STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

Star Wars: The Force Awakens
Kylo Ren (Adam Driver) with Stormtroopers
Ph: David James
©Lucasfilm 2015

Vihdoinkin on koittanut se päivä, jota miljoonat Tähtien sota -fanit ovat odottaneet jo vuosikausia. George Lucasin legendaarisen avaruussaagan kolmas trilogia käynnistyy elokuvalla Star Wars: The Force Awakens. Elokuvateatterit ratkeavat liitoksistaan, fanit rynnivät lippuluukuille ja laskevat minuutteja elokuvan ensi-iltaan. Valmistaudu vuoden elokuvatapaukseen!

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS. Tai: Kiitos, kiitos, kiitos!!!

George Lucasin kehittämät tarinat hyvän ja pahan taistelusta kaukaisessa galaksissa ovat koonneet 30 vuoden aikana ympärilleen faneja, joille Star Wars on muodostunut jo enemmän elämäntavaksi kuin pelkäksi ihailun kohteeksi. Osa faneista kuitenkin pettyi 1990-luvun lopulla alkaneeseen toiseen elokuvatrilogiaan, joka sijoittui tapahtumiltaan vuonna 1977 ilmestynyttä ensimmäistä Tähtien sota -elokuvaa edeltäneeseen aikaan. Närkästyneiden fanien mielestä Lucas oli ajautunut väärille urille. Vuonna 2005 julkaistun Episodi III: Sithin kosto -elokuvan perusteella legendaarinen saaga tuntui polkevan paikoillaan. Mutta sitten voima heräsi...

Jedin paluun tapahtumista on kulunut 30 vuotta. Imperiumi on kadonnut kartalta ja tehnyt tilaa uudelle totalitaariselle mahdille nimeltä First Order. Heidän komentajansa Kylo Ren (Adam Driver) on Darth Vaderin tavoin pimeälle puolelle kääntynyt jedi. Hän etsii kuumeisesti Luke Skywalkeria tuhotakseen kapinalliset ja voiman hyvän puolen lopullisesti.

Star Wars: The Force Awakens
L to R: BB-8 and Rey (Daisy Ridley)
Ph: David James
© 2015 Lucasfilm Ltd. & TM. All Right Reserved.

Hän kohtaa nuoren Reyn (Daisy Ridley), joka elättää itsensä keräämällä romua Jakku-nimisellä aavikkoplaneetalla. Rey on löytänyt oudon droidin sekä Stormtroopereiden joukoista karanneen Finnin (John Boyega) ja kapinallislentäjä Poe Dameronin (Oscar Isaac), jotka pakoilevat First Orderia.

Star Wars: The Force Awakens
L to R: Chewbacca (Peter Mayhew) and Han Solo (Harrison Ford)
Ph: Film Frame
©Lucasfilm 2015

Pian kuvioihin tulee mukaan tuttuja hahmoja, kun jälleen salakuljettajiksi ryhtyneet Han Solo (Harrison Ford) ja Chewbacca tapaavat Reyn ja Finnin. Parivaljakko päättää auttaa heitä viemään droidin takaisin kapinallisille, mutta Kylo Ren ja First Orderin korkein johtaja Snoke (Klonkkua näytellyt Andy Serkis) kylvävät kauhua ja kuolemaa uudella superaseellaan. Onko voima kapinallisten puolella vai tuhoaako First Order kaiken jäljellä olevan hyvän?

Elokuvan juonta ei ole helppo tiivistää paljastamatta joitakin yllättäviä käänteitä, joten annetaanpa asian olla. Menet kuitenkin katsomaan elokuvan – siis sinun on aivan PAKKO mennä! Star Wars: The Force Awakens on elokuva, jollaista emme ole nähneet pitkään aikaan: se edustaa viimeisintä teknologiaa ja sisältää huikeita erikoistehosteita, mutta on toisaalta myös hykerryttävän nostalginen ja perinteitä kunnioittava.

Star Wars: The Force Awakens - Millennium Falcon
©Lucasfilm 2015

Elokuvan tarina on todella mukaansatempaava, ja sen pääosissa on kaksi uutta ja kiehtovaa sankaria. Vanhat sotaratsut, kuten Han Solo ja hänen mielitiettynsä prinsessa Leia (Carrie Fisher), komppaavat uusia hahmoja hienosti. Erinomainen näyttelijäkaarti ja hauskat pienet yksityiskohdat – kuten Chewbaccan kehonkieli, R2-D2:n piipittävä seuraaja, sekä eri planeettojen baarien ja torien kummalliset pikku otukset – ilahduttavat taatusti alkuperäisen Tähtien sota -trilogian ystäviä. Uusi elokuva on hieno kunnianosoitus George Lucasin ensimmäisille jedileffoille.

Kunnia tästä kuuluu erityisesti ohjaajalle, sillä ilman J. J. Abramsia Star Wars: The Force Awakens ei varmastikaan olisi näin suurenmoinen elokuvaelämys. Abrams on nerokkaasti löytänyt täydellisen tasapainon hauskuuden ja jännityksen, vanhan kunnioittamisen ja pioneerihengen, sekä näyttävän toiminnan ja koskettavan sydämellisyyden välillä.

Tärkeintä on se, että Star Wars: The Force Awakens synnyttää sisälläsi lapsenomaista onnellisuutta. Katsot valkokankaalle innostunein ja kirkkain silmin, etkä halua kääntää katsettasi hetkeksikään muualle. Rakastat varmasti tätä leffaa, sillä se on todellakin fantastinen.

Tilaa 100% viralliset Star Wars -tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Tilaa 100% viralliset Star Wars -tuotteet EMP.fi-verkkokaupasta!

Teksti: Ben Foitzik

Käännös: www.idealwords.fi

Kategoriat: Vieraileva leffat-tv-pelit Blogi FI

Tagit: darth vader Elokuva elokuva-arvio Elokuva-arvostelu filmi George Lucas han solo J. J. Abrams kylo ren leffa leffa-arvio leia luke skywalker princess leia star wars star wars: the force awakens taehtien sota the force awakens yoda | Pysyvä linkki

Jaa tuote: