Lemmikkien Salainen Elämä - missä olen nähnyt tämän aiemmin?

Oletko koskaan miettinyt, mitä lemmikkisi tekee ollessasi töissä? En minäkään, ja siksi on tehty animaatioelokuva Lemmikkien Salainen Elämä! Illumination Entertainment, sama firma, joka meidän kaikkien siunaukseksi loi Kätyrit (Minionit), tuo nyt kerralla paljon söpöjä karvakasoja valkokankaille. Leffa on menestynyt erittäin hyvin, itseasiassa paremmin kuin yksikään muu animaatio, joka ei ole mitään seuraavista: Pixar, Disney tai jatko-osa. Mutta miksi Toy Story nousee jatkuvasti esille tästä elokuvasta puhuttaessa?

Pupusi suunnittelee maailmanvalloitusta. Ole varovainen. Lemmikkien Salainen Elämä - juliste

Lemmikkien Salainen Elämä on tuttu tarina

Lemmikkien Salainen Elämä kertoo Max nimisestä terrieristä, joka elää kissanpäiviä omistajansa kanssa. Koiran elämä saa kuitenkin rujon käänteen, kun tämän omistaja hommaa uuden koiran, Duken. Max pelkää menettävänsä asemansa (ja osin sen jo menettääkin) joten eroonhan uudesta tulokkaasta on hankkiuduttava. Keskinäisen kinastelun ja erinäisten surkeiden sattumusten kautta he päätyvät kahdestaan eri puolelle kaupunkia,mm. todella pahan pupun luo. Heidän on pakko tehdä yhteistyötä selvitäkseen takaisin kotiin. Myös joukko ystäviä kotopuolesta lähtee matkaamaan pelastaakseen heidät. Kuulostaako tutulta? Kyllä. Toy Story - Leluelämää tuli ensi-iltaan 20 vuotta sitten. Siinä Woody saa Buzz Lightyearista haastajan ja yrittäessään hankkiutua tästä eroon, joutuu tämän kanssa pinhuusiin. Lemmikkien Salainen Elämä seuraa Toy Storyn juonta ja käänteitä hämmentävän tarkasti, sillä erotuksella, että tässä hajotetaan samalla puoli New Yorkia. Ja tässä on pahispupu.

Joitakin hahmoja ei vaivauduttu muokkaamaan lainkaan. "Ei sitä kukaan huomaa!"

 

Animaatio siinä missä muutkin - pupusta plussaa

Joku vanha viisas sanoi joskus, ettei hyvää kannata muuttaa. Pyöräkin keksitään vähän väliä uudelleen, joten miksipä ei. Lemmikkien Salainen Elämä on viihdyttävä, toiminnallinen animaatioelokuva, jossa söpöt eläimet tekevät hurjia asioita. Välillä nähdään vähän vähemmänkin yleisesti söpöksi tunnustettuja lemmikkejä, kuten käärmeitä ja hämähäkkejä (joita ei tietenkään esitetä söpöinä ja ystävällisinä, vaan lapsia pelotellaan näillä "hirviöillä", ja aiheutetaan K7 leima elokuvalle) ja ruutuun pääsee jopa urbaanilegenda Manhattanin viemäreiden alligaattoreista. Niin paljon (hukattua) potentiaalia pienelle Turtles - cameolle. Hahmot ovat ihan kiinnostavia ja välillä hauskojakin, ainakin pahispupu Lumipallo (dubatussa versiossa Roope Salminen, omg), joka on kieroutunut ja oikeasti moniulotteinen.  Jos traileri ei vakuuttanut, ei leffaa voi suositella, koska siihenhän ne parhaat jutut oli ladattu ja loppu on lähinnä lapsille sopivan kevyttä kasvukertomusta. Parit naurut ja kotiin miettien, kuka korvaa autosi jos se hajoaa kun "pupu ajaa pakulla kylkeen". Lähtiessä vedetään lippaan Rickyn muistolle.

Hän aikoo valloittaa maailman ja tappaa meidät kaikki. Hän on hurja. Lumipallo - FunkoPop figuuri

Ps: Wilhelm - huuto bongattu elokuvasta! Se on aina huomionarvoinen seikka ja kertoo, että ainakin joku tuotantotiimissä on elokuvansa katsonut.

Pysy kanavalla! - Teemu Michael
 

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: disney Duke funkopop itse ilkimys kaetyrit LEFFAT, TV & PELIT Lemmikkien Salainen Elaemae Lumipallo Max Minions Pixar pupu The Secret Life of Pets wilhelm scream | Pysyvä linkki

Jaa tuote: