Pokemon Generations - me odotamme yhä

Mitä tulee ensimmäisenä mieleen sanasta Pokemon? Vuoden suurimmasta maailmanlaajuisesta ilmiöstä johtuen useimmille varmaankin Pokemon Go, mutta osalle kimpoaa mieleen väkisinkin Ash Ketchum ja Pokemon - tv-sarja, jota tuli lapsena katsottua. On kuitenkin olemassa se joukko, jolle tulee ensimmäisenä mieleen laadukkaat RPG-pelit, joista koko Pokemon on saanut alkunsa. Tuo joukkio on ihmetellyt jo pitkään, miten Ashista ja Pikachusta kertova anime voi olla niin kaukana itse peleistä, ja miksi sitä on tullut jo 19 tuotantokautta (ja jatkuu edelleen). Samainen joukkio on jo vuosikymmenet toivonut peleihin sidottua, vähemmän komediaa ja Rakettiryhmää sisältävää animeversiota, jota jopa viitsisi katsella. Muutama vuosi sitten tulikin loistava Pokemon Origins, joka oli kuitenkin vain neljän jakson mittainen. Vieläkään ei voi sanoa, että toiveisiin olisi suoranaisesti vastattu, mutta jonkinlainen valkoinen savu Nintendon savupiipusta kuitenkin tuli, osoituksena siitä, että faneja kuunnellaan: Pokemon Generations.    

Siis vähemmän Rakettiryhmääkö? Ei jatkoon. "Meitä on kaksi, kammottavaksi..." Team Rocket - lippis

Gary kävi täällä, Ash on rääpäle

Pokemon Generations on 18-jakson kokoinen joukkio muutaman minuutin mittaisia jaksoja, joiden on tarkoitus tuoda vähän lisää syvyyttä peleistä tuttuihin tapahtumiin ja hahmoihin. Nimensä mukaisesti se sinkoilee kaikkien edellisten sukupolvien välillä. Mistään laajemmasta kokonaisuudesta ei siis ole kyse, sillä jaksot eivät kulje lineaarisesti eivätkä ole muutenkaan yhteyksissä toisiinsa. Jaksot ovat lyhyestä mitastaan johtuen erittäin suppeita, ja sisältörikkaita ainoastaan pelejä tosissaan pelanneelle. Pelaamatonkin niitä voi kyllä katsella, jos tahtoo nähdä, millaista Pokemon - anime voisi olla. Pokemon Generations tuntuukin välillä jopa ivalliselta irvailulta faneille, vähän että "me voitaisiin tehdä tällainen, jos haluttaisiin". Jaksot ovat välillä ärsyttävänkin mitäänsanomattomia ja lyhyitä, ja katsottavissa vain englanninkielisillä dubbauksilla. Mutta miksi Nintendo sitten on edes tehnyt tällaisen? Syy löytyy ajankohdasta.

 

Generations johdattelee uuden sukupolven äärelle

Marraskuun lopulla ilmestyivät kaksi uutta Pokemon - peliä, Sun & Moon. Ei suinkaan ole sattumaa, että Pokemon Generations täytti juuri Pokemon Go:n laantumisen ja seitsemännen sukupolven pelien ilmestymisen väliajan, ja jatkui aina joulusesongin loppuun asti. Mielenkiintoa piti pitää yllä, ja fanit toiveikkaina, ja mahdollisesti houkutella myös uusia pelaajia mukaan tekemällä selväksi, että pyörällä ei saa ajaa sisätiloissa. Homma ilmeisesti toimi: Sun & Moon myivät loistavasti. Kun kiinnostus on selkeästi yhä edelleen todella kova, ja Pokemon Generationsin ensimmäistä jaksoakin on katsottu vaatimattomat noin 8 miljoonaa kertaa, voi olla, että Nintendo ottaa tästä onkeensa, ja rohkaistuu tekemään ihan oikean animesarjan. Pokemon olisi sen kyllä ansainnut, ja Generations viimeistään osoittaa, että potentiaalia olisi vaikka mihin. Odotellessa pelataan Sunia ja Moonia, jotka ovat muuten aivan loistavia!

 
Pikachu, lakkaa jo hokemasta nimeäsi! - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Ash Ketchum Gary Oak Generations LEFFAT, TV & PELIT pikachu pokémon Pokemon Generations Rakettiryhmae Red Sun & Moon Team Rocket | Pysyvä linkki

Jaa tuote: