Lost Society 2015 - Tiukempaa, raskaampaa, mietitympää

Samy Elbanna ja Arttu Lesonen lisäilevät viimeisiä juttuja uudelle levylle. (c) Timo Isoaho

Thrash-partio Lost Society ottaa kuluvan syksyn vähän rauhallisemmin. Kulisseissa kuitenkin tapahtuu koko ajan, joten tämä on vain tyyntä myrskyn edellä.

Lost Society


 2015 - Missä mennään?

Eletään kuluvan vuoden alkusyksyä ja tummat pilvet hallitsevat taivaanrantaa. Samaan aikaan helsinkiläisen Sonic Pump -studion tarkkaamossa vietetään varsin tiivistunnelmaisia hetkiä. Edelleen kovassa nousussa olevan jyväskyläläisen speed/thrashmetal-orkesteri Lost Societyn kitaristilaulaja Samy Elbanna ja kitaristi Arttu Lesonen istuvat nauhoituskompleksin sohvalla instumentit käsissään ja äänittäjä/miksaaja/tuottaja Nino Laurenne soittaa tietokoneeltaan menneinä päivinä nauhoitettuja uusia kappaleita.

- Jätkät hei, mitä ihmettä te olette nauhoitelleet viime yönä minun jo poistuttua paikalta? Täältä tietokoneelta löytyy jotakin aivan kummaa kamaa, Laurenne naureskelee.

Hän ei saa muusikoilta koskaan kunnon vastausta, mutta se ei haittaa tunnelmaa. Sonic Pumpilla on nimittäin meneillään alkuvuodesta ilmestyvän uuden Lost Society -pitkäsoiton viimeinen nauhoituspäivä ja tunnelma on melkoisen vapautunut. Homma etenee niin, että kulmikko kuuntelee jo taltioituja raitoja ja miettii vielä yhden kerran, millaisia viimeisiä mausteita kappaleet mahtaisivat kaivata.

- Tästä biisistä löytyy varmaan jo pianoa ja helistintäkin. Laitetaanko vielä vanhaa kunnon nokkahuilua, niin saadaan mukaan kunnon peruskoulun musiikkiluokan tunnelmaa, Lesonen nauraa. - Nyt on muuten niin pirusti lauluraitoja päällekkäin, että hommahan soundaa melkein Wintersunilta, havaitsee Elbanna erään toisen, toistaiseksi nimettömän uuden biisin kohdalla.

Huomio, Lost Society- ja Wintersun-fanit: laulajakitaristin kommentti on lähempänä hyväntahtoista huumoria kuin absoluuttista totuutta, sillä tuleva Lost Society ei aikuisten oikeasti kuulosta Wintersunilta. Ei todellakaan. Mutta aikuisista puheen ollen...

- En sitten yhtään tiedä, että kuulostaako tämä diggarien mielestä kirosanalta, mutta kyllähän meidän uusi materiaali soundaa vähän aikuisemmalta, Elbanna naurahtaa ja jatkaa: - Tarkoitan tällä esimerkiksi sitä, että kappaleita on mietitty ja sovitettu vähän aikaisempaa enemmän. Mukaan ei ole välttämättä kelpuutettu sitä ihan ensimmäistä ideaa emmekö ole muutenkaan pitäneet turhaa kiirettä.

Lost Societyn kaksi edellistä pitkäsoittoa - siis vuonna 2013 ilmestynyt debyytti "Fast Loud Death" ja seuraavana vuonna saapunut "Terror Hungry" - olivat täynnä energistä thrashia, jossa ei todellakaan pyydetty tai annettu anteeksi. Nuoruuden into suorastaan pursusi jokaisesta soitetusta nuotista. Mutta mitään pahaa ei ole siinäkään, että näiden parikymppisten hurjimusten vakuuttavaan touhuun löytyy hiljalleen uusia kulmia - niinhän kävi aikoinaan Metallicallekin.

Samy Elbanna @ Sonic Pump (c) Timo Isoaho

- Emme me sentään liikaa asioita mieti vieläkään. Kun uusien kappaleiden tekeminen alkaa, sieltä sitten tulee mitä tulee. Mielellään sitä silti etsii vähän tuoreitakin tuulia, vaikka armoton kohkaaminen onkin toki edelleen kova juttu, Elbanna miettii.

T

Tästä esimerkkiä nuoremmilleen antavat esimerkiksi konkariosaston Slayer ja Anthrax, joille kohkaaminen maistuu edelleen, yli kolmenkymmenen vuoden uran jälkeenkin. Kuinka ollakaan, Lost Society esiintyy Helsingin Hartwall-areenalla em. kaksikon ja At The Gatesin kanssa joulukuussa.

- Onhan tuo keikka melkoinen unelmien täyttymys. Se taitaa olla meidän isoin konsertti koskaan, ainakin sisätiloissa, sanoo Anthraxin paitaan pukeutunut Lesonen.

Hartwallin-konsertti saattaa antaa lähtölaukauksen aikamoisen menestyksekkäälle tulevalle vuodelle. EMP:n ottaman ensituntuman perusteella Lost Societylta on nimittäin ilmestymässä aikaisempia julkaisuja raskaampi ja tiukemmin soitettu kokonaisuus.

- Uppouduimme viime kesänä treenikämpälle varmaan jokaisena päivänä - soitimme siis aivan hirveästi. Kyllä se varmaan jossakin kuuluu, Elbanna päättää nauraen. Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.    

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: Arttu Lesonen heavy Lost Society metallimusiikki Samy Elbanna speed metal Terror Hungry trash metal | Pysyvä linkki

Jaa tuote: