Got Your Six & kuudes lyönti tauluun

(c) Five Finger Death Punch

Kitaristi Zoltan Bathory istuskelee rennosti nojatuolissa, kun taustalla hääräillään ja valmistellaan illan keikkaa täydellä tohinalla. Five Finger Death Punch on kiertueella Judas Priestin kanssa, ja Priest-fanit ovat ottaneet Punchin vastaan riemulla.

Got Your Six - Enemmän Slayeria kuin Scorpionsia

Tilaa "Got Your Six" ennakkoon EMP:ltä!

"Ehkä se johtuu siitä, että musiikkimme on melodista. Fanit arvostavat modernia soundiamme, mutta biiseissämme kuuluvat vahvasti vanhan liiton metallivaikutteet, joista Judas Priestin fanit pitävät", arvelee 5FDP:n perustaja. Bändin menestys tupla-albumin "The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell" jälkeen tukee Zoltanin lausuntoa täysin. Kuudes albumi "Got Your Six" on vieläkin rouheampi. Aggressiota ei säästellä, ja riffiryöpyt voisivat yhtä hyvin olla peräisin Slipknotin kynästä. "Olemme ottaneet askeleen kohti juuriamme", Zoltan selittää kehitystä. "Uusi albumi on edellisiä ehjempi kokonaisuus. Kun menimme studioon, kaikki bändin jäsenet olivat vielä liekeissä viime albumin tiimoilta tehdyn kiertueen jäljiltä. Halusimme tarkoituksella unohtaa balladit ja mennä suoraan asiaan." Zoltan ei osaa oikein selittää, miksi siinä kävi niin. Hän miettii ja näplää rastalettejään. "Rakastan Slayeria, mutta toisaalta myös Scorpionsia. Nuoruudessani oli vain heavy metalia, ei kaikkia näitä nykyisiä alagenrejä, joiden mukaan bändit pyritään määrittelemään tarkemmin. Bändin sisällä puhumme vain ’metallista’, ja koska pidämme niin monentyylisistä bändeistä, voimme tehdä juuri niin kuin haluamme." Zoltan kertoo pienen anekdootin nuoruudestaan rautaesiripun takana. Hän halusi palavasti länteen ja mietti, millaista musiikkia siellä soitettaisiin ja millaista elämää siellä elettäisiin. Hän ei halunnut katsella sitä kaikkea vain sivusta. Kun rajat aukesivat, hän ahmi musiikista kaiken tiedon päästäkseen ajan tasalle. "Kuuntelemme eri bändien musiikkia todella laajalla skaalalla, mutta silti 'Got Your Six' -albumille päätyneet ideat ovat jostain syystä nyt rankempia. Se tapahtui täysin sattumanvaraisesti, eikä siinä mitään. Emme suunnittele mitään pöydän ääressä vaan annamme inspiraatiomme ohjata meitä jokaisella albumillamme."

Jätä viesti äänimerkin jälkeen

Vuonna 2005 aloittaneen Five Finger Death Punchin ura on ollut kuin suoraan satukirjasta. He äänittivät ja tuottivat itse ensimmäisen levynsä "The Way of the Fist". Sitten he saivat levytyssopimuksen ja pääsivät laajoille kiertueille. "Kun tekee levyjä yhdessä ja tutustuu toisiin paremmin kiertueella, sävellystyökin muuttaa luonnettaan – siitä tulee automaattinen prosessi. Tiedämme, mitä Ivan pystyy laulamaan ja miten saamme hänen äänestään parhaat puolet esiin. Tällaiset tiedot tulevat automaattisesti mukaan sävellysprosessiin." Jokaisella bändin jäsenellä on kotonaan oma pieni studio, joten jokainen voi työstää uusia biisejä kotoaan käsin. "Eivät kaikki", sanoo Zoltan. "Ivan ei soita mitään soitinta vaan laulaa ideansa puhelinvastaajiimme." Ei voi olla totta... Zoltan nauraa ja kertoo tarinan heidän ensimmäisen singlensä "Jekyll and Hyde" synnystä. "Ivan saa silloin tällöin ideoita ja saattaa soittaa keskellä yötä. Tarkoitan neljää tai viittä aamuyöllä, jolloin me kaikki muut olemme tietenkin nukkumassa. Ivan jättää viestin vastaajaan tyyliin 'hei jätkät, mulla on idea, ja laulan sen nyt tähän vastaajaan. Tehkää sillä mitä haluatte'. Sitä tapahtuu aika usein, ja Jason on pitänyt kaikki nauhat tallessa. Kerran Jason nappasi yhden lauseen Ivanin jättämästä viestistä ja väsäsi biisin sen ympärille. Emme äänittäneet laulua uudelleen vaan käytimme vastaajaviestiä autenttisuuden takia." Ivan tietenkin yllättyi, kun vastaajamateriaalia oli vielä tallessa...´"Mutta Ivan luottaa meihin todella paljon, koska me sävellämme biisit ja hän pääsee kuulemaan ne vasta valmiina. Tilanne oli samankaltainen ensimmäisellä levyllämme, kun meillä oli valmis levy, mutta ei laulajaa." Nyt Ivan tuo omaa panostaan enemmän mukaan sanoitusten muodossa. "Olemme saaneet paljon faneja sen vuoksi, että laulamme asioista, joita voi tapahtua kenelle tahansa. Käsittelemme arkipäiväisiä juttuja, jotka koskettavat meitä kaikkia. Haluamme myös jatkaa samaa rataa, sillä osa Five Finger Death Punchin vetovoimasta perustuu juuri siihen."

Tilaa "Got Your Six" jo ennakkoon!

Yksinoikeudella EMP:ltä "Got Your Six" CD & rantapyyhe (tuotenro. 317724)

EMP:llä on TODELLA hieno valikoima Five Finger Death Punch -tuotteita paidoista julisteisiin ja rannekkeista huppareihin! Tulevasta "Got Your Six" -albumista löytyy myös yksinoikeusversio, jonka mukana saat albumin lisäksi rantapyyhkeen. Laita siis uutuuslevy tilaukseen jo nyt!

Kategoriat: Vieraileva musiikki

Tagit: 5FDP five finger death punch got your six haastattelu heavy metal metallimusiikki scorpions slayer zoltan bathory | Pysyvä linkki

Jaa tuote: