Phil Anselmo: "Odotan kovasti Tuska-festivaalia!"

Nähdään Tuskassa! (c) Timo Isoaho

Panteran riveissä (ainakin lähes) kuolemattoman maineen saavuttanut Phil Anselmo seisoo takahuoneena toimivan työmaakontin edessä.  Muhkean parran kasvattanut laulaja on tuonut Illegals-yhtyeensä saksalaiselle Metalfest Loreley -festivaalille eikä hän jätä ns. ketään kylmäksi edes illan hämärtäneellä backstagealueella. (Jos Anselmo, eräs raskaan musiikin kaikkien aikojen tunnetuimmista hahmoista, menisi/joutuisi jostakin syystä yleisön puolelle niin tuloksenahan olisi täysi kaaos. Ilman mitään epäilystä.)

Jo aikaisemmin päivällä esiintyneet amerikkalaisyhtyeet M.O.D. featuring Billy Milano, Fueled By Fire ja legendaarisen Death-keulakuva Chuck Schuldinerin muistoa kunnioittava Death To All tuntuvat ilmestyvän vuorollaan Anselmon luokse, niin turisemaan mukavia kuin ottamaan yhteiskuviakin. Viereinen bakctage taas kuuluu Sabatonille, mutta ruotsalaiset eivät nyt ehdi kaveeraamaan amerikkalaisten kanssa - falunilaiset ovat kovasti kiireisiä parin tunnin päästä alkavan pääesiiintyjäkeikkansa tiimoilta.

Joskus takavuosina ex-Pantera-keulakuvalla oli maine "kovinkin yrmynä miehenä", eikä se maine ollut suinkaan tuulesta temmattu. Mutta nyt, Saksassa kesällä 2014, Anselmo on melkeinpä herttaisella tuulella. Leppoisa mies hymyilee leveästi eikä yksikään yhteiskuvaa kaipaava taida jäädä ilman.

- Aloitimme kesäisen Euroopan-kiertueen joitakin aikoja sitten ja meillä on ollut aivan mahtavan kivaa viime viikkoina. Olen myös ilokseni tavannut Rex Brownin (ex-Pantera) siellä täällä ja olemme saaneet esittää muutamia vanhoja klassikkobiisejä, Anselmo kertoo. Tuska Open Air Metal -festivaali on vuorossa ensi viikonloppuna. Millaiset odotukset sinulla on tuon keikan suhteen? - Kovat, erittäin kovat! En ole esiintynyt Suomessa aikoihin, mutta siellä on ollut aina hienoa. Ja onhan suomalainen metalliskene, ja tietenkin myös Tuska, kivenkovassa maineessa ympäri maailmaa. Odotan innolla suomalaisfanien näkemistä!

Mitä biisejä on Phil Anselmo & co:n setissä?

Phil H. Anselmo & The Illegals Metalfest Loreley -festivaaleilla 2014. (c) Timo Isoaho

Vähän myöhemmin Metalfest Loreleyn lavalle nouseva Philip H. Anselmo & The Illegals -yhtye täräyttää heti kättelyssä suurilukuiselta yleisöltä luulot pois "A New Level" -klassikkobiisin voimin. Bändin soitto kulkee kuin unelma ja Anselmon ääni on teräkunnossa.

- Mahtavaa nähdä teidät kaikki. Toivottavasti nautitte keikasta, Anselmo jatkaa leppoisaa fiilistelyä lavaspiikeissään.

Noin tunnin mittainen setti koostuu niin Panteran kuin Superjoint Ritual -yhtyeenkin tunnetusta materiaalista ja toki setistä löytyy myös viime vuonna ilmestyneen "Walk Through Exits Only" -sooloalbumin kappaleita. Kaiken kaikkiaan orkesterin settilista on varsin mainio ja The Illegals osoittautuu todella tyylikkääksi livebändiksi - Anselmon keulakuvan karismassahan ei ole ollut valittamista viimeisten vuosikymmenien aikana.

Kyllä tätä kelpaa suositella Tuskaan saapuville musiikin ystäville!

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: down Illegals Live metalfest loreley pantera phil anselmo tuska | Pysyvä linkki

Jaa tuote: