Netflix v Viaplay v HBO Nordic - suuri sarjavertailu

Kuka enää katselee televisiota? Yllättävän moni, mutta nuoremmalle sukupolvelle on yhä kasvavissa määrin itsestäänselvää, että suoratoistopalvelut kuten Netflix, Viaplay ja HBO Nordic saavat osakseen useita kertoja enemmän katselutunteja, kuin perinteiset tv-kanavat. Alkuun nämä palvelut tähtäsivät pitkälti korvaamaan leffavuokraamot (rip), mutta tätä nykyä tuntuu laadukkailla sarjoilla olevan vielä enemmän kysyntää. "Binge-watching" eli samalta istumalta kokonaisen tuotantokauden, tai jopa koko sarjan ahmiminen on yleinen harrastus, eikai kukaan enää jaksa vaivaantua aina samana päivänä samaan aikaan tv:n ääreen. TV-sarjojen ystäville tämä on hienoa aikaa olla elossa, mutta jokaisen eri palvelun ylläpitäminen tulee kalliiksi. Lisäksi alati kasvavan valikoiman edessä menettää helposti hajun siitä, mikä sarja majailee minkäkin palvelun pölyisessä tietokannassa. Siksi päätin (itse kaikkien näiden tilaajana) ojentaa auttavan käteni, ja listata tähän suuren joukon eri huippusarjoja, ja mistä niitä näkee!  
Picture: www.freeimages.com

Joten eikun kaukosäädin kouraan ja numeroita painelemaan! EMP on kanava 666.

Ruuhkasarjat, eli Frendit ja muut kuluneet naamat

Tuntuuko joskus siltä, että aina nämä samat sarjat näissä kaikissa palveluissa? Tuo tunne on täysin perusteltu, sillä muutama sarja tosiaan ilmeisesti myy itseään melkoiseen pilkkahintaan, ja löytyy useammasta palvelusta. Ehkä et ole katsonut riittävästi Frendien uusintoja jokaiselta tv-kanavalta jokaisena arki-iltana? Tai mieltäsi kutkuttaa uudempi versio samasta aiheesta, eli How I Met Your Mother? Vaihtoehtoisesti voit seurata, kuinka Michael Scofield karkaa vankilasta (Pako), tai Jack Bauer pelastaa maailman (24). Kaikki nämä sarjat löytyvät sekä Netflixistä, että Viaplaysta. Ehkä Chandlerin ja Rossin naama ärsyttääkin jo niin paljon, että haluat vain katsella, kuinka Dexter tappaa tai lähteä mustapurjeisten merirosvojen matkaan (Black Sails)?  Netlix ja HBO Nordic. Vai vihaatko kaikkia näitä, ja elämää ylipäätään, ja tahdot vain hakkeroida maailman nurin? Mr. Robot, sekä Viapalyssa, että HBO Nordicilla. On jotenkin outoa, että joitain sarjoja löytyy useammasa palvelusta, mutta toisaalta, mitään ei löydy kaikista kolmesta. Kuluttajallehan tämä on hyvä: Olisi nihkeää hankkia jokaista sarjaa varten oma palvelunsa. Mutta näillä sarjoilla ei vielä erotuta: Varsinaiset timantit ovat muualla.

Saammeko esitellä: Maailman simppelein funko, Elliot! Elliot - funkopop

HBO Nordic on aikuisille, ja vain aikuisille

HBO Nordic on näistä kolmesta helpoiten profiloitavissa. Palvelusta löytyy totta kai HBO:n omat huippusarjat, kuten juuri uuden kauden kimpussa painiva Game Of Thrones (jota ei voi hehkuttaa liikaa), vasta alkanut kriitikoiden ylistämä Westworld ja vamppyyrien ystäville True Blood. Nordicista löytyvät muut kuin HBO:n omat sarjat ovat tyyliltään hyvin samanlaisia: synkähköjä aikuisten sarjoja. Yksi isoimmista syistä palvelun tilaamiselle on varmasti legendaarinen Twin Peaks, jota ei muualta juuri löydy ja etenkin Twin Peaks: The Return, josta ilmestyy uusi jakso Game Of Thronesin kanssa maanantaisin. Lisäksi löytyy mm. Walking Dead - spinoff Fear the Walking Dead, naisvetoinen Supergirl ja palkittu minidraamasarja Big Little Lies. Komediapuoltakin on tarjolla, joskin niissä liikutaan aikalailla musta huumori edellä. Frendit ja HIMYMit loistavat (onneksi) poissaolollaan. Jostain syystä alkuperäinen syyni hankkia HBO, eli Vikings, on poistunut valikoimasta kirjoitushetkellä.

Kenties Game of Thronesin uusi kausi tai Twin Peaksin paluu oli liian kova kolaus sarjan kunnialle. Vikings Honor - t-paita

Viaplay - jalkapallon lisukkeena herkullinen kattaus

Vahvasti urheiluun keskittyneen Viasatin oma Viaplay oli Netflixin ensimmäinen todellinen haastaja. Itselleni todella kovan jalkapallokattauksen kylkiäisenä tuleva sarjapuoli tuntuu ikään kuin bonukselta: Niille päiville, kun futista ei tule. Syvempi tarkastelu kuitenkin osoittaa, että sisältöön on panostettu. Muutamien Netflixin kanssa jaettujen sarjojen lisäksi Viaplaysta löytyy pari todella kovaa nimeä. Yliluonnollisuuksia metsästävät veljekset Dean & Sam pörräävät Viaplayssa 10 Supernatural tuotantokauden verran (kyllä, niitä kausia on enemmänkin). Tohtori House parantaa ihmisiä ylimielisyydellä, ja Salaiset Kansiot avataan yleisölle. Rääväsuiden asuttama pikkukylä South Park vaihtuu parilla klikkauksella Once Upon A Timen Storybrookeen. Itse The Walking Dead löytyy myös valikoimasta, mutta ikävästi vain 5 kauden verran. Nostettakoon vielä todella kattavalta "lasten" puolelta Avatar: The Last Air Bender, jota suosittelen varauksetta kaikille, joita ei hävetä katsoa piirrettyjä.

 

Tässä vielä reppu, jossa on Samin ja Deanin naamoja vuosien varrelta. Koska tätä juuri kaipasit elämääsi. Supernatural - reppu

Netflix, tuo suoratoistopalveluiden Neuvostoliitto

Se suuri ja mahtava. Netflixin vaikutusvallasta kertoo sen saavuttama status, jollainen vastaava löytyy esimerkiksi Floralta ja Fairylta. Eli kuten kaikki levite on flooraa, niin ihan sama mitä palvelua yksilö käyttää, niin hän voi sanoa "kattelin Netflixiä" tai "Netflix & chill". Netflix oli ensimmäisenä apajilla ja toteutti markkinointiaan loistavasti. Sen sarja - ja leffatarjonta on yhä edelleen huomattavasti laajempi kuin kilpailijoilla. Yksi asia kuitenkin erottaa Netflixin kauas kilpailijoistaan: Sen itsensä tuottamat sarjat. Netflixistä löytyy jo niin monta laadukasta Netflix Originals - sarjaa, että niillä voisi jo miltei palvelua pyörittää. Muutamia mainitakseni huikea nostalgiakauhutrippi Stranger Things, politiikkakieroilu  House of Cards,  "läpimurto",  eli naistenvankilasta kertova Orange Is The New Black, Kolumbian tosielämän huumekartelliin kietoutuva Narcos, Marvelin Daredevil ja Luke Cage, ja uusimpana tulokkaana klassikkopeleihin perustuva animaatio Castlevania. Ja koska pelkästään omilla sarjoilla ei haluta porskuttaa, nii lisätään tähän vielä muutama "pieni" hittisarja, kuten Uusi Sherlock, Breaking Bad, Sons of Anarchy ja Rick & Morty.

 

"Solen mie kö koputtaa" kuuluu suora suomennos. Breaking Bad - ovimatto

 

Originaalit sarjat jyräävät myös tulevaisuudessa

Ei liene epäselvää, minkä palvelun dynastiaa eletään. Silti jokaisella palvelulla on paikkansa, ja kunhan Viaplay saa tehtyä ensimmäisen todellisen Viaplay Original hittisarjansa, kilpailu kiristyy entisestään. HBO:lla on jo selkeä paikkansa muutamalla laadukkaalla sarjalla, ja näin Game of Thronesin uuden kauden aikaan uskon, että se on kenties se tilatuin palvelu. Mikä parasta, markkinoille on tunkua, kun uusia, "kotimaisia" palveluita puskee sisään: esimerkkinä C More ja Elisa Viihde. Puhumattakaan Amazonista. Kun Netflix ei ilmeisesti aio jäädä laakereilleen lepäämään ja nauttimaan ylivallasta, voi sen sanoa suoraan: Kyllä televisiosarjojen ystävää hellitään. Sohvaperunakuluttajalla ei ole koskaan ollut näin hyvät oltavat.

 
"HBO & chill" ei vain kuulosta oikealta - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Black Sails Breaking Bad Dexter Frendit Game Of Thrones HBO HBO Nordic HIMYM LEFFAT, TV & PELIT Mr.Robot Netflix Stranger Things supernatural The Walking Dead True Blood Twin Peaks Viaplay vikings | Pysyvä linkki

Jaa tuote: