Minä valitsen sinut, Pokémon!

Tämä ei suinkaan ollut rakkaudentunnustus, eikä kosinta ensinkään, vaan tiukkaa asiaa: Ensimmäisten Pokémon – pelien julkaisusta tuli nimittäin helmikuussa kuluneeksi 20 vuotta, ja sarja rullaa ja voi hyvin edelleen. Saa olon tuntumaan aika vanhalta, eikö?

Ehkä fyysisesti. I Choose You - paita                                 Lumipallo, matkaan! Pokéball - cap

Itse olen juuri sen ikäinen, että olen tavallaan kehittynyt samaan rytmiin Pokémonin kanssa. Ensimmäisten pelien ilmestymisen aikaan olin pieni ja hieman kömpelö, eikä maailmankuvani kattanut edes kokonaista Kantoa. 150 tuntui lukuna absurdilta ja keräämiseen menisi varmasti ikuisuus. Ajan myötä olen kuitenkin kasvanut, kuten ympäröivä maailmakin. Persoonani on myös hioutunut ja saanut väriä. Olen joutunut aika-ajoin miettimään aikaisempia päätöksiäni, ja toivonut että voisin tehdä ne uudestaan (Remaket, jos meni liian deepiksi). Suunta on kuitenkin aina ollut eteenpäin.  

Ystäviä vaille onnellinen lapsuus.

Monesko Pokémon olisit?

Nyt, 20 vuotta myöhemmin, nuita taskukokoisia hirviöitä on jo yli 700. Tai itseasiassa kun aloin asiaa selvittämään, huomasin, ettei enää edes voida sanoa tarkalleen kuinka monta niitä on.

Törmäsin tällaiseen kaavioon:

 
Virallisesti: 719 Pokemonia ja 48 Mega Evoluutiota, eli yhteensä 767   Jos mukaan lasketaan pelien sisäisestä koodista löytyvät Pokemonit: 721 Pokemonia ja 49 Mega Evoluutiota, yhteensä 770
 

Aikamoinen nippu kuitenkin, ja voin sanoa rehellisesti, että en ole kerännyt kaikkia. En tiedä onko se edes mahdollista. Sen sijaan tiedän, että miljoonat ihmiset ovat päästäneet palloihin ahdettavat ölliäiset sydämeensä. Uskolliset fanit ovat ostaneet kaikki pelit vuosien varrella, kouluttaneet tiimiään, tahkonneet salimestareita turpiin, nimenneet arkkivihollisensa Fagottiksi (tai Pasiksi) ja koettaneet tosissaan kerätä ne kaikki. 20 vuotta, yli 700 erilaista, mitä villimpää oliota, 25 virallista tarinavetoista peliä, yli 50 spinoff-peliä ja läjittäin uskomattoman hienoja fanituotteita (olemassa myös tökeröjä fanituotteita, ei myynnissä EMP:llä). Sitä voisi kuvitella, että tämä jo riittäisi, mutta ei. Nintendo julisti suorassa interwebs-lähetyksessään vuosipäivän kunniaksi, että vuoden 2016 lopussa julkaistaan kaksi täysin uutta, virallista peliä! Pokémon Sun ja Pokémon Moon - pelien tulosta ilmoitettiin, tottakai, eeppisellä trailerilla. Lisäksi 18.3 julkaistaan WIi U:lle Tekkeniä ja Pokémonia yhdistävä Pokkén Tournament! How cool is that?

Ei yhtä coolia kuin päättää arkkivihollisensa nimestä.

Vihaajat vihaa. Tai yrittää pelastaa

Kaikki eivät kuitenkaan voi rakastaa Pokémonia. Parhaimpana (pahimpana) esimerkkinä vanha kunnon PETA, joka on haastanut Nintendoa oikeuteen tämän tästä. Välillä se tekee selainpelin, jossa nyljetty pesukarhu jahtaa Marioa saadakseen nahkansa takaisin, välillä Pokémon - pelin (omien sanojensa mukaan "parodian"), jossa veri tirskuu ja annetaan ryhmähaleja. Pokémonithan ovat paikallisen maailman eläimiä ja ne laitetaan julmasti taistelemaan keskenään, kunnes toinen osapuoli menettää tajuntansa. Hirviöt pannaan raapimaan, puremaan ja ampumaan toisiaan eri asioilla, joita voivat olla esimerkiksi vesi, sähkö, siemenet (not funny) tai hypersäde. Onhan siinä pointti: Kuka meistä voisi katsella vierestä, kun koiraamme tykitettäisiin aurinkosäteellä?

Yleisin ”hater” löytyy kuitenkin pelaajista itsestään. Varmasti sinäkin olet kuullut tai itse puhunut joskus jotain tähän tapaan: ”Ne ekat pelit oli tosi mahtavia, pelasin niitä ihan hulluna. Nykyäänhän ne on lähteny ihan käsistä, ihan outoja kaikkia epäloogisia öllejä ne uudet Pokémonit.” Tämä on valitettavan yleistä, varsinkin kun kyseessä on ne samat ihmiset, joille pelit ovat tuottaneet mittaamatonta iloa ja nautintoa aikoinaan.

Jotkut ovat jopa löytäneet kumppaninsa Pokémonin ansiosta!        Pokeball - bokserit

Haaste on heitetty

Siksi heitänkin tähän loppuun haasteen: Sinä, joka olet aikoinaan pelannut Pokémonia täysillä, mutta sittemmin jättänyt sarjan huomiotta. Nautit siitä silloin, miksi et nauttisi nyt? Heitä hetkeksi nurkkaan ne ensimmäisen persoonan sotaleikit, autojen varastelut ja ihmisten polttamiset ja tartu erilaiseen, värikkäämpään ja mielikuvituksellisempaan maailmaan. Ota peliksesi joku 3. sukupolvesta eteenpäin (Ruby/Sapphire) ja astu paikkaan, josta et tiedä mitään, mutta johon tahdot tutustua. Kohtaa ne tuntemattomat, oudot otukset ja yritä kerätä ne kaikki. Tee mielummin näin, äläkä laita kukkoasi tappelemaan kadulle. Se on laitonta.

Pysy kanavalla! - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: ash i choose you mario peta pikachu pokéball pokémon pokepallo pokken prof oak valitsen sinut | Pysyvä linkki

Jaa tuote: