Uusi Sherlock - 4. kausi lähtee lapasesta

Maailman tunnetuin etsivä Sherlock Holmes on saanut monta monituista muotoa elokuva - ja tv-maailmassa, mutta näistä kenties se laadukkain on Benedict Cumberbatchin tähdittämä Uusi Sherlock (tai englanniksi ihan vaan Sherlock). Lyhyen elokuvan mittaisine jaksoineen tuo tv-sarja on valloittanut monien sydämet, mutta nyt neloskausi pääsi tulemaan vähän yllättäen. Odotettu sitä on jo useampi vuosi, mutta kun oikeudet vaihtuivat yllättäen Netflixille, niin markkinointi on jäänyt ohueksi. Ehkä Netflix luotti vain siihen, että koska kaikilla on jo se, niin riittää kun sarja ilmestyy itse kullekin ehdotetuksi ohjelmaksi heti kun Stranger Things on katsottu. Mutta lunastaako pitkään odotettu neloskausi sille asetetut odotukset ja saa meidät taas pariksi vuodeksi odottamaan kädet täristen?  

Wanha kunnon wanhan liiton wanha Sherlock Holmes. Ja Tohtori Watson, tietysti. Sherlock - kehystetty kuva

Jokainen jatko-osa on edellistä huonompi - totta vai tarua?

Ikävä kyllä loogisen päättelyketjun seurauksena on todettava, että ei lunasta, eikä lupaa oikein mitään jatkossakaan. Hyväntuulista ja koomista Sherlockin ja Watsonin seikkailua odottavat voivat suosiolla siirtyä katsomaan Sherlock Koiraa (joka on todella hyvä idea!). Neljännes kausi tarjoaa nimittäin huumeongelmaista, sekavaa ja synkkää etsivätoimintaa. Eihän murhien selvittely koskaan mitään kevyttä ole ollut, mutta nyt mennään henkilöiden pään sisälle jo niin rankasti, että on vaikea pysyä perässä. Maailmaa väännellään välillä, kuin Cumberbatchin toisessa roolisuorituksess Doctor Strangessa ikään, eivätkä jaksojen loput oikeastaan edes houkuta katsomaan seuraavaa. Vain tieto sarjan korkeasta tasosta kannustaa katsomaan lisää, kunnes viimeinen, puuduttava SAW - tyyppinen jakso on tahkottu läpi. Vitoskaudesta ei anneta mitään takeita, eikä sen oikeastaan niin väliäkään, jos sarja ei sitten aio palata juurilleen. Sarjalle on pakko antaa armahdus, koska jos ajatellaan, että jokainen jakso on pienen elokuvan mittainen, niin nythän viimeisin jakso olisi jo Uusi Sherlock episodi X. Eihän kausi toki huono ole, mutta sille asetettuihin (suhteettomiin) odotuksiin se ei yllä.


"Sherlockin neloskausi tulee olemaan ihan paras ikinä!" Sherlock - t-paita

Perusasiat kuntoon Sherlock

Oli juoni mitä oli, teknisestä laadusta Sherlock ei taaskaan tingi vähääkään. Ovela, luova leikkaustyyli on edelleen sarjan kantava voima loistavien näyttelijäsuoritusten ohella. Sherlock vakuuttaa edelleen henkilönä ja aihiona, mutta uudet juonikuviot vain ovat jo liian kaukaa haettuja. Paluu arkeen ja Baker Streetin hiljaiseen huoneistoon olisi ehdottomasti paikallaan. Sanottakoon vielä, että lajityypin (kauhu/jännitys/draama) ystäville uusin kausi voi olla jopa se kaikkein paras, mene ja tiedä, mutta itselleni se ei kolissut samalla tavalla kuin jo legendaarinen ensimmäinen tuotantokausi. Muutamat naurunpyrskähdykset ja leuan loksahtamiset siitä kuitenkin irtoaa, ja se on sen arvoista. Loppuun vielä upea, uskomattoman hieno sävellys, joka toimii myös loistavana musiikkina työskentelyn taustalla!

 

https://www.youtube.com/watch?v=pqL8V3jSoKM

The game is on! - Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: Baker Street Doctor Strange Doctro Watson LEFFAT, TV & PELIT Moriarty Saw Sherlock Sherlock Holmes Uusi Sherlock | Pysyvä linkki

Jaa tuote: