Metallica - maailman suurin metalliyhtye viettää kissanpäiviä!

Metallica Kill 'em All & Ride The Lightning Limited Deluxe Edition -boksit julkaistaan 29.4.2016. Tilaa omasi ennakkoon!

...vai onkos se Iron Maiden maailman suosituin hevibändi? No, kiistellään tästä jonakin toisena päivänä.

Mennäänpä nimittäin niihin kissanpäiviin... Nythän on niin, että Metallican klassinen kolmoslevy Master Of Puppets täytti juuri kolmekymmentä vuotta. Tämä maaliskuussa 1986 ilmestynyt kekseliäs tuotos on valittu useissa yhteyksissä maailman parhaaksi metallialbumiksi ja vaikka kyse toki onkin puhtaasti makuasioista niin Master Of Puppetsin valtavia ansioita ei voi yksikään tanakamman rockmusiikin ystävä kiistää.

Metallica - Master Of Puppets

Nostetaanpa merkkipäivän kunniaksi esiin muutamia faktoja ja huomioita, jotka ovat saattaneet jäädä jopa joiltakin Metallica-fanaatikoilta huomaamatta:

- Master Of Puppets nousi Suomen virallisella listalla sijalle 7. Suomi olikin itse asiassa ainoa maa, jossa levy nousi albumilistan kärkikymmenikköön. Hyvä Suomi, hemmetin hyvä!

- Mitkä ovat Megadeth-liideri Dave Mustainen ansiot Master Of Puppetsin suhteen? Metallican varhaiskokoonpanossa vaikuttanut Mustaine on väittänyt muun muassa Leper Messiah -kappaleen perustuvan hänen ideoihinsa, mutta Metallican jäsenet ovat kiistäneet tämän tiedon.

- Kun Master Of Puppetsi miksattiin Amigo-studiolla Los Angelesissa alkuvuodesta 1986, rumpali Lars Ulrichin mielestä James Hetfieldin kitara soi liian äänekkäästi. Hetfieldin mielestä taas rummut olivat soundimaailmassa liian pinnassa.

- Rush-yhtyeen basistilaulaja Geddy Lee oli ehdolla Master Of Puppetsin tuottajaksi. Osapuolien aikataulut eivät kuitenkaan osuneet yksiin.

- Kun Robert Trujillo oli ehdolla Metallican basistiksi vuonna 2003, hän halusi vetäistä koesoittotilaisuudessa Master Of Puppetsin haastavan avausraidan Batteryn. Metallican muut miehet olivat suorituksesta varsin vaikuttuneita ja Trujillo sai kiinnityksen orkesterin riveihin. Katso täällä lisää:

https://www.youtube.com/embed/DAvzpIJ2V-U

- Orion on erittäin tyylikäs kappale syksyllä 1986 menehtyneeltä Cliff Burtonilta, vaikka myös James Hetfield ja Lars Ulrich löytyvät kappaleen säveltäjätiedoista. Biisin kuuluisan "keskiosan" bassonuotit löytyvät tatuoituna Hetfieldin käsivarresta.

Metallica - Kill 'em All & Ride The Lightning

Ja kun juhlien makuun on päästy niin muistutettakoon, ettei Master Of Puppets suinkaan ole ainoa Metallican klassikkoalbumi, joka on hienosti tapetilla vuosikymmeniä julkaisunsa jälkeen.

Sanfranciscolaisyhtye nimittäin julkaisee Kill 'em All -debyyttinsä ja Ride The Lightning -kakkoslevynsä uudelleen huhtikuun lopulla. Ko. pitkäsoitoista julkaistaan massiiviset boksiversiot ja uudet julkaisut sisältävät vaikka mitä Metallica-faneja kiinnostavaa.

Kill 'em Allista löytyy lisätietoja täältä ja täältä:

https://www.youtube.com/embed/LNNQkOpMTBY

Ride The Lightning -informaatiota on puolestaan tarjolla täällä ja klassinen Creeping Death -kappale soi remasteroituna täällä:

https://www.youtube.com/embed/TKNnw4wACyc

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: Cliff Burton heavy metal james hetfield Kill 'em All lars ulrich Master Of Puppets metal music metallica metallimusiikki Ride The Lightning robert trujillo Thrash metal Tuotteet Yleistae | Pysyvä linkki

Jaa tuote: