Sakara Tour käynnistyy: Stam1na, Mokoma ja Diablo tien päälle

Sakara Tour 2016

Sakara Tour 2016

Mokoma-yhtyeen miekkosten pyörittämän Sakara Records -yhtiön nimikkokiertue, Sakara Tour, aktivoituu muutaman vuoden tauon jälkeen. Tällä kerralla kansaa viihdyttävät kivikova Sakara-kolmikko Stam1na, Mokoma ja ensimmäistä kertaa Sakara-rundin puitteissa estradeille nouseva Diablo - ja mikäs on viihdyttäessä, kun Stam1nan juuri ilmestynyt albumi Elokuutio on myynyt pikavauhdilla kultaa, Mokoman tuoreinta Elävien kirjoihin -julkaisua pidetään yleisesti yhtyeen mittavan uran parhaana ja pitkältä tauolta aktivoitunut Diablo on myynyt rockklubit loppuun ominkin päin.

Tällä kerralla Sakara-kiertue soi seuraavasti:

09.04. Holiday Club Saimaa, Lappeenranta 16.04. Metro-areena, Espoo 30.04. Energia-areena, Oulu

EMP kyseli rundin käynnistymisen kunniaksi muutamia oleellisia asioita Stam1nan Kai-Pekka Kangasmäeltä, Mokoman Janne Hyrkkäältä ja Diablon Aadolf Virtaselta.

Tosiaan, Sakara Tour lähestyy jo uhkaavasti! Ne, joilta löytyy tarinoita aikaisemmilta kierroksilta niin nyt olisi muistelun paikka...

KPK: -  Ensimmäinen Sakara Tour vuonna 2006 oli kieltämättä aikamoista mehustelua kaikin puolin. Pidimme myös niin sanotut "black metal -jatkot" Seinäjoella - kaikki muusikot siis vetäisivät naamojensa kaunistukseksi asiaan kuuluvan maalipeitteen - ja tämä juhla-iltama jäi mieleen melkoisen konkreettisesti. Olihan se ylipäänsä hauskaa vihellellä menemään nuorena ja kauniina. Onneksi olen edelleen nuori ja kaunis, joten odotukset tulevan kiertueen suhteen ovat kovat!

JH: - Seinäjoella oli kieltämättä kreisiä. Pakko myöntää. Siellä koettiin ensimmäistä ja viimeistä kertaa myös se, että lensin baarista ulos. No, mitäs tanssin pöydillä bm-maskit naamalla... Ja saattoihan siinä meiningissä jokunen pöytäkin kaatua, sillä tanssijalkani ovat niin kovin raskaat. Nykyään olen onneksi raitis ja melko uskovainen perheenisä, joten tällaisen Sodoman & Gomorran muisteleminenkin puistattaa.

AV: - Diablohan ei tosiaan ole aikaisemmin osallistunut Sakara Tourille, mutta itse olen kyllä ollut yleisön edustajana paikan päällä esimerkiksi Tampereen Pakkahuoneella. Siellähän oli ainakin todella kovat löylyt päällä! Ja mitäpä muuta tällaisilta bändeiltä voi odottaakaan?

Millä mielin orkesterinne lähtee tien päälle nyt?

Stam1na - Elokuutio

KPK: - Stam1na-leirissä ollaan suorastaan malttamattoman innoissaan, sillä mehän olemme pitäneet matalaa profiilia keikkojen suhteen viime kuukausina. Tällä kollektiivilla saisi ankarat iltamat pystyyn vaikka Altun Kebabissa, mutta toki tällaiset hallikeikat erikoispuitteineen antavat vielä hyvät bonukset kaupan päällisiksi.

JH: - Onhan tämä nyt sietämättömän jännittävää! Mie en oikein uskalla edes etukäteen ajatella koko kiertuetta. Tämän rundin keikat on luonteeltaan pistoja, joten yhteistä reissaamista ei tule aikaisempien kierroksien tapaan, mutta eiköhän tuolla ehditä bäkkärillä fiilistelemään ja veljeilemään tälläkin kerralla.

AV: - Henkilökohtaisesti olen hyvinkin nälkäisenä liikenteessä, sillä Sakara Tourista on tullut haaveiltua jo aikoinaan, siis esiintyvän artistin ominaisuudessa. Nyt puitteetkin ovat isommat kuin aiemmilla rundeilla ja sehän kelpaa. Lusikka pohjassa Diablo painaa illasta toiseen, sehän on varma.

Tuleeko settiinne jotakin "Sakara Tour -yllätyksiä"?

KPK: - Älä kerro tästä vielä muille, mutta ajattelimme vallata Oulussa Sakara Recordsin johtoportaan ja antaa samalla kenkää Mokomalle.

JH: - Ahah, kuulin kyllä... Mutta tämähän on vain hyvä asia: saadaan vihdoinkin jotakin järkeä tähän hommaan. Onhan tässä nimittäin heiluttu ja viisasteltu jo liiankin kauan Mokoman käskyvallan alla. Tosin täytyy huomauttaa, ettei Stam1na taida vielä tietää, että Sakara on myynyt tämän lemiläisorkesterin heidän kotiseudultaan löytyvälle lammasfarmarille. Terhakkaille nuorukaisille löytyy kuulemma monenlaista "käyttöä"!

AV: - Me ollaan vasta saatu hiottua tuoreen Silvër Horizon -levyn

Diablo - Silver horizon

Diablo - Silver horizon

biisit säädylliseen keikkakuntoon, joten suuremmat yllätykset taitavat jäädä tällä kerralla väliin. Viime syksyn mittaan erilaisia yllätyksiä oli nimittäin keikoilla vähän liiankin kanssa, lähinnä kylläkin tekniikan toimivuuden tai toimimattomuuden suhteen.

Entä nähdäänkö lavalla jotakin erikoiskokoonpanoja, esimerkiksi illan päätteeksi?

KPK: - Itse asiassa, haluaisimme laukaista Alexander Stubbin kanuunastamme settimme viimeisen biisin kertosäkeessä, mutta Alex ei ole vielä vastanut sähköpostikyselyihimme asian suhteen. Kai hänen osoitteensa on edelleen a_stubido_68(at)hotmail.com?

JH: - Erikoishommia on yleensä parempi olla suunnittelematta. Ja aamulla parempi olla muistelematta! Mutta jos kerran Stam1na meinaa kaapata koko Sakaran, niin myö ammutaan samalla Stubb-kanuunalla Sakaran miljuunia sisältävä kassakaappi maata kiertävälle radalle.

AV: - Tuossahan onkin jo tapahtumia kerrakseen.

Entäpäs sitten muuten... Millä mielin odottelette jo kesää ja festaririentoja - joko asiakkaana tai artistina?

KPK: - Mennään lätkävastauksella: otetaan yksi peli kerrallaan, yritetään pysyä poissa laidoista ja pitää huolta, ettei vastustaja pääse yllättämään takaapäin. Saipalle terkut kesälomalle!

Mokoma - Aikuiskäärme T-paita

JH: - Mokoma hurmasi ja hummasi about kaikki festarit viime kesänä, joten nyt on luonnollisesti hiljaisempi keikkarupeama luvassa. Muutamat festarit tulee otettua haltuun asiakkaana ja Stam1nan keikkamyyjän kanssa olisi tarkoitus käydä tsekkaamassa Springsteenin Bruce Köpiksessä asti. Muuten köllimme laiturinnokassa...

AV: - Kesän festarikattaus näyttää jo oikein hyvältä, sillä varmistuneita vetoja on tippunut pikku hiljaa monen kuukauden ajan, joten isoille yleisöillehän tässä päästään vetelemään pitkän festivaalitauon jälkeen. Juuri nyt näyttäisi siltä, että Diablo-maailmassa kaikki on niin kuin "vanhoina hyvinä aikoina". Mahtavaa!

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: Aadolf Virtanen diablo Elokuutio haastattelu Janne Hyrkaes Kai-Pekka Kangasmaeki Live metallimusiikki mokoma sakara records Sakara Tour Sakara-kiertue stam1na | Pysyvä linkki

Jaa tuote: