Batman v Superman: Ne oikeasti vetää toisiaan turpaan

Marssitin sisäisen ja kenties näkyvänkin nörttini katsomaan heti ensi-iltaan uutta odotettua, jopa pelättyä Batman v Superman: Dawn Of Justice – elokuvaa. Tämä juttu on spoilerivapaa jos olet katsonut yhdenkin trailerin, ja kertoo ehkäpä juuri sinulle, kannattaako tämä mennä katsomaan teatteriin vai odottaa kiekkojulkaisua. Mene vaan jos rahatilanteesi on hyvä. Jos ei, niin kannattaa mennä ennemmin vaikka töihin.

Jos käyt tarpeeksi töissä, voit vihdoin laittaa oikeaa rahaa Teräsmies - lompakkoosi.     Superman - lompakko

Hyvän elokuvan vaatimukset

Mainosten aikana pyörivät taas tutut trailerit: X-Men: Apocalypse ja Suicide Squad. Tunteeni ovat yhä edelleen samat, X-men haukotuttaa ja ärsyttää, mutta Suicide Squad aiheuttaa todella suurta kutkutusta! Batman v Superman odotukset olivat siitä väliltä, toivoin parasta ja odotin pahinta. Lopputulos oli oikeastaan odotetunlainen: Elokuva on hyvä ja viihdyttävä. Ei ehkä klassikko, eikä Deadpool, mutta viihdyttävä. Liian pitkä se toki on, mutta siinä Lepakkomies ja Teräsmies vetää toisiaan turpaan. Se on kaunista.

Tässä myös vaihtoehtoinen, Aki Kaurismäen ohjaama versio.                                      Batman - paita    Superman - paita

Siirrytäämpä asiaan, eli näyttelijät

Heti ensi alkuun elokuvan ehkä kaikkein suurin kysymysmerkki: Ben Affleck. Henkilökohtaisesti en pidä hänen naamastaan enkä näyttelemisestään, mutta pakko myöntää, että olihan se uskottava Batman. Tämä Lepakkomies kun ei ole mikään George Clooney – version kaltainen huuliveikko, vaan reissussa rähjääntynyt, ikääntynyt ja jopa hieman katkeroitunut varjojen työmyyrä. Teräsmies on kokonaisuutenaankin kovin yksipuolinen hahmo, joten ei siitä sen enempää. Sinkkuelämän Miranda on säilyttänyt taianomaisesti nuoruutensa ja vetää ihan ok avuttomana Lois Lanena (käsikirjoitusteknisistä syistä lähinnä haitolla). Jesse Eisenberg näyttelee pähkähullua hyvin, en tunne Teräsmies – sarjakuvamaailmaa tarpeeksi hyvin ottaakseni kantaa, kuinka oikea kohtelu tämä oli hahmolle. Isoin ongelma castingissa onkin se, että kolmannelta supersankarilta tuntuu puuttuvan jotain olennaista. En vain oikein löydä tarttumapintaa mitä se on, osaako kukaan sanoa?

Kyllä, värit!                 Wonder Woman - juliste

Batman v Superman: Ennenkaikkea elokuva

Kuten jo sanottua, elokuvalla on hetkensä mutta se on liian pitkä. En edes muista milloin viimeksi olisin ollut innoissani kaupungin kaduilla tapahtuvasta takaa-ajo kohtauksesta (muistampas sittenkin: Dirty Harry ja ironista kyllä: ”The Dead Pool” ). Varsinaiset turhat kohdat on kuitenkin ripoteltu pitkin elokuvaa, joten mitään optimaalista päiväunihetkeä elokuvassa ei tule. Katuhaukka 2016 kohtausten lisäksi jatko-osien ja spin-offien ystäville on varattu leffasta reilusti aikaa mehustella. Ne eivät edes yritä olla hienovaraisia, vaan kertovat ihan suoraan mitä genren leffamarkkinoilla tuleman pitää. Toki aikaansa seuraavalle nörtille nämä eivät tule shokkeina. Clark Kent on maailman huonoin toimittaja. Paljon typeriä, pieniä asioita, jotka tosin annetaan kaikki anteeksi siinä vaiheessa kun tämä jo leffan nimessäkin luvattu anti alkaa. Loppu on taattua supersankarimäiskettä.

Tämä kuva havainnollistaa tapahtuvaa toimintaa väkivallattomasti.                         Batman - leikkuulauta     Superman - avaimenperä

Trailerisotku

Olen kuullut että elokuvasta tehty traileri #2 kuulemma spoilaa koko elokuvan. Itse jätin tuon trailerin ihan tarkoituksella katsomatta, kun kuulin asiasta etukäteen, ja toivon että muutkin tekevät niin. En tiedä minkä standardin mukaan trailereita nykyään tehdään, mutta tämä tuntuu olevan tyyppivika. Ehkäpä tästä möhläyksestä taas opittiin jotain. Batman v Superman sisältää oikeasti muutaman kohdan, jossa en tiennyt mitä tapahtuu seuraavaksi. Se on kiinnostavaa ja koukuttavaa. Kokonaisuutena sanon yhä, että tämä oli hyvä elokuva. Oikein MUKIINMENEVÄ!

Kjeh kjeh!  Batman - travel mug

Ps: Muista kattoa lopputekstit loppuun asti! Ei siellä ole mitään ylimääräistä klippiä, mutta on kohteliasta antaa pieni kunnioitus elokuvan tekijöille. On varmasti ollut helvetillinen työmaa.

Pysy kanavalla! – Teemu Michael

Kategoriat: teemu.kongas@hotmail.com leffat leffat-tv-pelit

Tagit: Batman Batman v Superman batman v superman: dawn of justice dc Gotham ihmenainen Lepakkomies Lois Lane Metropoli Superman Teraesmies Wonder Woman | Pysyvä linkki

Jaa tuote: