Amon Amarth saapuu Suomeen Iron Maidenin kanssa

Amon Amarth Jomsviking

Melodisen deathmetalin tukholmalaiskunkku Amon Amarth on julkaissut kymmenennen studioalbuminsa. Jomsviking-levytys nousi Suomen virallisella myyntilistalla suoraan neljänneksi.

- Kyseessä on uramme ensimmäinen konseptialbumi, kertoo laulaja Johan Hegg.

- Kirjoitin taannoin mittavan tarinan jomsviikingeistä, jotka olivat eräänlainen viikinkisotureiden eliittijoukko. Kertomukseen sisältyy myös nuoren miehen oma kasvutarina ja hänen epäonninen rakkaustarinansa. Jossakin vaiheessa näytin tekstiaihioitani yhtyeen muille herroille ja he tuumivat saman tien, että nämä hienot tarinathan pitää säveltää kappaleiksi.

Albumi on musiikillisesti melkoisen vaihteleva - ainakin Amon Amarth -mittareilla.

- Tarinasta löytyy hyvin monenlaisia käänteitä ja tämä kuuluu suoraan myös musiikista. Tavallaan kitaristimme "sävelsivät tekstejä", eikä tarinan tietynlaisissa suvantokohdissa tietenkään runtata sitä rankinta deathmetalia, nauraa Hegg.

Eräs pitkäsoiton komeimmista kappaleista on tunnelmallinen The Way Of Vikings. Se kuulostaa jylhine torvineen melkeinpä elokuvamusiikilta.

- Biisi on ehdottomasti minunkin suosikkejani ja olen samaa mieltä myös mainitsemistasi leffatunnelmista. Ja eihän sitä koskaan tiedä, vaikka Jomsviking kääntyisi joskus elokuvaksikin!

Jomsviking on myös ensimmäinen Amon Amarth -levytys sitten vuoden 1999, jonka rumpalina ei kuulla Fredrik Anderssonia.

- Tosiaan, Fredrik toimi rumpalimme 17 vuoden ajan, mutta hiljalleen huomasimme teidemme kulkevan liiaksi eri suuntiin. Hänen erostaan ei löydy sen kummempaa dramattiikkaa, sanoo Hegg.

- Jomsvikingillä pannuja soittaa vanha tuttumme Tobias Gustafsson (Vomitory), mutta kiertuekannuttajanamme toimii myöskin vanha ystävämme Jocke Wallgren (October Tide). Saa nyt sitten nähdä, jääkö Jocke pysyvästi orkesteriin.

Amon Amarth nähdään kesällä myös Suomessa, kun yhtye tulittaa Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa 29. kesäkuuta Iron Maidenin kanssa.

- Kohtalaisen mahtavaa - tai siis älyttömän mahtavaa! Iron Maiden on eräs kaikkien aikojen suosikkibändeistämme ja tuskin maltamme odottaa tätä jättikonserttia, iloitsee Hegg.

Amon Amarthin tuore At Dawn's First Light -video löytyy täältä:

https://www.youtube.com/embed/h6-krHfdmGg

Kategoriat: Timo Haastattelut MUSIIKKI

Tagit: amon amarth At Dawn's First Light death metal haastattelu iron maiden johan hegg Jomsviking melodinen death metal The Way Of Vikings viikingit viikinkimetalli viking metal vikings | Pysyvä linkki

Jaa tuote: