Evening With Dream Theater - Kolmekymppisiä odotellessa

Evening With Dream Theater Helsinki 2014 (c) Timo Isoaho

"Kerrankin soitamme Helsingissä muulloin kuin aivan kiertueen alkajaisiksi", nauraa yhdysvaltalaisen progressiivisen metallin suurnimen Dream Theaterin pomomies John Petrucci EMP:lle ennen yhtyeen maanantai-iltaista Helsingin-keikkaa. "Tämä tarkoittaa rautalangasta väännettynä sitä, että kiertueen alkupuolen pahimmat lapsukset on saatu Suomen-keikkaan mennessä korjattua."

Siis teettekö te esimerkiksi soittovirheitä? Ei-niin-vakava kysymys naurattaa Petruccia.

"Voi kuule, olisitpa ollut katsomassa ja kuulemassa vaikka Pariisin-keikkaa. Mokailin siellä siihen malliin, että melkein vieläkin hävettää... No, ei nyt sentään, en minä tuollaisia juttuja jää muistelemaan ja murehtimaan. Usko pois: me emme suhtaudu tähän touhuun kovinkaan ryppyotsaisesti vaikka Dream Theateria pidetäänkin hyvinkin vakavahenkisenä yhtyeenä. "



Muutaman tunnin kuluttua lavalle itsevarmasti astelevan Petruccin "ennustus" pitää paikkansa. Dream Theater vuosimallia 2014 on ehdottomasti hurjassa soittoiskussa - siis ainakin Euroopan-kiertueen loppupuolella Helsingissä. On toki ymmärrettävää, että joku saattaa verrata tämän virtuoosimaisen bändin akrobaattista soittoa esimerkiksi "kylmään ja tunteettomaan" urheilusuoritukseen, mutta eihän tämän piirteen pitäisi olla mikään huono asia: kyllä maailmassa on aivan tarpeeksi myös kehnosti soittavia yhtyeitä! Kyllä tänne aina yksi tai vaikka kaksikin Dream Theateria mahtuu.

No, mielipideasiat ovat mielipideasioita, mutta ainakaan yhdestä asiasta ei tänä päivänä ole mitään epäilystä: Dream Theater tarjoaa fanien rahoille kiitettävästi vastinetta - tästä pitää huolen jo väliajan sisältävän konsertin mitta, joka lähestyy kolmea tuntia. Myös konserttia tukeva jättimäinen videokangas on erittäin näyttävä panostus.

Evening With Dream Theater

"Evening With Dream Theater 2014" painottuu luonnollisesti tuoreeseen "Dream Theater" -albumiin, mutta suuren sijan mittavassa setissä saavat myös DT-klassikot "Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory" ja "Awake". Viimeksi mainitun julkaisusta on kulunut kaksikymmentä vuotta ja Dream Theater onkin päättänyt juhlistaa tuon mainion levytyksen pitkää ja ansiokasta matkaa - ja tämähän tietenkin kelpaa suomalaisfaneille.

John Petrucci Helsingin keikalla 2014 (c) Timo Isoaho

"Olen miettinyt jo pitkään, että "Awakea" voisi nostaa vähän enemmänkin esiin albumin parikymppisten kunniaksi ja tämä kiertue tuntui erittäin sopivalta hetkeltä tämän idean toteuttamiseksi", Petrucci sanoo.

Entä Dream Theaterin ensi vuoden kolmekymppiset? Yhtyehän perustettiin jo vuonna 1985, vaikkakin ryhmän nimi oli aluksi Majesty.



"

Olen aivan varma, että me keksimme jotakin, sillä onhan tuo hieno merkkipaalu. Mutta rehellisesti sanoen, en vielä tiedä mitä me teemme juhlan kunniaksi", kitaristi kertoo.

Tulevien juhlallisuuksien tarkemmat speksit jäävät siis vielä tässä vaiheessa avoimiksi, mutta jos "tavallinenkin" Dream Theaterin keikka kestää tänä päivänä kolme tuntia niin mitähän kummaa yhtye keksii vuosijuhlansa kunniaksi? Elämme jännittäviä aikoja.

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: dream theater evening with dream theater 2014 haastattelu heavy metal john petrucci keikka-arvio live Live proge | Pysyvä linkki

Jaa tuote: