Yllättävän hyvä Deadpool

”Yllättävän hyvä” on yleisin reaktio, jonka olen saanut kysellessäni Marvelin uusimmasta kalsarisankarileffasta Deadpool. Leffastudio toisensa jälkeen on marssittanut fanien silmien eteen mitä kauhistuttavimpia versioita rakastetuista supersankareistamme ja onnistunut romahduttamaan odotukset, mutta nyt tähän tehdään erittäin laadukas muutos. Itse kävin katsastamassa leffan vasta nyt, kun ensi-illasta on jo useampi viikko, joten ehdin jo ladata sille odotuksia (koska positiivinen palaute). Jos et ole Deadpoolia vielä käynyt vilkaisemassa, niin hyppää hypejunan kyytiin ja käytä kaksi hyvää tuntia leffateatterissa, ja tule sitten jatkamaan.

Tämä ei ole leffa-arvostelu, eikä edes sisällä spoilereita, mutta saadaan parempaa keskustelua. Ja tämä SAATTAA SISÄLTÄÄ PÄHKINÄÄ!

Did someone say nuts? Deadpool - morphsuit

 

Deadpool ei miellytä kaikkia – eikä haluakaan

Tiesin Deadpoolin olemassaolosta jo ennen leffaa. Tajuntaani oli asetettu tieto kuolemattomasta ja kusipäisestä antisankarista, joka trollailee menemään eikä välitä edes neljännen seinän rikkomisesta. Tämähän on itsessään jo idea, joka voisi suututtaa monet ”totisemmat” harrastajat, ja tämän kääntäminen elokuvaksi olisi varmasti todella haastavaa. Spekulaatioissa oli esillä se pahin ratkaisu: Spidermanin ja Ironmanin jalanjäljissä toteutettu, lapsille suunnattu ”oikea” supersankarielokuva, jossa hahmolta olisi riisuttu koko sen identiteetti. Halleluja, näin ei tapahtunut, vaan tappamisen raakuus, vitsien sopimattomuus ja neljännen seinän rikkominen (potenssiin kaksi) on tehty hyvin ja huolella.

Huom! En suosittele elokuvaa henkilöille, jotka kokevat olevansa herkkiä väkivallalle. Tyttöystäväni katsoi minua juuri tällaisella ilmeellä vielä kaksi tuntia lopputekstien jälkeen. Kuvan henkilö ei liity tapaukseen. Deadpool - toppi

Rakas Marvel, miksi se on niin vaikeaa?

Supersankarielokuvien pitäisi olla leffamaailman helpoin keino tehdä tykätty elokuva ja ansaita siinä sivussa tuhansia tukkuja rahaa. Käsikirjoituksia on jo kosolti valmiina, valitset vain parhaan tarinan. Fanikuntakin löytyy jo, ja lisää tulee kun sana leffaorgasmeista leviää. Teet näistä vain toimivan kokonaisuuden hyvillä näyttelijävalinnoilla ja riittävällä perehtymisellä aiheeseen. Kuten on todistettu, niin näin ei kuitenkaan ole, vaan meille talutetaan kuin liukuhihnalta katsottavaksi elokuvia kuten Daredevil, Ihmeneloset ja Avengers Ghost Rider. Listaa voisi jatkaa surullisen pitkään. Tähän kuitenkin Deadpool tuo kauan kaivatun pelastuksen olemalla erittäin hauska, erittäin hyvin tehty ja kaikin puolin hyvä elokuva. Se kuittailee antaumuksella muille elokuville (ja jopa Liam Neesonille). Traumatisoitunutta tyttöystävää se ei lepytä puolestasi (joudut ehkä katsomaan Magic Miken korvaukseksi), mutta kevyen virneen se jättää pitkäksi aikaa.

Seuraavaksi iso höyryävä kupillinen strippaavia miehiä, kiitos! Deadpool - muki

Tulevaisuudesta

Lopuksi lyhyet kootut mitä tuleman pitää Biorexin leffatrailereiden perusteella:

Batman v Superman: Dawn of Justice - Todella siistiä, toivotaan, ettei Ben Affleck pilaa tätä(kin). X-men: Apocalypse – Kaoottista taistelunmelskettä, jumalakortti heitetty, en usko että tulee muuta kuin sanomista. Suicide Squad – No mutta herranen aika. Kuka muu on überhypessä tästä? Näyttää mahtavalta! Edes Ben Affleck ei voi pilata tätä.

Kokonaisuutena näyttää siltä, että siinä missä Marvel keskityy tekemään laimeita jatko-osia semihyvin menestyneille elokuvilleen (Thor 2, Kapteeni Amerikka 3, X-men 18), tuo DC uusia, kutkuttavia sankareita eloon (I'm looking at you, Aquaman!). Mutta mennäämpä tähän aiheeseen syvällisemmin joku toinen postaus, nyt levittäkää sanaa Deadpoolista. Se on hyvä.

Pysy kanavalla! - Teemu michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat-tv-pelit

Tagit: antisankari avengers batman v superman: dawn of justice catwoman comicbooks daredevil dc deadpool ironman LEFFAT, TV & PELIT liam neeson marvel marvelmovie sarjakuvat spiderman suicide squad x-men: apocalypse | Pysyvä linkki

Jaa tuote: