Onneksi Game of Thrones loppuu

On jälleen sen aika, tosin tällä kertaa siinä kului hieman kauemmin kuin yleensä. Talvi on tulossa, vaikkakin se on kuulema jo päällä tällä kaudella. Game of Thrones palaa yli vuoden tauon jälkeen seitsemännen tuotantokauden merkeissä. Joskus tuntuu, että koko internet on yhtä GoT - hehkutusta, ja minä muiden tapaan odotan uusia jaksoja, kuin Suomen kesää. Eli odotan, kunnes huomaan sen jo päättyneen. Game of Thrones on sellainen sarja, jossa jakson puolivälissä voi tuulettaa, että vielä on puolikas jakso jäljellä. Pian alkuinnostuksen jälkeen alkaa jo valmiiksi vähän ahdistaa: Kohta kausi loppuu johonkin älyttömään cliffhangeriin ja joudutaan taas 1-2 vuotta odottamaan jatkoa. Helpottava on tieto siitä, että tämä joudutaan kokemaan enää kertaalleen, sillä tämän kauden jälkeen jäljellä on vain viimeinen, kaiken lopettava päätöskausi. Ja hyvä niin.

Game Of Thrones - palapeli alkaa viimein olla valmis. Meno on ollut välillä melko päätöntä, vai mitä Ned?

Shitstorm is coming

Game of Thrones etenee vääjäämättä kohti loppuaan. Sarja perustuu hyvin pitkälti odottamiselle: Olemme odottaneet, että lohikäärmeet ilmestyvät, että lohikäärme nähdään tositoimissa, ja että lohikäärmeet tulevat Westerosiin. Siinä ohella ollaan seurattu, miten tavalliset kuolevaiset käyttävät aikansa odotellessaan lohikäärmeiden ylivaltaa. Nyt se aika on käsillä, sillä Daeneryksen Suuri Seikkailu eri mantereella ei enää oikeastaan liiemmin kiinnosta. Kansa myös vaatii, että kuuden vuoden "Winter is coming" hokemisen jälkeen se talvi oikeasti tulee, joten uuden kauden tunnuslause on "Winter has come". Aivan yhtä hyvä olisi ollut "Shit gets real". Toki suurin syy sarjan ajautumiseen kohti ultimaattista loppua on se, että lähdemateriaali on loppu. George R.R Martin on työstänyt sarjan uusinta kirjaa jo kuusi vuotta, eikä vaikuta siltä, että julkaisuikkuna olisi lähestymässä kovinkaan äkkiä.

Vaikka seiskakausi repeäisi kuinka eeppiseksi, pyydän: Älä osta syksyllä koulun aloittavalle ekaluokkalaiselle reppua, jossa lukee "Fire and blood". GoT - reppu

Game of Thrones Special Episode: Cersei vs Sansa! Ultimate hot cooking battle go!

Voisihan Game of Thrones jatkua loputtomiinkin. Animessa "fillerit" eli täytejaksot, joita tv-tiimi vääntää kun lähdemateriaalia (=mangaa) ei ole vielä julkaistu, ovat hyvinkin tuttua kauraa. Tuotantotiimi voisi kirjoittaa pari-kolme tuotantokautta tyhjänpäiväisiä miekkatappeluita, olla tappamatta yhtään tärkeää hahmoa ja tuoda uusia, hassusti nimettyjä sukuja mukaan peliin sillä välin, kun George R.R. Martin pähkäilee kirjasarjansa seuraavan teoksen kanssa vielä muutaman vuoden. Kukapa ei haluaisi nähdä vaikkapa Ned Starkin nuoruusvuosien seikkailuja, kun hän opettelee miekkailemaan, saa uudeksi ystäväkseen suuren tryffelisuvun nuorimmaisen, Filip Truffenin ja oppii tärkeän läksyn nöyryydestä. Tai kun koko porukka päättää ottaa sotimisesta lomaa, ja suunnata rannalle. Totta kai osa fillerihahmoista olisi vieläpä tuotantoyhtiölle niin rakkaita, että ne otettaisiin lopulta väkisin mukaan myös varsinaiseen materiaaliin. Myönnä pois, katsoisit.

En sano, että Tyrion olisi Game Of Thrones hahmoista paras, mutta onhan se.

Entä miten toimisi kokonainen kausi Tyrionia juomassa ja tietämässä asioita? Oikeastaan, kyllä kiitos. Tyrion - t-paita

Jäitä hattuun ja muurille?

Pitäisikö Game of Thrones sitten laittaa jäihin, kunnes kirjailija saa teoksensa valmiiksi, ja sarjalle saadaan tämän tarkoittama lopputulos? Ei missään tapauksessa. Sarja on tiedettävästi jo ottanut jonkin verran vapauksia suhteessa alkuperäisteoksiin (osa pakotettuja, osa ei). George R. R. Martin aikoo tehdä sarjaan vielä kaksi kirjaa, ja edellisen valmistumiseen meni kuusi vuotta. Sen julkaisusta on nyt kuusi vuotta. Samana vuonna alkoi myös tv-sarja, ja silloin varmasti tuntui, että George ehtisi saada sarjan valmiiksi, mutta vuosi vuodelta usko hiipuu. Jokainen George R. R. Martinin tai yhdenkin Game of Thrones - jakson nähnyt tietää, että miehen ajatusmaailmaan voidaan suhtautua hieman ennakkoluuloisesti. Kenties tv-sarjan järjetön suosio on luonut miehelle sellaiset paineet, ettei mikään loppuratkaisu enää tyydytä. Ehkä hän on rakastunut jo hahmoihin niin, ettei raski tappaa enää ketään. Tai ehkä hän luovuttaa ja tappaa kaikki. Ehkä hän ei ole vielä saanut kirjoitettua sivuakaan, vaan hänen takapihaltaan löytyy hylättyjen paperiarkkien hautausmaa. Tehtävä ei missään nimessä ole helppo, ja vaikka George hyvän lopetuksen vielä puristaisikin, sarja jatkuisi aikaisintaan 2019, ja päättyisi kenties 2029, pitäen välissä viisi vuotta taukoa.

"You know nothing Jon Snow", kihisi George R. R. Martin ja repi luonnoksen silpuksi. Jon Snow - FunkoPop!

In the TV business, you win or you die

Tärkeintä on, että sarja loppuu vielä, kun se on voitolla. Onhan mahdollista, että Game of Thrones saa samankaltaisen lopun kuin vaikkapa How I Met Your Mother, joka yritti niin kovasti tyydyttää kaikkia, että se ei tyydyttänyt ketään. Ehkä viimeisellä kaudella marssitetaan esiin Neuvostoliiton tyylisesti sotakäyttöön koulutettuja hirviä. Mielestäni tämä kaikkien aikojen paras tv-sarja ansaitsee kuitenkin päättyä samoissa merkeissä, kuin alkoikin. Loisteliaana, brutaalina ja erilaisena, kuin mitä aiemmin on totuttu näkemään. Sitä se on ollut tähän asti, joten pidettäköön siitä huolta loppuun asti. Luotan HBO:n osaavaan henkilökuntaan, ja uskon, että tämä kausi tulee olemaan loistelias pohjustus sille eeppiselle paskamyrskylle, mitä ikinä viimeisellä kaudella tuleekaan tapahtumaan. Tiedän heidän onnistuneen, kun jakson päätteeksi jään tuijottamaan mustaa ruutua ja mietin itsekseni "mitä helvettiä juuri tapahtui?".

 
Tulkoon talvi - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Cersei daenerys Game Of Thrones George R.R. Martin GoT LEFFAT, TV & PELIT Ned Stark sansa Tyrion westeros | Pysyvä linkki

Jaa tuote: