Peter Tägtgrenin maineikas Pain on taas aktivoitunut

"Haastoin itseni uudella tavalla!"

Pain "Coming home"

Rammstein-solisti Till Lindemannin kanssa julkaistun "Skills In Pills" -albumin jälkeen ruotsalaismuusikko ja -tuottaja Peter Tägtgrenistä ei ole liiemmin kuulunut yleisön suuntaan. Kulisseissa on kuitenkin tapahtunut entiseen malliin ja alati kiireinen Tägtgren on esimerkiksi vastuussa elokuussa ilmestyneen Sabaton-pitkäsoitto "The Last Standin" äänityksestä, miksauksesta ja tuotannosta.

Nyt touhut muiden orkesterien kanssa ovat kuitenkin jääneet hetkeksi taka-alalle. Tägtgrenin jo 1990-luvun alussa perustama deathmetal-yhtye Hypocrisy ei ole vielä tässä vaiheessa palaamassa pelikentille, mutta miehen toinen orkesteri, industrial-vaikutteisen metallin parissa viihtyvä Pain sen sijaan on - itse asiassa, varsinainen aktivoituminen on juuri tapahtunut, tuoreen "Coming Home" -levytyksen myötä.

- Mietipä ihan ensiksi tätä: Pain todellakin perustettiin kaksikymmentä vuotta sitten! Aika rientää aivan karmeaa vauhtia, Tägtgren puistelee päätään ja jatkaa:

- Mutta eihän ajan kulumista oikeastaan edes huomaa, kun mielekästä tekemistä riittää yllin kyllin. Painin edellinen levy "You Only Live Twice" ilmestyi viitisen vuotta sitten ja promotoimme sitä ainakin sadanviidenkymmenen konsertin verran. Sen jälkeen ilmestyi Hypocrisyn "End Of Disclosure" -kiekko ja sekin sai seurakseen ankaran keikkaputken. Sitten olikin jo Lindemann-projektin vuoro!

Milloin aloitit "Coming Homen" valmistelutyöt?

- Minulla oli kaikenlaisia alustavia biisiaihioita mielessäni, mutta varsinainen työskentely käynnistyi syksyllä 2015, aloittaa Tägtgren.

- Tällä kerralla haastoin itseäni biisinkirjoittajana entistä enemmän. Ei minulle tuota mitään ongelmia säveltää "ihan kivoja" Pain-biisejä, mutta halusin ehdottomasti tuoda "Coming Homelle" tuoreita ja ennenkuulemattomia ideoita. Pidin koko mielessäni tämä johtoajatuksen: "Yleensä tekisin tässä vaiheessa biisikirjoitusprosessia näin, mutta nyt teenkin tarkoituksella jonkun toisen ratkaisun". Faneilta tullut palaute on ollut varsin kiittävää, joten taisin onnistua ainakin jollakin tasolla!

Pain saapuu myös mittavalle Suomen-kiertueelle ja luvassa onkin aikamoisia iltamia, sillä ruotsalaisyhtyeen soittokumppanina toimii hurjista keikoistaan tunnettu Turmion Kätilöt.

- Rakastan Turmion Kätilöitä ja odotan rundia todella kovalla mielenkiinnolla, sanoo Tägtgren.

Entä sitten Lindemann-yhtye ja Hypocrisy? Milloin näille yhtyeille löytyy aikaa?

- Jaa-a, sanopa se! Till on onneksi kiireinen Rammstein kanssa, joten Lindemannin suhteen ei ole mitään kiireitä. Ehkä taas jonakin päivänä... Hypocrisyn suhteen ei ole lyöty mitään lukkoon, mutta senkään orkesteri taru ei ole lopussa. Ei todellakaan!

Pain on julkaissut myös uuden videon:

Suomen-kiertue etenee seuraavasti:

to 17.11.2016 Kuopio, Henry’s Pub

pe 18.11.2016 Oulu, Hevimesta

la 19.11.2016 Helsinki, Nosturi

to 24.11.2016 Tampere, Klubi

pe 25.11.2016 Jyväskylä, Lutakko

la 26.11.2016 Seinäjoki, Rytmikorjaamo

Kategoriat: MUSIIKKI Timo Haastattelut

Tagit: Coming Home deathmetal haastattelu Hypocrisy industrial pain Peter Taegtgren turmion kaetiloet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: