN - tili on kaikki kaikessa, mutta fyysiset pelit ovat korvaamattomia ja PSN-tilin hakkerointi ei ole "oikeiden aikuisten" mielestä veret seisauttava ongelma. Nyt kaikki on hyvin ja aloitin Dishonored - läpipeluun purkaakseni vihani, mutta minulla on vain yksi asia sanottavanani: Laita hyvä ihminen se kaksivaiheinen varmistus päälle. Se ei vie paljoa aikaa eikä vaivaa, mutta suojelee sinua ja rakkaita digitaalisia sisältöjäsi. Sillä tosielämän Watch Dogs ei ole kivaa, varsinkaan kun et itse ole pelaajan roolissa.

Cover your tracks, protect your path - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: LEFFAT, TV & PELIT nintendo playstation PlayStation Network PS4 PSN Sony Wii U | Pysyvä linkki

Jaa tuote: