Jäikö välistä? Titanfall 2 on ohitettu helmi

On mysteeri, miksi julkaistaisiin jatko-osa pelille, jota kukaan ei ole koskaan pelannut. Vielä mystisempää on kuitenkin se, miksi EA tahtoi julkaista kaksi loistavaa FPS-peliä samaan syssyyn. Megalomaanisen suosion saanut Battlefield 1 ja 1.maailmansodan kauhut jyräsivät syksyllä odotetusti alleen Mecha-räiskinnän Titanfall 2. Ensimmäisestä osasta (ja monista muista EA räiskinnöistä, kuten Star Wars Battlefront) poiketen Titanfall 2 sisältää yksinpelitilan ja tiedättekö mitä: Se on loistava, Päällekkäisestä julkaisuajankohdasta johtuen itsellänikin Titanfall sai odottaa aina tähän asti. Yhdelläkään kaverillani ei peliä ole, joten moninpelini on aina vain joko Battlefieldiä tai Fifaa, mutta yksinäisenä soturina astuin robotin puikkoihin ja taistelin pelin läpi!

Just you and your Johnson. Eiku Jack & BT Titanfall Funko Pop

Tuplahyppyjä ja muuta vastenmielistä - mutta ah niin kivaa

Titanfall 2 edustaa kaikkea sitä, mitä luulin inhoavani videopeleissä. Tulevaisuuden övereihin avaruustaisteluihin sijoittuvassa pelissä hypitään niitä pahamaineisia tuplahyppyjä, juostaan seinillä ja ammutaan niin tuhottomasti. Välillä astutaan ikioman Optimus Primen (BT) puikkoihin ja katsotaan, kun maailma palaa. Kaiken tämän mättämisen keskeltä löytyy kuitenkin inhmillinen ja kiinnostava tarina miehen ja autobotin ystävyydestä. Siinä sivussa sitten pelastetaan galaksi ja muuta normaalia sivutoimintaa. Niin yliampuvaa kuin toiminta onkin, on vapaassa liikkumisessa ja akrobaattisessa seinäjuoksentelussa jotain todella viehättävää. Välillä jopa muistuu mieleen vanhat hyvät ajat ja Prince Of Persia - pelit, joissa edettiin mitä ketterimmällä tavalla. Aseissakin on sopivasti, jopa liikaa valinnanvaraa, mutta sniper on tässäkin pelissä minulle ykkösvaihtoehto. Titaanitaistotkin ovat viihdyttäviä, vaikka hieman sekavia. Parhaimmillaan päästään jopa Tengen Toppa Gurren Lagann (kyllä, sinun pitäisi katsoa se) - tason fiilistelylle, kun vastustajan robotista otetaan mittaa. Rautaromu lentää ja nauru raikaa, ah elämää.

 

Et ehkä koskaan pääse oikean titaanin puikkoihin, mutta tämä takki antaa sinulle taatusti ainakin puolet elämyksestä. Titanfall - Pilottitakki

Attack on Titanfall

Tarinatila on kaikessa herkkyydessään harmillisen lyhyt, eikä moninpeli ilman kavereita jaksa kauaa kiinnostaa. Peli on kaunis, välillä piti keskeyttää hyppely hetkeksi ja katsella vain ympärilleen. Mutta niin viimeistelty kuin Titanfall 2 onkin, sen paikka on ikävä kyllä isompien ja kiiltävämpien varjossa, kohtalonaan tulla vain alennuksista bongattavaksi hetken huumaksi. BT jättää jälkensä, mutta virtuaalikaverista luopuminen ei tunnu enää miltään The Last Guardianin jäljiltä. Läpipeluuarvoa toki on, ja sitä käytetään. Nopeammin, paremmin ja tarkemmin on aina mahdollista tehdä. Toivotaan, että tämä pienellä, mutta uskollisella fanikunnalla varustettu peli saisi vielä kolmannen osan. Ja pidetään piiput ristissä, että se saisi lopulta ansaitsemansa huomion, ja nostaisi pelisarjan sille kuuluvalle jalustalle, muiden klassisten hullumegalaserüberavaruustaistelupelien joukkoon. Ja ei, se ei ole Optimus Primen ääninäyttelijä, vaikka kuulostaakin täysin samalta.

 
Cooper out! - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Battlefield EA LEFFAT, TV & PELIT Optimus Prime star wars Tengen Toppa Gurren Lagann The Last Guardian Titanfall Titanfall 2 | Pysyvä linkki

Jaa tuote: